International 624 - Watercollector vervangen, pakking

Beste TF-ers,

Van mijn 624 is de externe thermostaat lek (3 slangaansluitngen). Aangezien de nieuwe thermostaat aardig wat kost, heb ik besloten om de watercollector te vervangen voor 1 van een nieuw type (waar de thermostaat in de collector zit). De kop en de collector heb ik netjes schoon / glad gemaakt, maar de kop op de pasvlakken is iets ingevreten.

Ik heb nieuwe pakkingen, alleen ik denk dat die niet voldoende afdichten. Zou ik tussen de pakking en de kop vloeibare pakking gebruiken (geschikt tot 260 graden, piek 300 graden). Collector zit echter wel tussen de uitlaatspruitstuk.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Corne S

Reacties

wezel844-s
Ik zou het gewoon eerst zo proberen zonder kit dat is het beste.
Mocht hij dan niet dicht zijn zou je nog altijd kit kunnen gebruiken.Kit kan gewoon tegen de temperatuur op deze plek. want de water collector zal nooit veel warmer worden 110 graden piek anders kookt je motor. Kit is eigenlijk voor noodreparatie of als het van de fabrikant uit er op gemaakt is. Het is dus niet de manier om iets dicht te maken als dit op een andere manier dicht moet volgens de fabrikant.
jo845xl
Iedereen zijn mening maar als ik oud spul in mekaar schroef gebruik ik altijd loctite .
In jou geval zou ik loctite 5699 of evt 5922 gebruiken .
Zoals je zegt de pasvlakken zijn niet 100% enz .
jo845xl
Hier kun je de nummers vinden en waarvoor ze dienen.

autostuc.be/Documents/Catalogus%20Loctite.pdf/

Zelf gebruik ik maar 2 nummers , als er een pakking tussenzit de 5922 en zit er geen pakking tussen de 5910 .
Corne S
@jo845xl

Dankje. In geval van twijfel gebruik ik ook altijd een pakking incl wat vloeibare pakking. Kan geen kwaad. Enig nadeel is bij kurkpakking, dat je hem er dan tussenuit perst.

Het is meer of de vloeibare pakking de hoge temperatuur aan kan, het zit immers tegen de cilinderkop aan, waar vlakbij het uitlaatspruitstuk zit (water mag wel 100 graden worden, maar misschien wordt de collector daar wel warmer). Bij de thermostaat durf ik het wel te gebruiken, daar wordt het toch niet warmer dan 100 graden.

Zelf gebruik ik de rode pakking uit een 400 ml kitspuittube (40 euro per tube), overigens niet van Loctite, maar wel goed spul.

Zit anders nog naar de loctite 5920 te kijken, kan 350 graden hebben.
jo845xl
@Corne S Zelfs bij kurkpakking gebruik ik ook loctite , maar met zo'n pakking zeker de bouten niet te vast aandraaien . Da's meer tegendraaien .
Inderdaad , gebruik die loctite 5920 maar .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!