Mc-Cormick 624 - aanschaf

Beste tf leden.

Ik heb een 624 op t oog maar ben er nog niet in thuis.
ervaring met een 432 heb ik wel.
waar moet ik specifiek op letten?
En wat zijn de sterke/zwakke punten van deze trekker?
Ik lees veel over de agriomatic. maar hoe test ik dat?

Input is meer dan welkom!
Jasper83

Reacties

Oldtimer-fan
@Jasper83 Let vooral op de agriomatic. Test hem door de tractor in een versnelling te zetten, agriomatik in de vooruit, vooruit rijden en meteen teruggooien in de achteruit en kijken of hij meteen pakt en of de wielen doortrekken/ doorslippen naar achteren. Trekt hij niet door en rolt hij gewoon door naar voren, bekende bedenktijd, dan is de agriomatik (bijna) gaar en kun je de tractor beter laten staan.
Voor de rest letten op reguliere dingen. Speling op fusees, stuurkogels, stuurhuis etc. Welke 624 heb je gevonden? Link van de adv.? Een vriend van me heeft nog een 624 met agrio tekoop staan. Die agriomatic werkt naar behoren.
Jasper83
Dat is handel naast t stuur toch?
Dus voor uit rijden en gewoon die handel terug rossen? 😕
Staat op marktplaats in terwolde.
ErDee
Ja als die goed reageerd is t wel goed, kwestie van goed onderhoud en gebruik dan loopt die agriomatic bijna eeuwig maar veel hebben slecht onderhoud gehad. Heel fijn om mee te werken, vooruit/achteruit zonder te koppelen, of hoog/laag.
Oldtimer-fan
@Jasper83

Ja, als test gewoon terug rossen. Vaak zijn de agriomatics versleten omdat veel boeren er vroeger niet mee om wisten te gaan. Voor een precieze uitleg van alle do's en don'ts kan @IHC-power je wel helpen.
Jasper83
Oke en de versnellingen?
Schakelschema e.d.?
Waar is die tweede pook voor?

Lijk wel een tractormaagd zeg..
maar die 624 is wel ff wat anders dan een 432..
ErDee
links groepenhendel: achter=achteruit midden=lage groep voor=hoge groep. Rechts: versnellingen 1 2 3 4. Agriomatic-S hendel rechts naast het dashboard: naar voor=Agriomatic-S-stand midden=neutraal naar achter=normale groepen stand. Helemaal naar achter is een terugverende neutraal. Gebruik altijd de neutraal van de versnellingspook als je langer dan een halve minuut of zo stil wilt staan!
Met de groepenhendel naar voor(hoge groep) kun je met de Agriomatic-S hoog-laag schakelen. Voor is laag, achter is hoog. Met de groepenhendel in het midden is de hoog-laag juist andersom, voor is hoog achter is laag. In de lage groep wordt als het goed is de neutraal stand omzeilt, dit zodat je zonder onderbreking van hoog naar laag en andersom kunt schakelen. Met de groepenhendel in de achteruit heb je naar voor de vooruit naar achter de achteruit. De Agriomatic-S stand(hendel naar voor) is namelijk onafhankelijk van de groepen en afhankelijk van de versnellingen. Dus in de hoog 4 zal het verschil erg groot zijn tussen hendel achter en hendel voor.

Onderhoud: Bak vullen met Hytran van de CNH dealer(35,5 liter zo uit mijn hoofd), filter dan ook vervangen. Er zijn nog andere filtertjes die uitgewassen moeten worden en de druk kan afgelezen en afgesteld worden, ook handig om eens te doen zodat je zeker weet dat alles goed is. beste is om daar iemand met goed verstand ervan erbij te halen of een handboek te kopen.

Het hele systeem is wel redelijk onderhouds gevoelig en ook de goede omgang is van belang voor het behoud van het systeem. Er zijn er veel kapot gegaan door verkeerd gebruik en/of verkeerd(of geen) onderhoud.
Jasper83
Top kan ik wat mee ! Als alles goed schakelt / reageerd koop ik em.
Jasper83
Klopt t overgins dat je de trekker uitzet door aan een kabeltje met een ring te trekken?
IHC-power
@Jasper83 klopt, door aan die ring/stopknop te trekken doe je een hendel aan de brandstofpomp bewegen waardoor de trekker stilvalt. Overigens klopt het volledig wat hierboven door Erdee en Oldtimerfan werd geschreven. Je mag de agriomatic gerust testen door ineens van voren naar achteren te schakelen in de rückwartsgruppe (groepenpook naar achteren).
Wat je NOOIT mag doen, is enkel de agriomatichendel in neutraal zetten zonder ook de versnellingspook (rechtse pook) in neutraal te zetten. Dan krijgt de agriomatic bak geen smering en loopt ie dus kapot. Wat je dus moet doen wanneer je de trekker dus ter plaatse laat draaien, is beide hendels in neutraal zetten.
Verder zijn het zeer goede trekkers, die mits wat basisonderhoud zeer betrouwbaar zijn en ook heel lang meegaan. Maak gewoon een testrit met die 624, waarbij je alle groepen in alle versnellingen test. Zo ben je er zeker van dat ie in geen enkele versnelling eruit springt. Dat komt namelijk nogal eens voor bij die bakken. Verder letten op stuurspeling, het lekken van de achterassen en de werking van de remmen. Verminderde remfunctie en lekkende achterassen zijn tamelijk goedkoop op te lossen, maar er gaat wel wat tijd inzitten doordat de trompetten gedemonteerd moeten worden en uit mekaar moeten.

Succes ermee!
Grt,
Rob
Corne S
Radiateur even bekijken oftie vol zit. Verder kijken of de groepenpook duidelijk klikt, anders is het borgveertje gebroken. Kost geen drol, wel een hoop ergenis en een half dagje werk om op te lossen.
Corne S
@IHC-power

heb je bij een 624 met agros ook een stopstand in de lage gearing? Bij onze 744 moet je hem helemaal vooruit drukken, omdat hij in de middenstand shift naar een lagere versnelling. Is handig met sloten.
Jasper83
@IHC-power trompetten wist ik. die zijn kurkdroog zonder sporen van lekkage. Stuurspeling is mimiem. We gaan woensdag eens een stukje rijden.
IHC-power
@Jasper83 dat is alvast positief! 😄 ik ben benieuwd, laat maar weten hoe het meegevallen is.
IHC-power
@Corne S naast de neutraal (agrio s hendel in het midden), heb je ook nog de snelstop. Dat heb je in alle 3 de groepen. Snelstop is de agriomatic hendel volledig naar achteren trekken, nog verder dan enkel in zen laag (wanneer je in de laag groep zit) en verder dan de achteruit (wanneer je in de achteruit groep zit). Het is best vreemd dat die 744 in de middenstand naar een lagere versnelling schakelt. Gaat ie in de achteruitstand dan al naar de snelstop?? Niet dat het veel uitmaakt, zolang de trekker nog vooruit wil met de hendel volledig naar voren. Kan gewoon een kwestie zijn van regelen van de regelstangetjes. 😄
ErDee
@IHC-power ik meen dat bij de 44 serie de snelstop aan de andere kant zit, dus voor.
IHC-power
@ErDee ahzo, excuses voor men redenering hierboven dan. Dat wist ik dan niet. 😄 wij hebben hier geen 44'er lopen met agriomatic s..
Jasper83
Hij staat inmiddels in de schuur. de agriomatic schakelde gelijk om. geen bedenktijd oid.
enige minpunt was dat er water in de bak was gekomen door een gescheurde pookhoes...

Oude olie eraf laten lopen en
gelijk maar 40 liter hytran dr in gekieperd tot het peilgat overliep.

maar war een beest van een trekker zeg!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!