Prijs p/h van een spitmachiene

Hallo mede tf Leden,

Weten jullie welke prijs we ongeveer moeten nemen voor spitten van zandgrond (noord-drenthe)?
De trekker van ons gebruikt ongeveer 30 liter per uur bij het spitten en het spitten is met een roterende spitmachiene.

GR. Frank Potze

Deel dit topic

Reacties

MASSEY-MOOI
Ow vergeten te zeggen met een gewone spitmachiene ong 4.7km/p.
radium45
€100,00/uur. Met 4.7 km/uur zit je ongeveer op 0.75 ha/uur gemiddeld. Dus weet je ook ongeveer de prijs per ha. Reiskosten niet vergeten!
Miniplaat
@radium45
Ben jij 50% van de tijd aan het draaien dan? Ik denk dat je gemiddeld zeker een ha/uur kunt halen, als het een rendabel stuk is nog iets meer misschien (maar voor de berekening maar niet vanuit gaan).

Met een ha/uur gebruik je dus 30 L/ha, dus die kosten kun je eenvoudig berekenen. Wat kost de persoon die erop zit? Verder moet je berekenen over hoeveel ha je de schoppen moet vervangen, om de onderhoudskosten per ha te weten. En als laatste inderdaad de reiskosten. Dit zou je eventueel nog voor verschillende afstanden iets kunnen variëren (natuurlijk ook afhankelijk of je voor 2ha of 30ha ergens heen moet).
radium45
@Miniplaat ik ben prutsstukken gewend en dan kwam ik meestal GEMIDDELD op 0.75 ha/uur geer en koppakkers gespit en gezaaid. Op hele mooie percelen kwam ik ook boven de 1 ha/uur. En dan viel de offerte voor mij gunstig uit en verdiende ik nog veel meer geld.
Miniplaat
@MASSEY-MOOI
Dan nog iets. Wij spitten zelf ook zo'n 100ha per jaar (zand, leem, veen). Maar bij ons varieert het gebruik van 18.5 tot 22 l/ha. Ik weet niet wat voor trekker je er voor hebt staan, maar ik vind het verbruik vrij hoog (toch 33% meer dan wat wij gemiddeld doen).
fastrac3155
Met die snelheid is een ha per uur heel aardig het maximale haalbare. Als je een heel mooi stuk hebt wat goed los is zou je misschien iets meer kunnen halen maar dan moet je met je snelheid al richting de 5.5 km anders haal je het niet

Wij zit hier ook op zand grond en met ongeveer een gelijk verbruik. En dan klopt 95 a 100 euro per ha vrij aardig
Miniplaat
@radium45
Haha ja, jezelf rijk rekenen en arm vreten. Ik snap dat je beter altijd niet van het beste uit kunt gaan 😉 Maar je zaaide ook tegelijk? Dan kost het draaien natuurlijk ook wat meer tijd dan gewoon met de spitmachine
radium45
@Miniplaat Het draaien en werken koste niet meer tijd, je moet alleen net iets secuurder werken, lijkt zo lullig als het (gras)zaad opkomt en de rij-afstand klopt net niet of een pijp heeft even verstopt gezeten. Natuurlijk ben je extra tijd kwijt aan machine vullen en zulke dingen. Ik hield voor een offerte altijd een werkelijke waarde qua capaciteit aan en dan net iets lager nog. Dan viel het financieel altijd goed voor mij. Ging naar voor mij onbekende mensen ook altijd eerst kijken, dat ik wist wat ik verwachten kon.
sjonnies
Hier doet de loonwerker op zand grond hectare per uur en kost 100 euro per uur
bikkertie
Met zaaien in 1 werkgang rekenen wij 100 euro per uur. Mannetje die erop zit moet je niet vergeten! Bunder per uur red je makkelijk.
Miniplaat
@radium45
ja dat dacht ik al. Als ik aan het spitten ben (zonder zaaien dus) maakt het niet zo gek veel uit als ik een stukje overlap om het perceel recht te trekken. Met zaaien krijg je dan verlies van zaad, ongelijkheid bij opkomst mss wel, noem maar op. Reëel rekenen is belangrijk, denken dat je met 4.7km/h gewoon 1,4ha/uur haalt is natuurlijk jezelf verarmen 😛
Miniplaat
@bikkertie
Met zaaien van gras e.d. of ook mais?
krolsteyr
Hier zegge ze altijd €100/ha, spitten met 5.7, gemiddeld 1ha/uur
bikkertie
@Miniplaat allebei, afgelopen jaar wel denk dat het dit jaar niet veel scheelt
Miniplaat
@bikkertie
Hmm nee oké, omdat ik toevallig deze week ook een prijs te horen heb gekregen. Die zat alleen de helft hoger voor spitzaaien van maïs..
same antares
Tussen de 80 en 100 euro
fendt-vario
Wij reden met spitten 6,5km/u
hulk duckstad
Wij rijden ook ongeveer 4,5 , bij ons 110 euro int uur
MASSEY-MOOI
Tegen de €100 dus dan komt het ongeveer wel uit met de kosten. iedereen bedankt!
Miniplaat
@fendt-vario
Jullie hebben een iets nieuwer type snelspitter(of jullie reden gewoon te hard :p) imants 47 of farmax lrp Profi?
radium45
@Miniplaat Met een gewone Farmax LRP is rond de de 4.5 wel de max daar je anders sneller rijdt dan dat de rotor meters aflegd, je kunt dit vaak zien aan de spitarmen die dan ook aan de achterkant blank worden.
MASSEY-MOOI
Wij hebben een imants 4.7
Imants is in gewicht ook zwaarder in verglijking met een farmax dat is wel mooier met zaaicombi
Miniplaat
@radium45
Ja klopt, dan krijg je ook kuiltjes in het spit resultaat.. Voor een gewone lrp weet ik het niet, voor onze Profi is 6.5km/h maximaal.
Miniplaat
@MASSEY-MOOI
Hij is inderdaad een goede 500kg zwaarder dan een Farmax lrp Profi, maar het lijkt me dat je met een zaai combinatie toch al gewicht genoeg achter de trekker hebt? Lijkt me juist nadelig dat hij zwaarder is dan?
MASSEY-MOOI
Dat bedoelde ik ook dat lichter mooier is haha ik zij het een beetje raar
Miniplaat
Nog een vraagje voor jullie allemaal bij deze. Ik hoor allemaal prijzen van €100. Welke loonwerker in de buurt van Schoonebeek (Drenthe, dicht bij Emmen) kan spitzaaien (maïs) voor ongeveer dat geld?
MASSEY-MOOI
Geen idee ik denk dat dat de prijs is voor alleen spitten en dan komt zaaien dr nog overheen. Anders kan dat lang niet uit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
24