Illustratie van:

International 624 - aftakas vervangen

Van mijn cormick 624 is de rechter aftakas stomp afgebroken, is dit veel werk om deze te vervangen?

Deel dit topic

Reacties

Corne S
Trekker voorover zetten (zie foto's mijn account). Ondertrekhaak (de lat) weghalen. Deksel losschroeven (8 bouten). Deksel eraf nemen (kan vastzitten door pakking). Onderkant van de bak achteraan, dekseltje loshalen (4 boutjes), dan door het luikje de seegerring loshalen met tang (rot werkje).

Kogellager blijft zitten, aangezien die aan 2 kanten geborgd is met een seegerring. Eruit trekken deed ik altijd met behulp van een aftakas, maar dat gaat bij jou een beetje lastig.

Let op, je meerdere versies aftakasstompen. Waarschijnlijk heb je rechte vertanding. Maar ook heb je verschillende diktes assen (voor de splines beginnen). Aan de hand van je keerring binnendiameter kun je dit het beste bepalen.
inter-Eric
Heb je al een andere stomp? ik heb een setje van een 523 liggen
RvM96
De stomp kan wel goed vast zitten. Om die los te krijgen kun je er een dikkespil aanlassen met een eindplaat. Om de spil doe je dan iers van gewicht zodat je de stomp ermet stoten uit kunt trekken
.
ErDee
Ik heb nog zo'n stomp. pb maar als je hem nodig hebt.
Corne S
@RvM96

Inderdaad. En dan vraag ik me af hoe je dit officieel lagertechnisch monteert. Je zou dan de lagerbinnenring aan de binnenkant van de bak moeten kunnen ondersteunen, dat er geen lagerschade ontstaat.

@ErDee

Is dit de goede versie? Ik ben nl. weleens aan het tobben geweest om de juiste keerring / naaldlager te krijgen. Volgens mij zijn er minstens 2 versies (zonder de schuine vertanding meegeteld).
inter-Eric
@Corne S die lagers zitten er toch met snapveren in?
aan de achterzijde van de stompen zit een snapveer
Corne S
@inter-Eric

Zie hier tekening:

Zoals je kunt zien, moet je eerst het kogellager monteren en kun je daarna pas de as erin doen. De snapring dichtst bij tandwiel van stomp kun je niet bij, zit nl. achter het veel grotere tandwiel.
ErDee
@Corne S dan moet de topicopener de betreffende maat meten. Hij is van een 624
marco955
@ErDee doe voorzichtig met de 2 lagers met kunstof kooi dat zijn rechte lagers voor het monteren de doppen uit het deksel tikken en er later weer in tikken anders sloop je de kunststof kooi van de lagers

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!