Gras inzaaien tussen wijndruiven

Wie kan mij verder helpen met een machine om gras in te zaaien tussen rijen nieuw aangeplante wijndruiven (dit voorjaar). De wijndruiven staan in rijen 2m uit mekaar. Als graszone wil ik 1.5 m zaaien. Nu ligt het perceel er onkruidvrij bij. Het perceel is 8000m² groot, op een lichte helling in de buurt van Maastricht (Vlijtingen, 😎.
Groeten, Herman

Deel dit topic

Reacties

dx11
Moet je iemand hebben die in het tuin- en park segment zijn diensten aanbied denk ik
erik9831
@dx11 inderdaad ... Ik heb het materiaal er wel voor, maar het is veel te ver. Beter iemand uit de buurt zoeken dan. Of zoals Boemrang zou zeggen, google is je beste vriend 😄
Wimsumar
Beste Herman Meers: Informeer bij loonbedrijven of ze een 1,5 meter brede VREDO (gras)doorzaaimachine hebben.

vredo.com/beheer/upload/…
erik9831
@Wimsumar Dit is bedoeld voor als er al gras staat en om zo extra gras bij te zaaien.

Uiteraard zal het ook wel lukken, maar het zal veel meer tijd in beslag nemen voor het volledig begroeid is. de lijnafstanden bedragen 3.5cm.
KubotaB6001
Vlijtingen da's Haspengouw, de fruitstreek bij uitstek. Contacteer een grote fruitteler of een loonbedrijf in de fruitteelt, grote kans dat ze je kunnen helpen.
sjouke
Was net een klusje voor mij geweest, maar helaas is het ook voor mij net iets te ver weg..
KoenClerinx
Fagard J & W is een loonwerker in de fruitteelt uit Tongeren, deze zaait ook grasbanen, maar de rijen van appels en peren staan veel verder uit elkaar dan 2 meter dus weet niet of er veel loonwerkers in de fruitteelt zijn met zo'n kleine zaaimachine , maar je kan hem eens bellen om te vragen hoe breed deze is
Wimsumar
Beste KoenClerinx e.a.:
Quote @KoenClerinx:
hoe breed

Meestal zijn er wel een aantal zaaizaaduitlopen dicht te zetten.
orangpower
Voor mij ook veel te ver weg bijna 2 uur rijden
B - W
machinefreakz.nl/mediabase/fotoalbums/…

Mooi klusje voor deze machine, jammer dat het zo ver weg is!
teunis
@Wimsumar

Je zaaimachine blijft ongeacht hoeveel je hem dicht zet 2meter, en gezien t feit dat de bomen 2m uit mekander staat lijkt dat me een behoorlijke ravage aanrichten
KubotaB6001
Vraag eens bij Somatrac in Wellen, zij werken enkel zeer gespecialiseerd in de fruitteelt maar zoals gezegd kan de rijbreedte een probleem vormen omdat druiven korter opeen staan als appels en peren. Maar wie niet waagt niet wint natuurlijk.
SJB533
@Wimsumar
Doorzaaimachine heet niet voor niks zo. Die kun je niet gebruiken om je land fatsoenlijk mee in te zaaien!
Wimsumar
Beste SJB533:
Quote @SJB533:
Die kun je niet gebruiken

Natuurlijk wel! Is bij uitstek zelfs een geschikte machine om dergelijke stroken in te zaaien. (Zonder grondbewerking en op 3,5 cm rijafstand).

Zoek de passende machine maar uit:

vredo.com/beheer/upload/…
SJB533
@Wimsumar
Ja inclusief een haveloos zaaibeeld ja...
Wimsumar
Beste SJB533:
Quote @SJB533:
haveloos zaaibeeld

Nou en?
Gras is als gewas nu eenmaal de minst slechte keus om op zulke strookjes in te zaaien. Verder heb je er alleen maar last van.
CoenNijenhuis
@Herman Meers Is het gelukt om iemand met een passende machine te vinden?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2