Fordson Super Major - Versnellingsbak rem, werking ervan?

Ik heb inmiddels de versnellingsbak deels open liggen omdat deze een krakend geluid maakte in de hoogste versnelling. Nu kwam ik iets tegen in de bak waarvan ik nu weet dat dat de "versnellingsbak rem" is. Wat is de werking ervan en waarvoor dient deze? Vanaf de buitenkant kan ik hem iets bedienen met de hand, maar er zit verder geen hendel aan of iets. Waar dient deze rem voor?

Bedankt!

Deel dit topic

ford3600fan

Reacties

old man jose
Kun je daar even een foto van plaatsen.
ford3600fan
@old man jose ik heb 2 foto's geplaatst, heb daarbij je naam genoemd
jdrenth
@ford3600fan Het is de versnellingsrem, een handrem kun je beter zeggen. Buiten aan de bak hoort een handremhendel te zitten, die mist inderdaad. De werking ervan zou je kunnen vragen aan Richard Pit uit Willemsoord. Die kan de onderdelen dromen!
old man jose
@ford3600fan
Ik ken dit niet Normaal zit hier het handle van de handrem met stangetje naar de voetpedalen, bij mijn Super zit dit niet.Zoals gezegd zou @RPCounty dit wel kunnen verklaren.
Landini 6500
@old man jose ik heb zo,n handrem op mijn Major
foto op mijn profiel
cyclonedriver
Is een handrem, maar de bedieningshendel ontbreekt bij jou.
ford3600fan
@cyclonedriver@jdrenth de foto's zijn even snel van Google, maar bij mij is inderdaad de hendel ook weg. Maar waarom zit deze "rem" erop?
Valtra-Fordpower

Foto van een Fordson Super Major


Foto van een Fordson Super Major
Valtra-Fordpower
Is het -gezien de locatie- niet een onderdeel van de Dorspoulie?, hetzij koppeling, hetzij rem?
@old man jose@RPCounty
old man jose
@Valtra-Fordpower
Ik ken dit niet, dit is de eerste die ik zo zie, maar ik ga even zoeken.
jeroen-verhoeven
Lekker eraf laten want deze rem zorgt voor veel problemen. Blijft vaak hangen en zorgt voor oververhitte olie.
Ik heb hem bij mijn Ford compleet eruit gegooid.
cyclonedriver
@jeroen-verhoeven overhitte olie ???
ford3600fan
@cyclonedriver Die begreep ik ook al niet helemaal
RPCounty
Het is gewoon een handrem. Hij werkt op het achteruittandwiel. Door de hendel aan te trekken druk je door een excentriek een aantal stalen platen tegen elkaar. Die zijn om en om gemonteerd. De ronde schijven zijn gekoppeld aan de naaf van het tandwiel. De andere platen zijn gekoppeld aan het huis van de bak. Door ze op elkaar te drukken met de hendel en de drukveer in de bak zal het tandwiel helemaal vast komen te staan. De bak wil dus niet meer bewegen. Zeer functioneel maar ook gevoelig. Men moet de olie in de bak in ieder geval op peil houden. Zakt het peil dan zullen de stalen schijven droog tegen elkaar lopen. Het gevolg kun je wel raden.......de bak last zichzelf vast en daar sta je op straat. Zat op tractoren voor de engelse markt. De tractoren die wij hier kregen hadden het simpele trekkrukje met de rempedaalbediening. Ik hoop dat iets duidelijker is.
old man jose
@RPCounty
Hallo Richard.
Zat dit alleen op de op de Fordson Major of op meerdere types??
RPCounty
@old man jose dit zat al op de eerste Diesel Major. Het is gebruikt tot de laatste super aan toe
old man jose
@RPCounty
Heb gereden met een Power Major en nu met een Super Major waar er geen op zit en ook niet gezeten, was dit optioneel of landgebonden?
RPCounty
@old man jose als gezegd voor de engelse markt
cyclonedriver
@RPCounty bij die van ons zit beide systemen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden versnellingsbak , versnellingsbakrem en versnellingsbak rem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!