John Deere 1120 - aftakas

Vraagje ivm aftakas.
Als ik maaier pz 165 aanhang aan JD 1120 en in lang dik gras maai,valt cardan uit. Ook moet ik hendel volledig naar voor houden of deze komt niet op toeren.Enig idee wat het zou kunnen zijn?
deerehunter76

Reacties

albert-fendt
Volgens mij is je aftakaskoppeling niet goed afgesteld, zorg dat je voldoende vrije slag heb, hoe je dat moet doen bij dit type moet je even aan een jd-expert vragen
Wimsumar
Beste Albert-Fendt:
Quote @albert-fendt:
aftakaskoppeling

Is waarschijnlijk een hydraulisch inschakelbare aftakas.
Snaky Bill
Effe @ tjerk,
mailtje geven die is John deere exspert dan weet je het zo
RobinBos
Even naar je dealer gaan om de drukken in je transmissie te laten meten. over je poken zit een metalen of kunstoffen kap, die moet eraf en dan komt een schakeldeksel tevoorschijn. hier zitten plugjes in die je eruit kunt draaien en hier een drukmeter op zetten.
Het mechanisme van de hendel wil ook nog wel eens problemen geven, met aretering enzo, misschien dat er een veertje gebroken is.
deeremeneer
Quote @eppie1986:
��n maal een fronthef en je wil nooit meet zonder! Ideaal. Wij hebben het precies zo op de 6r, ventiel 1 is de fronthef en 2 het front ventiel.

??? En wat heeft dat met dit topic te maken?
radium45
@deeremeneer Mij ontging die logica ook even totaal.
valmet 605
@radium45 ik wacht ook nog op het antwoord waarom een fronthef helpt bij een aftakas probleem.
radium45
@valmet 605 ik niet meer, heb de moed al opgegeven 😃
john deere 7810
Wat je eerst (thuis) zelf kunt doen is. het hendeltje van de aftakas er af halen (2 boutjes) en kijken of het borgveertje nog om je asje zit wat in het deksel zit.
SJB533
Is het werkelijk waar de aftakastussenas? Of vallen allen de trommels van de maaier stil. In dat laatste geval zou ik even de V-snaren spannen 😉
Tjerk
Waarschijnlijk heb je een lekkage in het deksel waar die hendel zit.

Anders moet je de druk meten van het oliepompje die in de versnellings bak zit
Tjerk
@Snaky Bill al even atw: gegeven
Snaky Bill
@ Tjerk,
Wist wel dat je het weet bedankt
.
deerehunter76
Stofkap en hendel eens gedemonteerd dan zie je een vorkje dat een as achteruit duwt, deze zijn vernieuwd maar het probleem blijft. V- snaren van maaier zijn genoeg aangespannen. Het probleem is ook bij mijn weidebloter behalve bij hooikeerder daar heb je minder kracht voor nodig denk ik.
Zal volgende week eens bij een jd zaak binnen springen.
Alvast bedankt voor de reacties.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!