Electro command

Wat zijn jullie ervaringen-meningen van een New Holland electro command transmissie ?

Deel dit topic

Reacties

CHALLENGERfan
Waarvoor wil je em gebruiken? Wij hebben een TSA110 met Electro Command. Prima bak, hoewel et wel veel kritiek heeft gekregen. In het begin hadden we er weleens last van dat ie niet wilde over schakelen tussen groep C en D (12-13) en de bak is nog weleens met de computer aangepast. Voor de rest geen mechanische problemen mee gehad.
tombo
Heb er zelf ook een maar ga misschien een andere trekker kopen en ben aan het twijfelen ?
stannetje96
Waardeloze bak vind ik het, en een schande dat die weer in de t6 serie ligt. Range command rijd veel fijner
SJB533
@stannetje96
Moet je een T7 kopen 😃
berendn
@stannetje96 Hoezo waardeloos? Was dat van waardeloze reactie. Als je een range command wil dan bestel je er een met range command. Er zijn veel mensen heel erg tevreden over een electro command bak, en kunnen met deze goedkopere bak prima uit de voeten.
tombo
Geen range command op de t6, alleen dual - of electro command, of heb ik het verkeerd?
berendn
@tombo op de 6 cilinder modellen ook range command
erik9831
Vraag een demo en test ze beiden eventueel eens uit ... Kies je waar je het meest tevreden mee denkt uit te komen.
stannetje96
@berendn hij vraagt ook andere meningen, moeten er alleen maar positieve komen? Dan zijn we gauw klaar.
Ik vind het niet lekker werken die versnellingsbak als ik het zachtjes moet uitdrukken.... het werkt gewoon veel minder lekker als een range command.

En hoezo waardeloos? Wie verzint het om een powershift bak te maken waar je nog bij moet koppelen en als ie in de hoge groep staat je niet bij de powershift kan waardoor er 2 aparte knoppen nodig zijn voor een beetje fatsoenlijk gebruik
henkieturbo
Range command werkt opzich wel mooier maar electro command is ook prima mee te werken vind ik en die groep schakelen hoeft toch bijna nooit dus dan ist alweer alleen bijna knopjes drukken
nhmonteur
Op de T6 zijn alleen de dual command, electro command en autocommand versnellingsbakken te krijgen.
Range command bakken beginnen bij de T7.175.

Mijn ervaring is dat de electro command een zeer degelijke en makkelijk bak is. In samenwerking met auto schakelen kan hij bijna als een cvt rijden.
Wel hoor ik vaker als je veel werk hebt die tussen de 8e en 9e versnelling zit dit erg lastig is omdat hierin altijd met een pook en koppeling moet schakelen.
deutzisthebest
Heb er niet heel veel ervaring maar het was een bak waar ik zeker even aan moest wennen. Vond het ook niet de meest geweldige bediening. Het werkt allemaal maar het fijne van een range command miste ik.
SJB533
Quote @stannetje96:
Wie verzint het om een powershift bak te maken waar je nog bij moet koppelen en als ie in de hoge groep staat je niet bij de powershift kan waardoor er 2 aparte knoppen nodig zijn voor een beetje fatsoenlijk gebruik

Nouja in die zin ben ik t met je eens, dat er ipv 4 trappen best 8 trappen hadden kunnen zijn. Weet alleen niet, of dat technisch mogelijk is. Maar om nou te zeggen, dat het een waardeloze bak is...

Wie t verzonnen heeft? Ford, als je t mij vraagt. De basis is dan al een stuk ouder, dan jij 😉
hobbyboer
Quote @SJB533:
Ford, als je t mij vraagt. De basis is dan al een stuk ouder, dan jij

Ja idd, is inmiddels alweer ruim 20 jaar dat die transmissie's bestaan en nog steeds is het geluid hetzelfde: zou er inwendig zo weinig veranderd zijn, dat het geluid nog steeds herkenbaar is?
nhmonteur
@hobbyboer nou toch zijn ze inwendig toch best wel een beetje veranderd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
12