Het wiel heruitgevonden... Tweel van Michelin

Een nieuwe type band, zonder lucht, met meer grip. Een goede verbetering lijkt mij in het gazononderhoud..

Deel dit topic

Reacties

Arrie94
"Made exclusively for John Deere mowers", whoehoehahahahaha
Krissie
Ziet dr leuk uit, vraag me alleen af hoe lang dat rubber(velgen) elastisch blijft, en dus volledig recht is zonder belasting. Zal dan wel een goede soort rubber voor gebruikt worden, maar bij gewone wielen moet je je banden oppompen zodat ze goed blijven, dus wat kan je hier doen om ze goed te laten blijven?
Wimsumar
Beste Fresheliciouss e.a.: Dit bandenconcept bestaat al vele jaren.
Waarom het geen opgang maakt?
:? 'Kweenie, ik denk te duur t.o.v. 'gewone' band.
case-jannes
Ik heb deze banden ook al eens onder een bobcat shoveltje zien zitten in zo'n filmpje.
Arrie94
@case-jannes Daarom ook mijn reactie ja.
fendt-vario
Hier heeft het amerikaanse leger ook al eens mee getest.
case-jannes
@Arrie94 ik zie die reactie van jouw nergens.
Maar dat filmpje had ik ook gezien.
Arrie94
@case-jannes Eerste reactie op dit topic, want dat zeggen ze in John Deere filmpje op 1:55. Terwijl dat nergens op slaat, typisch iets van JD als ik dat zo zeggen mag 😃
case-jannes
@Arrie94 ooh zo bedoelde je dat. Ik snap hem 😉
Arrie94
fendt-vario
@Arrie94 daarom ook geen john deere :lol:
SJB533
@Arrie94
Gaat het niet specifiek om deze band? (Turf)
Arrie94
@SJB533 Je bedoelt dat ie net een iets andere vorm heeft en daarom exclusief JD is? Dat zal het dan wel zijn, maar toch, die gedachte daarachter 😄
walker1
Net zoals gewone banden slijt het en moet het na een aantal jaren vervangen worden, in dit geval moet je dus het hele wiel vervangen waar je anders dus alleen een band vervangt.
SJB533
@Arrie94
Dit kan best wel eens een nieuw type zijn, waar Deere de vingers op heeft aangedrongen. En wellicht is t ook alleen JD in Amerika?
Arrie94
@SJB533 Op de Nederlandse site kan ik ze niet zo 1 2 3 vinden. Maar ik ben ook niet echt thuis op die site. Fendt site ook niet meer trouwens, de laatste jaren 😃
GerbertXL
Het is ook ooit op auto's uitgeprobeerd. Ik weet vrij zeker dat het in de autovisie heeft gestaan, kan wel 10 jaar geleden zijn. Ik meen dat het Michelin was maar durf het niet zeker te zeggen.
fresheliciouss
@Wimsumar
geloof ik best dat het miss al jaren bestaat. maar dit was het eerste dat ik er van zag.. de prijs en slijtvastheid ken ik er niet van natuurlijk, maar het profijt op gebied van trekkracht en bodemdruk vind ik persoonlijk belangrijk.. daarom gaf ik dit even mee..
fresheliciouss
@Arrie94 dat ze het zo verkondigen als "exclusief" is ook maar een promotiepraatje... op bobcats zijn ze ook getest..
Wimsumar
Beste Fresheliciouss:[quot] trekkracht en bodemdruk[/quote]
De (exclusieve) toepassing van de TWEEL-TURF bij zo'n gazonmaaier moet met name scoren op rijcomfort. (En dat lijkt me stukken beter dan een luchtbandje).
fresheliciouss
@Wimsumar bij zo'n gazonmaaier is comfort miss belangrijk;; maar in cultuurtechniek (als zo"n band echt een doorbraak zou kennen) zal dit wel een verbetering (daarom niet magistraal veel) voor bodemdruk en grip.. in het ander filmpje met de bobcats kwam dit resultaat naar boven.. ik blijf wel kritisch, tzijn tenslotte wel promofilmpjes. 😄
SJB533
Quote @Wimsumar:
De (exclusieve) toepassing van de TWEEL-TURF bij zo'n gazonmaaier moet met name scoren op rijcomfort. (En dat lijkt me stukken beter dan een luchtbandje).

Leg uit...
lukasbelarus
Heb het al vele malen vaker gezien, echter meest met een honingraat als "velg"

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
3