Illustratie van:

John Deere 3120 - stuurbekrachtiging

Hallo
Ik heb een vraag ik heb een john deere 3120 gekocht met een defecte motor die heb ik vervangen door een motor van een 3130 alles aangesloten gestart een rondje gereden toen deed de stuurbekrachtiging het nog de hef schokte wel wat met het omhoog gaan toen binnen gezet een dag later deed de stuurbekrachtiging al wat minder goed en toen niets meer .

Toen heb ik de filter vervangen zeeffilter zuivergemaakt olie druk van de hilo gecontroleerd die was 11 bar klopt het dat die de pomp van voor moet voeden

Wat kom ik nu het beste doen.
Mvg mike van de voort

Deel dit topic

Reacties

Snaky Bill
Gewoon effe @tjerk ,
vragen in Friesland die is specialist in dat soort John Deere type tractoren.stuur hem een mailtje hij beantwoord het altyd
Tom VB
Alleen je stuur hydrauliek werkt niet ? De rest allemaal wel ?
JD3010
@Tom VB Heb jij zo'n stuurbekrachtiging wel eens los gehad?
Tom VB
@JD3010
Ja de afdichtingen vervangen. Is wel een secuur klusje.
JD3010
@Tom VB Ikj heb er 1 die soms haken blijf als ik naar rechts stuur. Ik weet eigenlijk nog niet wat het is, maar het zit in het stuurhuis. Net of er iets blijft hangen.
3130ls
Zou het niet kunnen dat er een klepje of iets dergelijks blijft hangen in het voorrangsventiel?die zit er natuurlijk ook op aaangesloten
Tjerk
Ik heb inmiddels al even een pm gestuurd naar mike
stomos
Hoe reageert de hef als je deze omhoog doet? wel vloeiend of schokkend? En blijft de versnellingsbak druk ook goed tijdens het bedienen van de hef?
stomos
@JD3010 Voor het bekrachtigen zitten er 2 klepjes in het stuurhuis. Deze zitten gemonteerd in de 2 plunjers die op de torsieas zitten. Het kan best wezen dat deze beschadigd zijn. Of dat er gewoon een afdichting in het stuurhuis lek is.
JD3010
@stomos Moet die dan helemaal los? Het is net of dat die soms haken blijft als ik naar rechts stuur, links is geen probleem.
stomos
@JD3010 Ja dan moet die volledig uit elkaar.
stefaanp
6 o-ringen kapot in het stuur
ardpassat
Daar zijn revisiesetjes voor, volgens mij iets van €60
JD3010
@stomos Oké, lukt dat om het zelf te doen? Ik moet er toch een keer wat aan gaan doen, want zoals het nu is, is het knap vervelend. Vooral met zaaiwerk is het wat lastiger on recht te blijven rijden.
stomos
@JD3010 Je moet dan ook gelijk alle afdichtingen vervangen. dit is wel een precies werkje en zeer lastig maar als je handig en precies bent moet het goed komen met enig technisch inzicht. succes
JD3010
@stomos Bedankt alvast. Ik zal kijken wanneer ik er aan begin. Ik neem aan dat de hele stuurkolom eraf moet om die los te halen.
mike voort
Leiding afgebroken in de versnelling bak die de olie naar voor stuurt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
239