Afval in het land

Wou het hier ook even onder de aandacht brengen maar denk dat ut wel bekend is hier

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Goed aandachtspunt.
SJB533
Ook maar even gedeeld
inspecteurfendt
Ook even op mijn tijdlijn gezet. Spijtig voor jou. Ik rijd iedre dag naar school met de fiets, ik rijd 9/10 van de rit door veldwegen. En wat zie ik; mensen die gewoon voor mijn neus pmd zakken aan het dumpen zijn in de beek naast de weilanden, was net te laat om de nummerplaat te kunnen lezen... 😞
larst7030
Ik had je bericht op fb ook gedeeld, snap niet dat mensen zo iets doen.
Loeideutz
@larst7030 Begrijpen doe ik het ook niet. Maar ik snap het wel: "die rommel kan ik niks meer mee, dus kieper ik het maar over de heg, want dan is het een ander zijn probleem en kost het mij niks."
inspecteurfendt
Al 1 like op mijn profiel!
facebook.com/profile.php/?id=100010698242569

Ik denk wel dat het raakt (of toch vooral bij vrouwen en kinderen die eigenlijk te jong zijn om op FB te zitten zoals ik :D) met al die foto's.

Edit in de topic tekst: Het kan ook schade aanbrengen aan de pickup van pers, hakselaar, opraapwagen,...
JD6930
Gedeeld!
jordi 1455
Afval dumpen waar dan ook is gewoon asociaal, zeker als er mensen daardoor (economische) schade aan ondervinden.
martin047
Maar wie gaat gras voeren aan dieren dat bij een carpoolplaats vandaan komt, als je toch goed na denk.
7500 keer gedeeld, doe je goed 😃
weurding
@martin047 wat dacht je van de velden hier bij de tt baan in assen?
NHfan97
@martin047 Daar gaat het toch helemaal niet om.. alsof er langs de gewone wegen geen afval in de weien worden gegooid ?
Bij ons liggen er zelfs gedumpte dakplaten op het land .
jd user
Ik had onlangs een partij bh's om de haspel van de walfrees heen hangen.Had het eerst niet in de gaten ,maar het maakte wel geluid!.Had er iemand een tas met oude kleren gedumpt waar deze bh's ook in zaten.Heb alles eruit moeten snijden.En het ergste vind ik fietsbanden ,blikjes en flessen!
Wimsumar
Beste JDUser:
Quote @jd user:
partij bh's om de haspel van de walfrees

Ja, das logisch als je op de Wallen gaat frezen. 😎

On topic: Hand in eigen boezem.
Nu wil ik het zwerfafvalprobleem (en de eventuele problemen erdoor bij vee) niet bagatelliseren maar 'zelf' kunnen we er ook wat van.
Hoeveel afrasteringsdraad verdwijnt er in het kuilvoer?
Bekijk de autobanden op de kuilbult eens kritisch en bemerk hoeveel "scherpe naalden" er na verloop van tijd van de staalgordel afroesten. (Om maar te zwijgen wat er gebeurd als er een band mee in de voermengwagen gaat! ).
Over alle voedermachines gesproken: ook daarvan slijten min of meer groter delen ijzer af.
Zelfs van erg versleten) banden onder de silagewagens kunnen stukjes staalinlage afbreken.
Schepbakken e.d. vertonen niet zelden opgekrulde bramen welke ooit afbreken en met het voer aan het vee voorgeschoteld worden.
@Wimsumar als je beetje 'zuinig' op je banden ben, dus niet overheen rijden of met de shovel in een grote hoop roeren blijven ze over het algemeen keurig heel! En die enkeling waar de staalringen er wel door slijten gooi je in de grijze container.
De maaimesjes en schuddertanden slijten ook nog niet met centimeters tegelijk al (tenminste hier niet...)
En een loonwerker die met banden komt waar het ijzer uitsteekt kan je beter ook gelijk weer naar huis sturen.. 😃
Die schepbak, tsja.. Kon je weleens gelijk in hebben..
jd user
@wimsumar,

Je hebt helemaal gelijk!...Iedereen gaat altijd met het vingertje naar een ander wijzen,terwijl het ook op en om het erf te vinden is.ook stretchfolie zie je overal terug.Zelfs in het land .Van die balenfolie.

Hier kunnen we zelf ook weer van leren ,dat jij ons hierop wijst dat het nota bene ook op eigen erf, zwerfvuil aan kan treffen.

n.b : ik ruim zelf meestal mn zwerfvuil wel op.Ik stap er zelfs voor af van de trekker om het op te rapen .
harald vrieling
@ronald-deutz-fahr gaat me hier niet om de banden
harald vrieling
@martin047 dus een stuk land van 3 ha gewoon braak laten liggen. ? Het is gewoon een stuk wei land. ... Dan ma carpool weg halen dus ?
ronald73
Quote @Loeideutz:
Maar ik snap het wel: "die rommel kan ik niks meer mee, dus kieper ik het maar over de heg, want dan is het een ander zijn probleem en kost het mij niks."

Het jammere is dat dit soort mensen neemt nog niet eens de moeite neemt om zoiets te bedenken als ze iets weggooien. Zij hebben een begrensd denkvermogen. Ik verwacht dat nog niet eens de helft van dat soort mensen ooit een basisschooldiploma heeft mogen ontvangen.
Husqvarna
Hadden hier ook matrassen in de maishakselaar, afgelegen weggetje, ligt regelmatig wat, aan de overkant is de oude gemeentestort, maar dat ze dan die rommel 10 meter het land in dumpen is zo jammer.
Martichr
De grootste hoeveelheid afval die ik in mijn kuilvoer aantref, zowel in aantal als in grootte, is landbouwplastic.. stukken bigbags, zakken etc van de kunstmest, doek waarmee de piepers afgedekt werden in de winter enz.. Combinatie van wind en onachtzaamheid..
Dan als goede tweede het zwerfvuil van de automobilist die te beroerd is het thuis in de vuilnisbak te gooien.
En dan nog de verdwaalde kat die meegewikkeld is...
harald vrieling
@Martichr denk dat u uw eigen erf beter moet opruimen
Tinus
Quote @Martichr:
En dan nog de verdwaalde kat die meegewikkeld is...

Oh gut, ik weet het nog als de dag van gisteren: 'mijn' kat was de dag na het inkuilen in geen velden of wegen te bekennen. En wie kwam er een jaar later een plakje kat tegen tijdens het koeien voeren? Juist, ikke.
Martichr
@harald vrieling

Ik koop het.. ben niet bedrijfsmatig bezig.. dit jaar voor het eerst zelf kuilpakken van eigen land laten maken.. geen afval gevonden..
harald vrieling
@Martichr ow zo

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0