Van de Laar houdt het hoofd koel

De negende etappe van de Dakar moest vanwege de extreme hitte met 100 kilometer worden ingekort, maar Jan en Ben van de Laar en Dolf Huijgens merkten pas dat het warm toen ze bij de finish de raampjes opendraaiden. Lang leve de airco! Het was in de duinen bij Bel?n zeker geen overbodige luxe. Met zekerheid is het niet te zeggen, maar het is goed mogelijk dat de airco bijdroeg aan het uitstekende resultaat: veertiende in een megazware etappe.

Toen de equipe-Van de Laar het bij de finish hoorde, sprongen ze bijna een gat in het dak van de cabine. ?Helemaal geweldig,? vond Jan van de Laar. ?Het was 180 kilometer zand en in het zand voel ik me als een vis in het water. Het was zwaar, een echte Dakaretappe, maar dat mocht ook eindelijk wel eens en het was ook best goed te doen.?
De duinen in de omgeving van Bel?n zijn niet hoog, maar het zijn er wel veel en ze zijn geniepig, met steile afstappen, scherpe hoeken, wat pollen hier en daar. ?Uitdagend,? vond Van de Laar ze. ?Maar waar we vooral op hebben gewonnen is, denk ik, de navigatie. Onze Ben heeft het weer super gedaan. Er waren moeilijk te vinden waypoints bij, waar drie uur straftijd op stond als je ze miste. We zagen overal auto?s en trucks rondjes rijden om te zoeken en wij reden er in ??n streep naar toe. Dat is lekker scoren.?
Van de Laar prees zich gelukkig met de keuze om airco in te bouwen in de truck waar vorig jaar nog Frits van Eerd mee reed. De luxe voorziening betaalde zich in de negende etappe uit. ?Je levert iets in op vermogen, maar je wint veel aan fitheid, comfort en concentratie,? stelde Van de Laar. ?Van misselijkheid of vermoeidheid door de hitte hebben wij geen last. We hadden niet eens in de gaten dat het zo heet was. We waren dan ook verrast toen we bij CP2 kwamen en daar bleek dat het de finish was. We hadden onderweg wel gezien dat motorrijders zaten te drinken in de schaduw, maar dat het zo heet was is volledig langs ons heen gegaan.?
De airco komt in de tiende etappe ook nog van pas. Die gaat door de beruchte duinen van Fiambala en daar zou het volgens de berichten minstens zo heet zijn als in Bel?n. ?Op die duinen heb ik het wel zitten,? zei Van de Laar. ?Dus ik hoop dat het allemaal doorgaat.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC