Mc-Cormick 624 - Vierwielaandrijving?

Het schijnt een niet-vaak voorkomend type te zijn, de Cormick versie van de 624 in AS (vierwielaandrijving). Wie weet er één te staan? Wat zou de waarde ongeveer zijn van zo'n trekker in werkbare staat (motor grotendeels gereviseerd, uiterlijk redelijk)? Dan heb ik een beetje een idee....
Middenwijzend

Reacties

walker1
Je hebt er zelf toch een?
Kleine oudere trekkers met 4wd zijn in het algemeen wel zeldzaam, al verschilt het per merk en type. De echte merkfanaten hier weten meestal wel productie aantallen te noemen.
In Nederland zijn dit soort modellen sowieso weinig verkocht, in die tijd was ruim 90% van de verkochte trekkers 2wd. In het buitenland kom je wel meer 4wd tegen. Afgelopen zomer was ik in de Duitse Eifel op vakantie, veel kleine boerenbedrijven daar en heel wat oude trekkers met 4wd gezien daar.
Wat de waarde is, tja, wat de gek er voor geeft zeg ik dan.
Voor iemand die niks om oldtimers geeft en geen IH fan is, is het gewoon een oude trekker, maar een IH fan die een zeldzaam type zoekt, zal er best voor in de buidel willen tasten.
jo845xl
Www.2dehands.be/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/tractor-trekker/mc-cormick-624-international-4wd-175276766.html
walker1
Een 2wd in nette staat vragen ze ook al ruim 5000 voor.
traktorpool.de/details/Traktoren/…
erik9831
@FORD-COUNTY iemand met interesse voor je 4wd trekker.
Fendt926Driver
@jo845xl die is over het algemeen enorm aan de prijs dus of je daar veel op uit kunt doen wat de waarde is weet ik niet. hij zit hier wel op tf weet zo alleen zijn naam niet
Fendt926Driver
Quote @erik9831:
iemand met interesse voor je 4wd trekker
probleem opgelost jij wist de naam.
walker1
9000 euro voor een opgeknapte 624 4wd.
traktorpool.de/details/Traktoren/…
erik9831
@Fendt926Driver per ongeluk gevonden ... Was aan het kijken op 2dehands en er stond daar nog een mooie MF bij zijn andere zoekertjes. Op tractorfan stond net dezelfde foto. 😃
jo845xl
@Fendt926Driver
De waarde ken ik daar inderdaad niet van maar dat zal iedereen voor zichzelf moeten uitmaken wat hij voor een bepaald type wilt geven .
De link van walkert1 , 9000 euro ? Als je zelf eraan begint en je wilt alles te goei doen kom je zelf ook bij dat bedrag in de buurt maar dan weet je wat je hebt en als je iets koopt niet .
Fendt926Driver
Quote @erik9831:
er stond daar nog een mooie MF bij zijn andere zoekertjes
misschien die 1805 kniktrekker?
wiltie63
Staat er een te koop maar zal niet goedkoop zijn in de aanschaf, en als je hem dan mooi wil maken (andere spatborden) en lak word het duur en dan heb je nog niet over het technisch deel gesproken waar ook (veel) geld in zou kunnen gaan zitten
IHC-power
Een 624 AS in redelijke conditie (lopend, maar om revisie vragend), met redelijk plaatwerk maar compleet, moet al gauw 4500 tot 5000 euro kosten. Dat zijn zowat de basisprijzen denk ik. Je hebt natuurlijk altijd koopjes maar die worden schaarser. Productieaantallen zijn er van de 624AS niet bekend.
mccormickd320
Hier staat er nog eentje te koop kapaza.be/nl/machines-en-tractoren/… maar degene die hem verkoopt wil er wel minstens 5000 voor hebben
SJB533
Quote @walker1:
Afgelopen zomer was ik in de Duitse Eifel op vakantie, veel kleine boerenbedrijven daar en heel wat oude trekkers met 4wd gezien daar.
Het is in bergachtige gebieden bijna standaard, om een vierwielaangedreven compacte trekker te gebruiken.
FORD-COUNTY
Ik denk dat hij zijn 624 zelf wil verkopen..
maar bij interesse mag je altijd naar mij trekkertje komen zien
erik9831
@FORD-COUNTY Zou inderdaad ook kunnen, is een vraag en antwoord een beetje hoe hij het omschrijft.

@Fendt926Driver Inderdaad, de MF ... Alleen wat groot om hier bij mij nog in de hangar te zetten. 😃
523A-633A
#left

Deze heeft +- 15000 € opgeleverd. Dus als je hem netjes hebt, zijn ze zeker een mooie duit waard, voor de liefhebbers.
1046
@523A-633A 624 is wel iets ouder
Mispelaar
@523A-633A die stond te koop bij Meekes of niet? Donders mooi ding was het!
Fendt926Driver
Quote @erik9831:
Alleen wat groot om hier bij mij nog in de hangar te zetten
hij was mij veel te duur om in de schuur te zetten.
Middenwijzend
Inderdaad, ik heb er één en daar wordt nu dus driftig aan gesleuteld. Maar voor de motivatie is het best leuk om te horen dat je toch iets 'bijzonders' hebt gekocht waar je wel een beetje moeite in mag stoppen. Heb dus ook niet een andere motor van een ander type erin gezet, al was dat goedkoper uiteindelijk. Overweeg om hem toch op te spuiten en zo... Als ik hem vergelijk met de foto's van die andere 4wd lijkt de mijne best knap, die ander lijkt wel uitgefikt....
Leuk om te horen dat het mijn enthousiasme wel waard lijkt. We zullen horen wat er nog meer aan moet dan de krukas en de koppeling (die was helemaal 'af'). Fijne jaarwisseling!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!