Trekkerverkoop 2014

Ik meen dat Kubota in 2012 of ergens in die buurt heeft gezegd binnen 10 jaar de 3e plaats van meest verkochte trekkers in Europa wilde bereiken. Maar als ik dit zie geloof ik nooit dat ze dat in Nederland redden

Deel dit topic

Reacties

Gerron
Geen Belarus in NL verkocht?
T202Valtra
@Gerron volgens deze cijfers niet één
ares697
@Gerron ik meende dat er in de boerderij een artikel stond over een nieuwe Belarus op brede banden?

Het zou me niets verbazen als Belarus en andere "onbekende" er niet in staan.
weurding
@Gerron niet verwonderlijk, zeker niet na MH17
ZetorTwente
44 zetor's mmm.

En kubota... ik moet nog zien wat er van die Japanse terecht komt. Grootse plannen, geld genoeg maar toch ik vind het geen mooie trekkers. Dan mogen ze Deutz en John deere er wel bij kopen anders lukt dat nooit.
T202Valtra
@ares697 toch staan ook Lamborghini met 6 en Same met 7 trekkers tussen de cijfers
T202Valtra
@ZetorTwente mijn mening ook idd, toch hebben ze laatst een nieuwe trekker uitgebracht die verrassend westers was. Maar de cijfers waar ze naar streven geloof ik ook niet in.
reinder-mf
Kubota was al mooi op weg met hun M***GX trekkers, maar met de nieuwe serie gaat het denk ik beter. Begint steeds meer op een goeie trekker te lijken, zijn superdegelijke dingen!
Tom VB
@ZetorTwente
Onderschat Kubota niet. Die hebben een duidelijk doel voor ogen met (meestal) zeer goede producten. Ik denk dat ze een stukje markt gaan pakken, let maar op.
T202Valtra
@R. Hogenhout ook waar idd, dat wel. Maar ik verwacht niet dat ze MF en Deutz al inhalen, laat staan Fendt
reinder-mf
@T202Valtra Nee top 3 wordt 'm niet denk ik, maar ze gaan zeker meer bereiken dan wat ze nu hebben! Sowieso ook omdat ze straks ook Kverneland gaan verkopen in het oranje, gewoon een goede combi.
T202Valtra
@R. Hogenhout dat ze behoorlijk hogerop kunnen komen zit er wel in ja, en idd geloof ik ook dat ze met kverneland een slimme slag vooruit hebben gemaakt
ZetorTwente
@Tom VB Nee maar je weet zelf. Iemand die altijd een Fendt rijd krijg je niet gauw op iets oranje's. Een boer die altijd Zetor rijd krijg je ook niet gauw op zo'n sinaasappel. Kortom als je weet dat het ene merk goed bevalt waarom zou je dan overstappen op een ander merk.

Kubota zit nu rond de 50 maar boven de 600 (in de top 3) hebben ze nog een lange weg te gaan dat gaat ze in 3 jaar niet lukken.
*Herstel zie nu dat het 10 jaar is. Dan nog krijgen ze het moeilijk, Zetor, Valtra, Claas timmeren allemaal aan de weg. Die willen ook hoger op. En je weet zelf je kunt niet met je vieren door een deur.
jo845xl
Zoals sommige hier al aangeven , onderschat kubota niet .
Ik zelf heb 3 inters voor hobby en een mini kubota 2230 , maar als ik de dag van vandaag aan land- of akkerbouw zou doen zou ik zeker bij kubota eens gaan kijken.
Als het over kwaliteit en betrouwbaarheid gaat kunnen andere merken nog veel leren van de japanners , zie maar naar hun auto's !
burnie
@Gerron Belarus verkoopt blijkbaar geen trekkers in Nederland en Belgie en toch rijden er.....
Jasperfendt
Quote @ZetorTwente:
boer die altijd Zetor rijd krijg je ook niet gauw op zo'n sinaasappel.
Boer hier uit de buurt heeft anders een paar jaar oude zetor nogmaar ingeruilt op een veel oudere mf.

En er zijn aleen dit jaar al meer kubota's dan zetors verkocht, en dit is nog maar het begin van kubota.
ZetorTwente
@Jasperfendt Dan heb je een slechte zet gedaan. Maar dit duidt op een Zetor discussie en die ga ik niet met jou voeren.

En dat er meer Kubota's zijn verkocht dan zetor vind ik niet erg. Als dit jaar de HD uitkomt misschien ook nog de maxterra dan krijg je al weer heel wat meer verkopen van Zetor.
armpie
Quote @ZetorTwente:
Als dit jaar de HD uitkomt misschien ook nog de maxterra dan krijg je al weer heel wat meer verkopen van Zetor.

Dat moet ik eerst nog eens zien.
walker1
Ik vraag me hier wel eens af wat sommige mensen tegen Kubota hebben. Blijkbaar wordt er hier gedacht dat een of ander flutfabriekje is. Maar Kubota is werelwijd één van de grootste fabrikanten van dieselmotoren en ook één van de grootste fabrikanten van tuinbouwmachines/tuinbouwtrekkers en grondverzetmachines. Ze bouwen echt geen rommel.
Dat ze binnen 10 jaar in de top 3 willen staan qua verkopen is misschien wat hoog gegrepen, maar ik denk dat ze de komende jaren wel blijven stijgen met de verkoopaantallen. Ze verkopen nu enkele jaren landbouwtrekkers en hebben er het afgelopen jaar 49 verkocht. Er staan in het rijtje nog een aantal fabrikanten die al heel lang landbouwtrekkers verkopen en er minder verkopen. Vergeet ook niet dat Kubota nog maar een beperkt aanbod heeft, hun range loopt nu van 60 tot 135 pk. Kubota komt de komende jaren nog wel met zwaardere series en dan stijgen de verkopen wel. Verder hebben ze al eens geprobeerd Claas over te nemen, stel dat Claas wel een keer toehapt? Dan hebben ze complete range tot 530 pk en als ik dan de gezamelijke verkoopaantallen pak, 49 + 218, zijn er 267, dan zitten ze al op plek 6.
walker1
Bovendien zitten we nu de Europese ambities van Kubota te vergelijken met de Nederlandse verkopen, klopt ook niet helemaal natuurlijk. Kan zijn dat Kubota het in andere landen relatief beter of juist slechter doet dan in NL.
T202Valtra
@walker1 daar heb je helemaal gelijk in, ze zijn wereldwijd ontzettend groot. Maar wat de boer niet kent dat vreet ie niet. En dan kan Kubota steeds mooier worden, maar velen zijn merkvast. Daar komt bij dat met name NH en JD, relatief gezien ontzettend lage prijzen hebben waar zelfs kubota moeilijk tegen kan concurreren. En ik heb persoonlijk niets tegen Kubota. Maar het is wel zo dat velen ietwat afstandelijk kijken naar zo'n opkomend merk
walker1
Quote @T202Valtra:

Maar het is wel zo dat velen ietwat afstandelijk kijken naar zo'n opkomend merk

Ik denk dat het wel mee valt, Voor de veehouder en akkerbouwer is het misschien een relatief onbekend merk, maar fruittelers, tuinders kennen het merk al wel van de kleinere tractoren en tuinbouwmachines. Loonwerkers die ook grondverzet/groenvoorziening doen kennen het merk al van de mini/midi gravers, maaiers e.d. Die kopen dan straks ook wat makkelijker de zwaardere trekkers als die op de markt komen. Zeker als ze al een goede relatie met de Kubota dealer hebben.
Alex Miedema
Er is een importeur voor Belarus, dus die zijn wel te koop. En Belarus heeft niks met MH-17 te maken, die is in Oekraïne neer gegaan, Belarus komt uit Belarus (Wit-Rusland).
T202Valtra
@walker1 zo had ik niet gedacht idd, daar heb je wel weer een punt ja. De melkveehouder of akkerbouwer is niet de enige klant

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1