8

Hoe werkt de vlasoogst?

Beste,

Op de site van een interimkantoor ben ik een vacature tegengekomen om als jobstudent mee vlas te gaan oogsten in Frankrijk.
De enige vereiste is 18 zijn en een pluspunt is een rijbewijs G. Je beschikbare periode mag je doorgeven van augustus tot half september. Als je een tractorrijbewijs had stond je in voor het vervoer van alle machines van België naar Frankrijk enzo, alsook tractorwerk ter plaatsen. Wat kan dit inhouden?

Nu was mijn vraag, hoe gaat de vlasoogst juist in zijn werk? Ik heb het uitzendkantoor al gecontacteerd, maar zij wisten er ook niet veel van.
Zelf heb ik geen idee hoe vlas geoogst wordt. Voor de rest ziet het er een mooie vakantieJob uit. Slaapplaats en eten inbegrepen...

Iemand die mij uitleg kan geven hieromtrent? Ik heb al een beetje gezocht om Internet, maar ik vind niets speciek over de oogst.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Hier een video van hoe het gaat

Het vlas word eerst uitgetrokken (met wortel) en en wordt op rijen gelecht op het land. Vervolgens moet er een aantal keren op regenen en dan word het ook eens gekeert en moet er nog eens op regenen. Dat is het zogenaamde roten. En wanneer het dan weer droog is kunnen ze het in balen rollen.
Is mooi werk zelf doe ik dit ook. Het oogsten gebeurd eerst met machines die het vlas niet afmaaien maar uittrekken. Dat word meestal gedaan door mensen die al een tijd meegaan. Dan wordt het vlas gekeerd dat is je werk als je begint. Daarna wordt het vlas op rollen geprest. Is een toffe job.
Net terug van normandie, daar wordt nog heel veel vlas geteeld
Mooie machines ???? behalve als het regent !!! En waarom drukken ze op het laatst bij het persen niet gewoon alles in een zweel met de hark scheelt een hoop heen en weer rijden ????
@PowerOfADeere
Ik zie dat dat nog een filmpje is van 2002. Is de vlasoogst niet gemoderniseerd? Of is deze ongeveer dezelfde gebleven.
@tractorenfan

loonbedrijfbreure.nl/vlasteelt/

Hier de hedendaagse gang van zaken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
9