Fendt 615 E lsa

Goedemorgen,

Ik heb een vraagje over onze fendt 615, wij hebben ondanks een andere mengwagen aangeschaft een keenan met mechFiber en Autostop dat betekend dat de mengwagen de aftakas automatisch stop word gezet door de keenan maar helaas kan dat niet omdat onze aftakas op lucht word ingeschakeld heeft iemand idee of dit om omgebouwd kan worden ?

Rick - 711feldliebe
711feldliebe

Reacties

mdoornekamp
Dan moet je er een elektrische lucht afsluiter tusse zetten. Schakelt de aftakas niet met een knop in dan?
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
Schakelt de aftakas niet met een knop in dan?
nee die schakeld in met een handrem hendel uit een vrachtwagen.
hendel pakken onderste vergrendeling opbeuren en overhalen en dan schakeld de aftakas.
maar ontopic.
doe de 711 er dan voor die heeft dat toch allemaal wel en die is wendbaarder en kan hem ook zat trekken
Fendt926Driver
Snap ook niet waarom de mengwagen de aftakas stop moet zetten. volgens keenan kan hun wagen niet vermoezen .
en je bent er toch zelf bij met voeren?
mdoornekamp
@Fendt926Driver dan wordt het dus wel een elektrische lucht afsluiter. 😄
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
dan wordt het dus wel een elektrische lucht afsluiter
om het te kunnen uitschakelen wel. moet je in de trekker wel weer een ding hebben om het weer ongedaan te maken. wordt het zo een rommeltje van.
mdoornekamp
@Fendt926Driver dat is ook weer zo. Ik denk dat menig moderne trekker ook in storing springt als je in de aftakas bediening zit te rommelen. Dan lukt het je ook niet met 1 simpel relais.
fendt-412
Mengwagen stopt wel met draaien, maar dan blijft de trekker wel op hoog in toeren door draaien?

Wanneer er een nieuw product in de wagen wordt gegooid gaat de wagen weer een aantal keer rond draaien of is die stop alleen om op het einde de mengwagen stil te zetten en niet tussendoor?

Moet met een relais en klepje wel te maken zijn. Of dit allemaal ook even soepel gaat met koppelen en ontkoppelen vraag ik me af.
Boemrang
Is het niet beter om even contact op te nemen met de Fendt dealer, hij kan je zeker verder informeren....
mdoornekamp
@Boemrang ik heb een hekel aan dealers. Dat gaat altijd veel geld kosten.
radium45
@mdoornekamp Dealers heb je alleen nodig om garantiegevallen op te lossen. Die indruk krijg ik wel eens...
Boemrang
@mdoornekamp Informeren kost normaal gesproken geen geld...
Toch denk ik dat je daar wel het juiste advies krijgt....
En vragen wat het eventueel zou kosten is toch ook niets mis mee...
711feldliebe
@Fendt926Driver De 711 is de laad trekker in mei komt de shovel en gaan we daarmee laden
711feldliebe
@Fendt926Driver De keenan mengt bij ons volgens t ikeenan concept we voeren op de computer in wat we er gooien en hij geeft de laad volgorde aan als je bijv eerst water er in doet en dan de grondstoffen bijv 1000 kilo samen als je de 1000 gehaald hebt begint die met mengen bijv 6 x dan stopt die (als je auto stop hebt ) dan gooi je het hooi & stro er in komt er op t scherm testaan hooi & stro 100 kilo en als je bij 0 bent begint die te mengen 5x dan stop die weer, komt er gras op t scherm te staan laad je gras 2000 kilo tot je weer bij 0 bent dan gaat die mengen 8 x en dan stopt die weer en komt er mais te staan INt scherm dan laad je mais en mengt die pas als je het totaal gewicht hebt 😄 zo hou je een top product met structuur 😄
711feldliebe
@fendt-412 Jij snapt hem 😄 1180 toeren vind ik geen hoog toeren tal...
mdoornekamp
@radium45 Wij zijn nu noodgedwongen klant geworden bij het grote GroenNoord. Levering van onderdelen heeft nog nooit zo lang geduurd, elk jaar zit er een nieuwe magazijn vent en kortingen op onderdelen is er tegenwoordig niet meer bij. En als ze een keer wat bij je thuis moeten repareren denk je eerst dat ze je vergeten zijn, en dan na 4 dagen komt er opeens een bus het erf op. Hij had geluk dat ik thuis was.

Ik heb ook het idee dat het aantal vertegenwoordigers, baliemedewerkers en administratieve medewerkers het aantal medewerkers op de werkvloer overtreft. Hoezo kostenbesparing door groei. 😞
radium45
Quote @mdoornekamp:
vertegenwoordigers, baliemedewerkers en administratieve medewerkers het aantal medewerkers op de werkvloer overtreft

Dat zie ik al heel lang bij een lokale JD dealer hier in het dorp.
SJB533
@mdoornekamp
Dus een andere trekker heeft kans om een stel grijze schoenen te hebben?
mdoornekamp
@SJB533 ik heb er net weer een hert bij gekocht. Dus voorlopig nog geen grijze velgen
SJB533
@mdoornekamp
Merkvast dus?
maggi
Je zou er een elektrisch aangestuurde "schakelaar" tussen kunnen maken. die je dan ook eventueel met de hand kunt bedienen, en dat je de originele aftakas schakeling laat vervallen.
bikkertie
@711feldliebe even oftopic:

Wat voor shovel hebben jullie gekocht? Een case? 😛
fendt-412
@711feldliebe
dat valt mij hard mee maar zal met zon oudere 6cilinder wel makkelijker gaan dan met een kleinere nieuwe 4cilinder. Hebben vaak toch wel wat meer toeren nodig om genoeg vermogen te hebben om het spulletje aan de draai te krijgen.
Heb bij een bedrijf stage gelopen waar ze ook met een keenan voeren, die trekker draaide heel de dag zon beetje op 1500toeren. Hadden geen autostop er op zitten, lijkt me dat het de aftakaskoppeling het dan wel te verduren krijgt.

hoe lang duurt een wenteling eigenlijk ongeveer en hoeveel wentelingen moet je wachten?
Ben je er tegen die tijd niet al lang weer met de lader zodat de mengwagen gewoon door kan draaien of dat je zelfs moet wachten totdat je het product er in mag gooien? Daarna even op de klok kijken, lader wegzetten, naar de stal rijden en vervolgens voeren?
Fendt926Driver
Quote @711feldliebe:
1000 kilo samen als je de 1000 gehaald hebt begint die met mengen bijv 6 x dan stopt die (als je auto stop hebt ) dan gooi je het hooi & stro er in komt er op t scherm testaan hooi & stro 100 kilo en als je bij 0 bent begint die te mengen 5x dan stop die weer, komt er gras op t scherm te staan laad je gras 2000 kilo tot je weer bij 0 bent dan gaat die mengen 8 x en dan stopt die weer
als je een beetje shovel hebt met happer komt het ding nooit stil te staan.
met gras met die ruif erboven kan die keenan bij ons het gras niet eens zo snel weg werken of ik ben er met de volgende hap.
zonder ruif klapt de breekbout eruit omdat de wagen dan de hele hap in een keer tegen de zijkant duwt.
bij ons nooit weer een keenan.
ben super tevreden met mijn wagen en binnen een kwartier heb ik mijn koeien gevoerd. en dan mag hij onbeperkt draaien.
@HeersinkVoedertechniek laat de mengwagen zelfs bij sommige boeren nog even voor het lossen draaien voor de stal om alles gemengd te hebben en keenan zet hem juist stil....
zettelmeyer
@Fendt926Driver wij laten de mengwagen ook altijd even lekker goed mengen, zodat het voer mooi compact wordt en zodat elke hap van de koe uit het zelfde voer bestaat. Meeste mensen mengen in mijn ogen tekort, kan je net zo goed een voerdosseerwagen kopen...
ricooo12
@711feldliebe waarom doe je water door de mengwage ?? Ga je droog kuilen en dan weer water bijvoegen
Maar dat de aftakas steeds stopt lijkt mij ook niks de aftakas aanzette kost t meeste energie voor de trekker en dus meer diesel verbruik ???
Joop3
Plan met de koppeling zal ik snel vergeten, als ik jou was.
Bij mijn weten drukt Keenan met een actuator op de aftakasknop op het spatbord, en breken ze dus niet in op het systeem van de trekker.
Verschil is, dat bij zulke trekkers de aftakas daadwerkelijk uitgeschakeld is. Bij een 600 serie trek je alleen de aftakaskoppeling vrij. Als je bij elke vracht van de mengwagen een paar keer op deze manier de aftakas aanzet, heb je volgens mij binnen de kortste keren de koppelingsplaat en het druklager er uit liggen.

Het is technisch natuurlijk goed mogelijk met een elektrisch geschakeld luchtventiel.
711feldliebe
@ricooo12 615 staat er bijna stationair voor... 1000/1200 touren, we voeren Tmr water zorgt er voor dat je mineralen en grondstoffen aan het mais en gras blijven kleven en zo uitselecteren niet mogelijk is en je melk per koe stijgt 😄 oftewel optimaal Tmr voeren
711feldliebe
@zettelmeyer Jij snapt hele systeem van keenan niet geloof ik een keenan mengt in 5 minuten beter dan een ander merk in 15 minuten doet.......
zettelmeyer
@711feldliebe Paar jaar terug heb ik met een keenan gewerkt, maar dat viel mij niet helemaal mee. Geef mij maar gewoon een mengwagen met horizontalevijzels.Die past beter bij mijn bedrijfsvoering met veel losse grondstoffen
ricooo12
@711feldliebe kan je dan niet beter aardappelvezel of bierborstel of melasse door de mengwage gooien ipv water m
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!