Illustratie van:

International 523 - Achterhef wil niet meer naar beneden

Ik heb een McCormick 523 en tijdens het gebruik van de achterhef samen met een achterlader bleef de hef in de hoogste stand staan. Na het verwijderen van de achterlader het olie peil gecontroleerd. Het peil stond ver beneden het minimum en dus (Hydroliek-)olie bijgevuld. Helaas de hef blijft in de hoogste stand staan. De pomp werkt volgens mij wel, omdat bij het op en neer bewegen van de rechterhendel een pen (onder het zadel, tussen de twee hefarmen) in en uit beweegt, wat trouwens de functie van deze pen is is mij niet duidelijk.
Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Alvast bedankt.

Jetze Peijsel.

Deel dit topic

Reacties

monteurtje
Staat de draaiknop soms dicht voorop het hefdeksel onder zitting?
De pen die achter uit het hefdeksel komt dient voor de trekkrachtregeling, bij zwaarder trekwerk word er via de topstang tegen de pen gedrukt waarna de hef omhoog gaat tot de trekkracht verminderd is.
Wimsumar
Beste JePe: Een zelfde probleem is hier op het forum al eens eerder beschreven: Toen bleek de chroomkleurige pen "(onder het zadel, tussen de twee hefarmen)" bij de topstangbevestiging ingedrukt te blijven staan. ( Het geeft dan het trekkrachtregelingsignaal voor 'opheffen' aan het hefregelmechanisme).
Heeft deze pen misschien een zware klap (naar binnen) te verwerken gehad met inwendige schade aan het hefregelmechanisme als gevolg?
SJB533
Hoe heb je de hendel voor de trekkrachtregeling staan? Helemaal naar beneden? Dan staat hij goed.

(Dat is de middelste hendel van de drie hendels van de hefbediening)
inter-Eric
Ik heb een andere hefdeksel
kohneknack
@inter-Eric bedankt voor de meest nutteloze reactie ooit
ErDee
inter-Eric
@kohneknack stel het regelventiel is defect.....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!