Eerste keer een trekker spuiten

Hallo, ik ga voor het eerst een trekker spuiten heb compressor verfspuit en waterafscheider, maar zal niet weten wat voor verf ik moet gebruiken. Ben al wat aan het Googlen geweest kan van alles vinden maar nog niet duidelijk info. Hoe zit het met verharder verdunner en 2 componenten verf? Welke verhouding enzo. Wie kan me duidelijk uitleggen wat voor verf ik moet kopen en hoe ik moet mengen.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

selten
Bij lmb kopen geven ze die info.
Wimsumar
Beste Selten
Quote @selten:
Bij lmb

Als zo'n lmb zelf ook een verfspuiterij heeft zal juiste kennis misschien aanwezig zijn.
Minitauro
Je hebt verschillende merken lakken en verven die hier voor geschikt zijn. Ik gebruik machinelak die je bij ieder mechanisatiebedrijf kan kopen, gebruik geen verf van de bouwmarkt want daar krijg je echt spijt van.
De lak die ik gebruik is de machinelak van Kramp met de bijbehorende primer en verdunnener en die bevalt mij prima maar misschien dat anderen weer een ander merk beter vinden.
Kijk eens op mijn profiel daar zie je een trekker in de nieuwe lak en kijk ook eens naar andere foto's hier op TF hoe anderen dat doen, misschien krijg je nog meer tips.
mike_v
Quote @selten:
Bij lmb ...

Zou ik eerder naar een autogarage rijden met een carrosserie afdeling. Zoals @Wimsumar al zei gaan de meeste LMB's weinig kennis kunnen delen betreffende het spuit van complete trekkers/machines.

Ik weet niet hoe "perfect" de trekker gespoten moet worden? Maar onderschat het niet ...
jd user
Om te spuiten heb je een grote compressor nodig.Het mengen van de verf moet gewogen/afgemeten worden .vooral met twee componenten luisterd dat precies.Er moet voldoende geventileerd worden ,anders houd jij dat niet lang vol.De temperatuur van de buitenlucht moet een constante temp hebben.Anders is het droog/uithardingsproces niet voldoende.

Kortom ....ik heb ook weleens een wagen in de verf gespoten ,maar valt niet mee om dat heel netjes te krijgen.
Je krijgt gauw dat sinaasappelvel in je verfkleuren.

succes !
dx11
@mike_v destijds hebben wij onze trekker ook laten spuiten bij en autobedrijf. Was echt heel strak geworden. Echter, hoe kang gaat een auto mee? De trekker is nu ruim 20 jaar verder en ik moet zeggen dat het strakke er wel aardig af is
mike_v
Klopt @dx11. Autolak is nog wel iets anders dan lak gebruikt op trekkers, vrachtwagens, ... Maar dan nog zullen zij je hoogstwaarschijnlijk beter verder kunnen helpen dan de LMB om de hoek 😉 .
old man jose
@dx11
Deze is 20 jaar geleden gespoten:






ps door een auto spuiter.
patfordson
Welke resultaat wilt ge ?
Zoals voor alles , kwestie van geld .
Heel belangrijk is ook een goeie pistool ,moet fijn geregeld zijn , kwa verf vindt ik persoonlijk die van Sparex goed .
Voor een ford heb ik al met Nh kleur gespoten , ook kwaliteit .
GD tuning Garyp
@old man jose Daar zal ook wel ietsje anders mee om gegaan worden dan dat bij dx11 gebeurt
dx11
@old man jose Dat ziet er netjes uit. Zoals gezegd, de spuiter heeft ook bij ons destijds prachtig werk geleverd. Maar het is nog steeds een gebruikstrekker. Toen zelfs de hoofdtrekker. De lak zelf is ook nog wel goed, alleen het groene is bijna wit
Corne S
Meeste auto's worden tegenwoordig gespoten op waterbasis. De hoeveelheid oplosmiddelen per liter is tegenwoordig bij wet vastgelegd.

Oldtimers mag je tenminste nog de 'ouderwetse' lak gebruiken. Ik weet niet in hoeverre de autospuiters dit zelf nog mogen toepassen.
ares697
Onze Fiat is afgelopen week ook gespoten met vrachtwagenlak. Gebruik en onderhoud als wassen en waxen bepalen ook grotendeels hoe lang de lak mooi blijkt lijkt me.
selten
Quote @Wimsumar:
Hoe zit het met verharder verdunner en 2 componenten verf? Welke verhouding enzo

Dat deel bedoelde ik.
Bart TSeyen
Naar een autospuiter gaan om daar 2 componenten verf te laten maken. Hij zal je dan ook al de verhoudingen uitleggen. Niet beginnen met verf van kramp, granit, traktol, enz... dat is goed genoeg om een werktuig mee te spuiten maar om een traktor te spuiten gebruiken wij altijd autolak (2componenten verf)
Dit is onze 824 die we van de winter ook zelf hebben opgespoten
D439D
Ligt er helemaal aan wat je eind doel moet zijn voor mij bescherming en erg nog ok uitzien daarom hammerite hoogglans gekozen ben tevreden en was binnen budget 😄
Welgerap52
Wat te denken van blanke lak erover
D439D
@Welgerap52 meeste roest weggehaald maar dan blijf je bezig dus gewoon de anti roest er over en rijden maar
jammermaarhelaas
Bij 2 componenten verf:
Let op de juiste mengverhouding (ik adviseer een maatbeker te gebruiken). Heb je dan nog verdunning nodig, gebruik dan het voorgeschreven middel (vaak een thinner, ook thinner is er in diverse soorten) wat je bij de leverancier van de 2 componenten lak allicht wel zult kunnen kopen.
Meng nooit meer dan wat je binnen een half uur gebruikt. De rest wordt dik/hard, ook al sluit je het luchtdicht af. Dit is een duidelijk verschil met traditionele lak!
Zorg dat je de spuit na het spuiten leeg hebt, even doorspoelt (leegspuit) met een "borrelglaasje" thinner in de beker, de beker schoonmaakt/schoonspoelt met thinner, en dat ook even doorspuiten. Daarna de spuitmond eraf draaien (bij monteren niet te vast aandraaien), nozzle eruit, en deze beide even uitwassen in thinner, ook het kanaal waar de verf doorheen komt controleren op verfresten. Alles wat achterblijft wordt dik/hard, ook al staat het in de thinner!

Advies is om bij een lage druk te werken, hoe minder druk, hoe minder nevel. Probeer daarom bij 1,6 tot max 2 bar te werken.
stef-schonewille
Allemaal bedankt! Weet er nu wat meer van en mooie trekkers allemaal! Ik ga denk even na een auto spuiterij om verf te laten mengen. Zou foto sturen van die international als die klaar is als ik het niet vergeet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
12