Ford 4000 - Vermogens verschil

Weet iemand soms waar t vermogen verschil tusse t oude type 4000 en t niewe type 4000 in zit want de inhoud is t zelfde en t scheelt bijna 10 pk?
l de b

Reacties

mike_v
Nieuwere machines tijdens fabricatie > nauwkeurigere werking > betere rendement van de motor?
kramer
@mike_v Volgens mij heb je dat verschil ook bij de 4110 en 4610 en die zijn veel nieuwer.
timotje112
Tja tegenwoordig trekken ze ook 170 180 pk uit een 4 cilinder
dennisbouter
Ik heb er geen verstand van maar een stukje afstelling van de brandstofpomp misschien
county854t
Hallo, dat zit m waarschijnlijk in een verbeterd rendement van de motor. Misschien dat ook de cilinderkop poorten iets aangepast zijn en de brandstofpomp iets anders staat.
l de b
De cilinderkop is olgens mij t zelfde maar of t alleen de afstelling is lijkt me ok sterk want een oud type rookt t zelfde als de niewe
mike_v
Quote @l de b:
... rookt t zelfde ....

Zeer betrouwbare maatstaf ... 😉
rick11441
Aanpassingen in de motor: nokkenas die een grotere opening geeft, andere zuigers, andere pomp, verstuivers en zwaardere klepstoters. Verder werden de kop en poorten aangepast. De 5000 kreeg in de nieuwere serie ook een grotere motorinhoud.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!