Ford 4610 voorlader

Dag mensen .
Ik wil aan mijn 4610 een voorlader monteren , moet dit persè een voorlader van een 3cilinder zijn of past daar ook een voorlader van een 4cilinder aan , bv een 7610 .

Martin

Deel dit topic

Reacties

MulderDeutz1
Ik denk niet dat dat past, een goede voorlader zit aan de voorkant vast en ook aan de achterbrug. De achterbrug kan dan nog hetzelfde zijn, er zit 1 cilinder afstand meer tussen dus klopt de afstand niet...
Loeideutz
Dan zul je de boel moeten verbouwen. Zoals @MulderDeutz1 Hierboven al zegt, afstanden kloppen niet meer. Als je handig bent met slijptol en lasapparaat hoeft dat niet zo moeilijk te zijn.
SJB533
@MulderDeutz1
Voorladerframe zelf zou kunnen, subframe niet, bedoel je. 😉

Of je dat moet willen, is trouwens een tweede. De cilinder minder geeft een ander plaatje mbt de krachten, die op de trekker werken.
walker1
Waarschijnlijk is de voorlader voor een 4 cilinder ook al groter en zwaarder dan die voor een 3 cilinder. Dan steekt de bak ook ver voor de vooras uit en je gaatde hele trekker wel erg zwaar belasten.
Maycks 4610
Ik kan mij inderdaad voorstellen dat de lengte misschien een probleem kan zijn maar ik denk dat de breedte wel aan te passen is . Zit er werkelijk zoveel verschil tussen een voorlader voor een 3 cilinder of één voor een 4 cilinder .
Wimsumar
Beste Mayks 4610:
Quote @Maycks 4610:
voorlader voor een 3 cilinder

Niet aan de verbouw van een 4-cilinder aanbouwframe beginnen. Er zijn plenty 3-cilinder (Fordpassende) voorladers in omloop.

Zoiets?
lourenslmb.nl/occasions/Tractoren-en-toebehoren/…
walker1
@Maycks 4610 Wat wil je er zoal mee gaan doen?
Maycks 4610
Ik wil er wat grondverzetwerk mee verrichten op en rond het eigen terrein.
En wimsumar ik had al wel eens gezocht maar kon niet iets geschikts vinden tot ik er één tegen kwam (een op het oog hetzelfde type als in de link die jij geplaatst hebt ) maar dan voor een 4 cilinder . Ik vroeg mij gewoon af wat het grootste verschil is en of er iets aan te passen is . Het lassen gaat mij wel goed af .
Maycks 4610
Het was vrij éénvoudig om de voorste bevestigingsplaat te veranderen , alles zit er nu op maar nu heb ik lucht in de leidingen. Iemand een idee hoe je dat eruit krijgt?
armpie
@Maycks 4610 De lucht gaat er vanzelf uit als je de voorlader bedient.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
470