Illustratie van:

Case International Maxxum 5130 - Start probleempje

Hallo tf,

Onze maxxum heeft sinds begin dit seizoen een vervelend probleem wanneer de trekker gestart moet worden. Wanneer de contactsleutel wordt omgedraaid hoor je in het dashboard altijd een klik (startrelais?), alleen 50% van de tijd gaat de startmotor hierna niet draaien.
50% van de tijd werkt het wel en start de trekker probleemloos. De andere keren laten we de trekker op contact staan en starten we de trekker rechtstreeks met een draadje op de bendex.

Misschien handig om te weten: de trekker start zowel koud als warm soms probleemloos, en soms helemaal niet via het contactslot. Dus vocht o.i.d. Lijkt me niet het probleem.

Nu is mijn vraag aan jullie; is het contactslot versleten en moet ik dit is proberen te vervangen (ondanks dat ik eigenlijk altijd wel een klik uit het dashboard hoor komen, dus ik denk wel dat hij bepaalde relais schakelt. Of is hier iets anders aan de hand? In het laatste geval zou ik graag tips van jullie krijgen wat ik is na moet meten/proberen.

Alvast bedankt,

Jeroen

Deel dit topic

Reacties

wessel8830
Probeer em is buiten het contact slot om te starten, dan weet je of je het bij je contactslot of bij je startmotor moet zoeken
wessel8830
Alleen kut dat het de ene x wel doet en andere x weer niet
ErDee
@wessel8830 als jij nou eens even goed leest zie je dat ze dat doen als hij niet start via de sleutel.

Doet hij het ook niet als je de sleutel terugdraait en nog eens probeerd of een paar keer tot ie het wel doet?
Miniplaat
@ErDee
Heb soms de sleutel wel 50x heen en weer gedraaid zonder succes, soms ook dat hij na 3x alsnog aan pakt. Meestal is het zo, als hij de eerste keer niet direct doet direct draadje pakken en buiten contactslot om starten.

@wessel8830
Zoals in de tekst vermeld, als hij het niet doet starten we zonder de sleutel, maar met een draadje op de bendex / startmotor
ErDee
Heeft deze een beveiliging op het koppelingspedaal of de handrem of versnellingspoken of zo zitten?
Miniplaat
@ErDee
De trekker moet in zijn vooruit staan (v-a hendel onder stuur) en de versnellingsbak in neutraal om te starten. Heb heel vaak deze 2 hendels heen en weer bewogen als de trekker niet aan wou pakken, maar geen succes helaas.
MF6465dynashift
Wij hebben dat probleem met de heftruck ook, soms pakt ie gelijk en soms alleen een tik maar wij weten ook niet wat het is
afbrekerke
Probeer eens contact op en dan starten aan de startmotor zelf dan kan je alvast wat van je lijstje schrappen afhankelijk van wat er gebeurt
Boemrang
@Miniplaat Levert de accu wel genoeg stroom????
En door meten is weten...
erik9831
@afbrekerke Zoals eerder al bij het eerste antwoord gezegd geweest is, is dit al van de lijst geschrapt. Want als hij niet start met de sleutel starten ze hem al zo.
johndeere6506
Alle contacten wel goed vast?, wij hadden dit namelijk ook bij onze verreiker.
DaanHaar
Startmotor laten reviseren en het probleem is over.
Miniplaat
@Boemrang
Ja de accu is wel goed (ook net nieuw), het is echt starten lopen wanneer hij aanpakt. Doormeten hebben we ook wel geprobeerd, maar het is moeilijk meten aangezien hij normaal gesproken ook soms wel wil starten.
@johndeere6506
Ik zal nog eens kijken, maar we hebben alle stekkertjes van het contactslot al los gehad, schoongemaakt en opnieuw erop gedaan. Het relais dat schakelt als je de sleutel omdraait ook schoongemaakt van binnen, maar allemaal geen succes.
@DaanHaar
Bedankt dat je reageert, maar als je goed hebt gelezen weet je dat de startmotor altijd probleemloos werkt. Als hij niet met de sleutel start lukt het wel met een kabeltje rechtstreeks op de startmotor, dus zou een beetje jammer geld zijn om de goede startmotor te vervangen.
Miniplaat
Maar de afgelopen dagen met spitten heb ik geen enkel probleem meer gelukkig, dus ik hoef voorlopig geen actie te ondernemen nu. Ik weet niet of het vocht was dat nu verdampt is door intensief gebruik ofzo, maar het probleem (afkloppen)lijkt opgelost.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!