International 383 - schakelt stroef en onregelmatig

Pook van de 383 zit een beetje los en daardoor heel slecht in verschillende gangen te krijgen. Zou graag hulp willen in wat het kan zijn en hoe ik dit kan verhelpen. Ga er zaterdag mee aan de slag.
Wie heeft advies en raad?

Gr Albrecht
klaasie

Reacties

marco steyr
Waarschijnlijk is het blokje wat onderaan de pook zit en in de gaffels valt versleten. dure oplossing is dan een nieuwe pook er in zetten, de goedkope is oplassen
FENDT300
De kom is meestal uitgesleten en die 2 pennetjes onder de kom die zorgen dat de pook niet verdraaid zijn versleten. Vaak verbeterd het al bij het vervangen van de pennetjes. Kost je een paar euro. Met een beetje geluk kun je die pennetjes vervang zonder de pook te demonteren. Maar als je trekker vaak gebruikt dan zou ik ook gelijk een nieuwe pook erop zetten. Anders loop je binnenkort weer te klojen.
Corne S
Zit de kom nog wel vast aan de pook? Die wil ook nog wel eens breken.
klaasie
Maar moet ik de hele plat demonteren waar de pook op zit of kan ik er ook anders bij?
FENDT300
Als de pook eraf moet dan moet je de hele plaat eraf halen. Om de pook los te halen kun je m3t een beetje handigheid tussen de vorken door met een schroevendr, ring indrukken en borgveer er uit drukken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 383 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!