Hooi hakselen + persen regio Zuid-Holland??

Beste TF-ers,

Weet iemand hier op TF een Loonbedrijf die een hakselunit voorop de pers bezit? Wij zouden graag hooi maken en het dan "kort gesneden" in de baal willen hebben. Hiermee bedoel ik korter dan de gemiddelde grootpakpers. Normaal gesproken laten wij gras hakselen en naar de grasdrogerij brengen. Dan komt het in grote pakken terug. Werkt super, maar kost letterlijk klauwen vol met geld. Wij willen dus kijken of we, als we het droogwerk zelf kunnen doen, (fors) goedkoper uit kunnen zijn. Alvast bedankt!

Groeten, Frank

Deel dit topic

Reacties

frank_mf
EDIT: Een loonwerker die veel messen in z'n pers heeft, zou ook al kunnen helpen. Alvast bedankt.
trean
Gewoon vragen bij een loonbedrijf of ze alle messen in de pers willen doen. De meeste loonbedrijven persen standaard met 4,6of 8 messen in de pers omdat ze daarmee makkelijker onder alle omstandigheden stevige balen kunnen persen. Met minder messen zijn ze sneller klaar met messen slijpen en het kost minder vermogen en minder brandstof.
trean
@frank_mf dan zou je loonbedrijf zagt uit kockengen kunnen bellen. Die persen met een new Holland pers 80 bij 90 balen en kunnen op aanvraag met 12 of 16 messen snijden. Ik heb wel een 06 nummer als je interesse hebt.
Fendt926Driver
Quote @trean:
pers 80 bij 90 balen
dat zijn verschrikkelijke balen om te stapelen of op een wagen te transporteren. ligt niet stabiel
fendt308-driver
@trean het is een case geworden kijk maar op mn profiel 😃
assink
OTP uit echten zit niet in de buurt?
johndeere6230
Vierkante balen neem ik aan?
dx11
Gewoon hakkelen in wagens en dan @Maisbaal laten komen
jd4050
@assink

Die zit hier dichtbij in drenthe, en dat is wel een eindje weg voor frank.
trean
@Fendt926Driver klopt daar heb je vakmannen voor nodig en moet je niet laten doen door een paar jonge jongens zonder ervaring. Deze balen zijn wel makkelijker uit te pakken als je geen voorlader, hefmast of shovel hebt. Dat valt met balen van 120 bij 90 tegen. Daarnaast kun je de smalle balen makkelijker op een kar of kruiwagen door een deur van 90 cm breedt krijgen en is een pers van smalle balen smaller als een pers van 120 balen wat handig is in een gebied waar 95 % van de koeien buiten loopt en veel hekken en smalle bruggen en dammen aanwezig zijn .
assink
Kasteel meeuwen?
frank_mf
Quote @trean:
makkelijker uit te pakken als je geen voorlader, hefmast of shovel hebt
Niet aan de orde, voorlader is aanwezig 😉 😄
frank_mf
Quote @dx11:
Gewoon hakkelen in wagens en dan @Maisbaal laten komen
Hekel aan ronde balen 😉
bikkertie
@frank_mf 2 jaar terug door otp echten laten doen, kwam wel machtig mooi uit t folie. Maar kosste ook nog zat. Otp echten zit inderdaad niet in de buurt
johndeere6230
@frank_mf

Hoezo hekel aan ronde balen? Als ze met foliebinding zijn en op 4 cm zijn gesneden dan is een vierkanten maar vervelend
frank_mf
@johndeere6230 Stapelen en kans op omvallen. Bovendien moeten ze binnen liggen.
Afwikkelen is ook niet alles.
trekkerfanz-h
Van ettikhoven, mastwijk of Meurs geen optie? Zijn ook bedrijven die veel balen persen in een jaar.
armpie
Quote @Fendt926Driver:
dat zijn verschrikkelijke balen om te stapelen of op een wagen te transporteren. ligt niet stabiel
Dat valt ook nog wel iets mee.
frank_mf
@trekkerfanz-h Ja had vanmiddag Cok gevraagd hoeveel messen hij er maximaal in kon hebben, 33/34 telde hij ff snel. Das al een mooi zooitje! Dus misschien gaan we dat wel doen 😉
Jasperfendt
Otp idd
bart99
Petter uit Echten, Drenthe (OTP). Zal inderdaad wel wat meer kosten op afstand.
johndeere6506
Kleine pakken dan? kun je zo met een opraapwagen mooi korst snijden en dan met de hand of een afvoerbandje zo in de pers draaien. of klep van de opraapwagen open laten en de bodem maximale snelheid laten draaien zodat je het zwil weer gesneden terug legt.
trekkerfanz-h
@frank_mf dat is indd een heel mooi aantal. Keertje proberen dan weet je denk genoeg. Waarom gaan jullie snijden dan? Balen voor de handel of voor de koeien zelf.
Ritchie
Loonbedrijf Oomen uit Sprundel hebben er eentje. Zitten in West Brabant, das al wat dichterbij dan Drenthe 😉
deutzgek
Hier in leerbroek heeft een loonwerker een hakselaar voor de pers hangen
frank_mf
@trekkerfanz-h
Voor het jongvee en ook wel voor de koeien. Grootste probleem is dat ze met lang spul vrij veel de rooster op trekken, met name de kalfjes. En het voert gewoon ontzettend fijn dat korte spul
frank_mf
@johndeere6506 Kleine pakken blijft slecht zitten denk met slechts twee touwtjes. En we zetten gewoon een baal voor het voerhek en ze bekijken het maar die beesten, met kleine pakjes heb je iets meer werk dan. Dat is gewoon een keuze die je maakt
deutzgek
@frank_mf waar woon jij precies ?
SiegerJD
De nieuwere persen snijden met alle messen erin wel super kort (tot op een paar centimeter) Zijn vast genoeg loonwerkers in de beurt die dat kunnen, alleen moet je zelf wel aangeven of ze alle messen er in doen.........
deutz3.70power
@Ritchie

Dat is wel een heel eind rijden voor kees oomen hoor.
Maar idd wel mooi matriaal, perst hier ook altijd.
Weet alleen niet hoeveel messen er in de pers zitten?
Ritchie
@deutz3.70power

Voor stro lijkt 't me ook perfect. Wij hadden van 't jaar van dat korte stro (vanwege 't groeiseizoen van de tarwe was dat) en dat strooit super op.

Haha, het is wel een heel eind rijden ja. Ligt er aan denk hoeveel hij kan doen denk, voor een paar ha. gaat-ie dat niet doen denk.

Jullie hebben ook gehakseld hooi? Voor Masseurs doen ze dat ook heel veel, daar heeft-ie geloof ik zelfs die hakselaar voor gekocht mekant.
deutz3.70power
@Ritchie

Nee voor ons gewoon voordroog geperst.
Oomen heeft toch geen pers met hakselaar?
newholland6640
Snijwagen laten komen die het gelijk op het land er weer uit draait?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
2