Aandrijving luchtcompressor

De multiriem van de aandrijving voor de luchtcompressor is geknapt. ik heb daar een nu 2x een nieuwe op gemonteerd, deze loopt na 1 a 2 draaiuren weer kapot, hij scheurt dan in de lengte richting. ik heb de compressor los gehaald maar kan daar niks aan zien, de poulies heb ik in de draaibank gehad en met een vijltje en schuurpapier de randjes afgerond. weer een nieuwe riem erop en na 1 a 2 uur, weer in de lengte gescheurd. iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? de ouwe heeft er ongeveer 4 jaar en +/- 2000 uur opgezeten

Deel dit topic

Reacties

jcb416s
Als hij gescheurd is dan loopt hij er vanaf. hij scheurt in het midden van de multiriem.
Valtra-Fordpower
Zijn de snaar schijven wel uitgelijnd?
bartjuh
Te strak misschien?
Corne S
Aandrijfwielen niet in lijn met elkaar? Waardoor de ene kant van de snaar strakker staat dan de andere?
jcb416s
Staan in één lijn. En te strak naar mijn idee ook niet
nhmonteur
@jcb416s gaat het om een new Holland ? Wel de originele snaar erop? Is het met een automatische spanner of handmatig?
jcb416s
@nhmonteur ja een t6080. Originele riem met een nh nummer erop. Handmatig spannen. Is volgens mij niet fabriek af erop gebouwd.
nhmonteur
@jcb416s ok, er zit nergens een beschadiging op een van de poelies? Loopt de luchtdruk niet te hoog op of loopt de pomp niet erg zwaar?
Favorit614
Heb je wel de juiste type riem , die bij de poelies past.
De tandjes op de riem en de poelieschijven kunnen verschilend zijn.
klant van mij al eens gehad met een originele riem vd mechangroep die niet overeen kwam met de trekker
monster 2012
Was de oude riem ook op de zelfde manier stuk gelopen???
jcb416s
@nhmonteur nee, ik heb ze eraf gehad en in de draaibank met een vijltje en schuurpapier de kantjes bijgewerkt. Dat heeft niet geholpen. @Favorit614 daar ga ik wel vanuit... als ik hem over de rug dubbel doe en hou hem in de poulie sluit hij wel mooi aan. @monster 2012 ja. Maar die heeft een jaar of 4 en +/- 2000 uur gezeten
monster 2012
Dan denk ik dat ze toch niet goed in lijn lopen.
heb je ook gecontr. of alle delen waar de riem over heen loopt ook goed vastzitten??[steunen enz.] of dat er ergens ruimte op zit?
jcb416s
@monster 2012 alles loopt/staat in lijn. Alles zit vast.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0