Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrotron 130 - top en traplampen aansluiten

Er zijn al wel eerdere topics over geweest, maar ik kan niet echt antwoord vinden op mijn vraag. Ik zit met het volgende. Ik heb een agrotron 130 uit 2007 en wil hier toplampen en verlichting boven de trap maken. Nu wil ik graag weten hoe je dat aan kunt sluiten. De een zegt dat je ze bij de stadsverlichting kunt steken, de ander zegt dat je een nieuw circuit moet maken. Hoe kan ik dit het best aanpakken? En als ik een nieuw circuit moet maken, hoe kan ik dit dan het beste doen en heeft hier iemand een schema oid van?
Hoor het graag!

Deel dit topic

Reacties

chucky5o
Als je gewoon apart je toplampjes aan wilt hebben moet je een "kabelboompje" maken van 12 volt (30) naar zekering naar schakelaar naar toplampjes naar min (31).
als je toplampjes met je stadslicht aan wilt hebben, dan hoef je alleen maar een 2 aderige kabel van je stadslicht naar je toplampjes te trekken. Suc6!
casejxu
Led of halogeen.??
AVA
Alles ligt er al!gewoon plug in en play! Je krijgt er ook een schakelaar bij als het origineel sauter is! De stekker zit ook in het dashboard! Kan je ook zo inpluggen
muskuh
Led lampjes kun je het gemakkelijkst op de cabineverlichting maken. Dan bedoel ik het lampje boven de versnellingspook. Als je het een beetje slim aan sluit kun je ze met het schakelaartje er naast nog aan en uit zetten ook. En het zit mooi dicht bij.
casejxu
Als het goed is hangt er achter je transmissiedisplay ook een stekker met verlichting en of contact stroom
agrotron-fan
Zover bedankt alvast. Toch nog wat vragen

@casejxu de traplampjes zijn led. De toplampjes halogeen.
@chucky5o als je de lampen bij de stadlichten steekt, hoeveel watt kun je hier dan zomaar bijsteken zonder problemen?
@AVA bedoel je dat er het dashboard een loze kabel zit bij de schakelaar van het licht? En zo ja, hoeveel watt kun je hier dan op aansluiten?
@muskuh ik had zelf ook al zitten denken om het daarop aan te sluiten, kun je ze altijd aan of uit zetten onafhankelijk van je gewoon licht.maar zoals bij alle andere opties, ik weet niet hoeveel watt je er zomaar bij kunt steken. Ik heb weinig zin om sluiting te krijgen en met heel veel pech de trekker af te laten fikken 😄
muskuh
@agrotron-fan we hebben ze ook rijden met 4 halogeen 5 wattt. en er gebeurt niks mee. en dan er bij de cabine verlichting is apart afgezekerd. Dus kan er weinig gebeuren dacht ik.
agrotron-fan
@muskuh geeft 4 keer 5 watt mooi licht? Ik wil zeggen het is niet te flauw neem ik aan?
Kees2030
5 Watt is voldoende voor een toplamje.
Goed zuchtbaar en niet te fel.

Gr Kees
agrotron-fan
Oke dan ga ik het zo doen denk ik. de traplampen zijn led, dus die vragen al helemaal bijna niks dus het zou idd moeten lukken dan. alvast bedankt.
jan-broekate
Wel even een aparte schakelaar er tussen zetten vanwege de politie . Die kunnen nog wel eens zeuren om extra verlichting
agrotron-fan
@jan-broekate moet ik de tussen de binnenverlichting en de schakelaar dan nog een extra zekering zetten of niet? In pricipe kan ik de binnenverlichting ook uitzetten met een schakelaar, maar als er nog een extra schakelaar tussen zit kan de binnenverlichting idd wel aan zonder dat de toplampen aan zijn.
jan-broekate
Ja een zekering extra kan geen kwaad . maar binnen verlichting brand toch niet als de deuren dicht zijn. dus ook niet echt handig om er dan andere verlichting op te sluiten . Wat eigelijk wel mooi is van die trap verlichting is dat die eigelijk alleen werken als de deur geopend is en als je de deur sluit ze uit gaan
agrotron-fan
@jan-broekate ja de traplampen idd op de binnenverlichting die met de deur geschakeld wordt. Maar boven de versnellingspook zit nog een heel flauw rood lampje die in de avond brandt. Die is ook aan en uit te schakelen en wilde de toplampen daarop aansluiten. Die kan ik dan apart aan of uit zetten.
jan-broekate
Denk dat je de top lampen beter op het stadslichten kunt aansluiten. Dat is denk ik beter kwa stroomverbruik
Kees2030
Het beste is nog met een zwevende zekering van de +15 of +30 en een relais die je schakelt via de (stads)verlichting. Kan je er ook nog een schakelaar tussen zetten om te kiezen wel of niet met de verlichting aan. Mooi twee aderige kabel gebruiken zodat je ook een goede massa hebt.
Voordeel van een extra zwevende zekering is dat je geen circuit extra belast.
agrotron-fan
@Kees2030 zou je misschien gedetailleerd uit kunnen leggen hoe ik dat precies moet doen zodat er zeker niks fout gaat? Het is niet dat ik helemaal 2 linkse handen heb qua electriciteit, maar als ik een relais ertusen moet gaan zetten wil ik toch wel precies weten hoe dat moet 😄
Kees2030
Op google zoeken op relais aansluiten en je ziet al een hoop afbeeldingen.
Een normaal 12volt Hella relaistje heeft 4 poorten. Op nr30 monteer je de voeding waar uiteraard een zekering tussen zit. De zekering zo dicht mogelijk plaatsen waar je de stroom vanaf pakt. Bv de accu.
Op nr87 sluit je de plus van je toplampjes. Op nr85 massa aansluiten. Op nr86 een draad van je verlichting. Deze is als het goed is altijd al afgezekerd of anders altijd na de zekering pakken. Tussen deze draad zou je eventueel nog een schakelaar kunnen zetten om de lampjes niet te laten branden.
Als je nu de verlichting aanzet wordt het relais geschakeld waardoor je toplampjes gaan branden.
I.i.g. goede AMP's gebruiken met een goede tang!
Als je het zelf niet aandurft zal er toch wel iemand in de buurt zijn die je wilt helpen?
agrotron-fan
Ik ga er na het weekend aan beginnen, maar ik roep er voor de zekerheid toch maar even iemand bij idd. Dan moet het zeker goed komen. bedankt iig voor de info. Heb er wel wat aan!
muskuh
@agrotron-fan Is fel genoeg. Anders is in het donker de hele vooruit orangje
deutz dx 470
Quote:
traplampen idd op de binnenverlichting die met de deur geschakeld wordt

Iemand die weet waar die zekering zit van die verlichting die met de deur geschakeld wordt? Radio doet het ook niet en die zekering is het niet
casejxu
@deutz dx 470 geen overzicht van zekeringkast bij? Staat ook wel eens op deksel rechts achter de stoel
oanejorrit12
@deutz dx 470 @casejxu Yep, rechts naast de stoel dat klepje.

Heb je radio via je scherm als je die hebt of via een normale losse radio?
Zoja via scherm, ontvangt ie dan geen zenders?
casejxu
Quote Reactie van @oanejorrit12:
via je scherm

Waardeloos iets😅
deutz dx 470
@oanejorrit12 @casejxu heb wel scherm maar gewoon losse radio. Heb ook het overzicht vd zekeringen maar die zijn allemaal goed (doorgemeten). Vraag was of der nog erges anders een zekering zat. Wou de obu daarop aansluite met schakelaar maar is wel iets misgelopen blijkbaar nu doet geen vd 3 het meer
casejxu
@deutz dx 470 hé goeie vraag 🤔 is bij je radio niet zijn eigen zekering stuk? En de schakelaar even uit de deurstijl halen. Misschien maakt ie kortsluiting
deutz dx 470
@casejxu
Quote:
radio niet zijn eigen zekering stuk?

Ook al nagekeken is niks aan 😅 straks maar eens eruit halen en wat prullen 🫣
casejxu
@deutz dx 470 zekering 5A rechtsboven heel??
+1
deutz dx 470
@casejxu heb het gevonden! Achter de batterij buiten zit nog een kastje met de startrelais ed, daar zitte nog 3 zekeringen, was er 1 van kapot
+1
casejxu
@deutz dx 470 ja nu je t zeg idd😅😅. En klopt ook wel want lampje en radio hebben stroom buiten contact om nodig
+1
oanejorrit12
@deutz dx 470 @casejxu klopt dat is echt niks.

Weeg niet waar ze van zijn, maar bij onze K zit in het dashboard ook nog een paar zekeringen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!