5

Hoe werken de notificaties op TractorFan 2.0?

Veel TractorFan leden zijn meerdere keren per dag aanwezig op de site, maar er is een veel grotere groep leden die de site een keer per dag, of alleen om de paar dagen bezoeken. Het systeem van TractorFan is zo gebouwd dat discussies en gesprekken voor beide gebruikersgroepen goed te volgen moeten zijn. Je hoeft dus niet door alle discussies te bladeren om te kijken of er nog gereageerd is.

Notificaties

Op TractorFan krijg je van de volgende acties een notificatie:

  • Als er iemand op het duimpje drukt bij een van jouw foto’s, video’s, topics of reacties
  • Als er iemand reageert op een van jouw foto’s, video’s of topics
  • Als er iemand jouw naam noemt bij een foto, video, topic of reactie
  • Als er iemand reageert op een foto, video of topic waar je je voor aangemeld hebt.

Een notificatie verschijnt middels een rood bolletje bij de alarmbel in de bovenste balk van de website. In het bolletje staat een aantal, dit is het aantal ongelezen notificaties. Als dit aantal boven de 99 komt, blijft er 99 staan.

Standaard klinkt er ook een geluidje, dat klinkt alsof er iemand op een ruit tikt. Niet alle browsers ondersteunen dit, met name mobiele apparaten missen deze ondersteuning. Het geluid is overigens uit te schakelen bij je instellingen.

Als je op het alarmbelletje klikt dan verschijnt de popup met notificaties.

Notificaties als gelezen markeren

Zodra je het item (een foto, video of topic) bezoekt waarvan je notificaties hebt ontvangen, worden alle notificaties als gelezen gemarkeerd. Je kunt dit ook vanuit de popup zelf doen, door om het prullenbak icoontje te klikken.

Aanmelden / afmelden

Bij het reactieformulier staat een knop die bepaald of je je bij het plaatsen van een reactie ook meteen aanmeld voor notificaties bij toekomstige reacties.

Je kunt je ook zonder te reageren aanmelden op notificaties middels het actiemenu dat bij elk item staat. Je kunt je voorlopig nog niet afmelden voor +1’s.

Vanuit de popup kun je je ook afmelden, middels de link die rechtsboven de lijst met reacties staat.

Wat betekend het bliksemschichtje?

Een groot deel van de leden wil niets missen en blijft op de hoogte van alle (re)acties middels de ‘live updates’ pagina. Via deze pagina zijn alle bijdrages te volgen. In het groene bolletje bij het bliksemschichtje verschijnt het aantal nieuwe bijdrages dat gedaan is sinds de laatste keer dat je de ‘live updates’ pagina hebt bezocht.

Deel dit topic

Reacties

Ik heb trouwens nog een opmerking over de popup pagina van de notificaties. Ik kwam er achter dat deel van de (sub)tekst zwart is, echter mijn achtergrond is in gesteld op donker. Zwart dus.

1 ding weet ik wel, zwart+zwart geeft weinig contrast en laat zich dus slecht lezen. 😆
@Valtra-Fordpower Ah, dat moet ik ook nog testen ja, die donkere kleur 😄
+1
@Tinus
Tsja, die andere kleuren combi doet mij denken aan iets, wat ik eigenlijk helemaal niet wil. 😂
Hoi tinus.
als ik op mijn samsung telefoon een topic volg (zoals die van de lely hibiscus hark) komen er op een gegeven moment veel reacties die ik niet allemaal meer op mijn telefoon kan zien. laten we zeggen ik kan er 25 bekijken en de laatste 5 niet het scherm blijft dan groen. (op de computer kan ik ze wel allemaal zien) laten we zeggen ik kan kijken tot een reactie van radium45. maar als er iemand tussen in weer reageert schuift de reactie van radium 45 ook het groene in. als ik notificatie krijg van een extra reactie en ik klik erop komt die reactie 2 seconde in beeld en het beeld is weer groen. ik kan dus wel verder naar beneden schrollen/schuiven maar het beeld is groen. cursor (of hoe dat ding ook heet) langs de kant schuift wel mee naar beneden
De Google Chrome excention? ( of hoe doe je dat ding noemen) werkt niet?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2