De Boer 280T mestpomp

Hallo, we zitten hier thuis al een tijdje te kijken naar een mestpomp. Aangezien we te kleine pomp gaten hebben voor een centrifugaalpomp zal het waarschijnlijk een lobbenpomp worden.
Nu heb een 2de hands de boer mestpomp gezien, met slechte blokken.
Wat kost een set blokken voor zo'n pomp ongeveer? En wat kan er nog meer stuk aan zo'n pomp, lagers keerringen?

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Voornamelijk de blokken die slijten. En lagers en keerringen die stuk kunnen gaan.

Wij hebben paar jaar terug de stap genomen om een nieuwe Borger pomp aanteschaffen. En daar hebben wij nog geen seconde spijt van gehad.

Je weet inprincipe ook dat ie jaren meekwam. Dat loont ook
Fendt926Driver
Wat er meer stuk kan????

als je stenen in de put hebt van kapotte roosters of andere dingen zoals sleutels die bij onderhoud er ooit eens in gevallen zijn vindt de pomp niet echt fijn. dan zou je er een stenen vanger voor moeten monteren.
zou zelf kijken naar een bsa tank kun je mee over pompen en transporteren.
zijn niet eens altijd zo heel duur.
assink
@Fendt926Driver
Tja, dat is ook een optie. Echter hebben we maar beperkt de ruimte bij de putten waardoor we op onze huidige ipsam tank altijd de achteraansluiting gebruiken.
Ook is nog maar de vraag hoe de wormpomp van deze BSA tank d'r aan toe is. Puin in de put dat kan best gebeuren, het spul is al aardig op leeftijd en zo'n 15 jaar geleden ook roosters vervangen.
Fendt926Driver
Ok. Achter anzuigen bij een bsa is niet standaard. Kost capaciteit om het daar aan te willen zuigen. Mestpomp is dan zeker een betere optie. Stenenvanger kun je zo maken of kopen. Is in ieder geval goedkoper dan de pomp repareren nadat er iets door gegaan is
fendtjuh
@assink

Het huis zelf slijt ook, nieuwe blokken helpen dan dus niet meer. Keerringen kunnen lek zijn tussen pomphuis en tandwielkast. Lagers gaat over het algemeen wel, echter als de keerring lek is is het lager meestal ook kapot.
assink
@fendtjuh
Dat is dan ook wel een puntje an sich inderdaad.
Jij had laatst toch ook zo'n pomp in de handel?
Misschien toch maar gaan voor een gereviseerd exemplaar, dealer hier heeft er nog 1 waar alles vernieuwd van is voor 1200 euro volgensmij. Alleen een kale pomp, dus alle aansluitingen, bok en aftakas komen d'r nog bij.
devonvdkroon
Weet van me oude stage die een de boer pomp heeft dat hij ruime 3000 euro kwijt
assink
@casejxu
Nee.. staat een zelfde op marktplaats. Maar ben bang dat het huis ook versleten is, en dan gaat 't aardig in de papieren lopen.
casejxu
@assink wees verstandig en neem een nieuwe ook al kost dat wel even iets meer. Tussen me fotoos staat die van ons
Corne S
Wij gebruiken een Doda pomp. Grote voordeel is dat hij snijdt (nodig met ongehakseld stro). De hogedrukversie wordt ook vaak gebruikt bij de sleepslangen. Pomp gedeelte zonder bok / aanzuigstuk, vacuumpomp kost rond de 3000 euro

simholland.nl/diensten/mechanisatie/…
assink
@Corne S
Hoe zit het met aanzuiging? Wij hebben vleesvee, dus dikkere mest.
We willen de pomp ook gebruiken om te "mixen". Zo'n doda super 120 lijkt me wel wat, alleen past deze maar in 1 van beide putten.
Voordeel van een centrifugaal is tevens dat dit een stuk minder kwetsbaar is?
Corne S
@assink

Geen ervaring mee. Wij hebben de pomp in aangegeven link met zuigtoeter. Daaraan koppel je de zuigslang. Niets van de pomp komt in de mestkelder, alleen de slang. Als ik jou type bekijk, zou ik voor de ultra gaan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
16