Fendt 515 C - Fendt 515 voorasvering kalibreren

De voorasvering van mijn 515 was hard. Dus heb de stikstofballen opnieuw laten vullen, daarna weer gemonteerd en reed weer goed.
Nu een paar weken verder, niet meer gereden, veert hij in bij een hobbel of bij remmen en dan hoor je vervolgens de LS-pomp direct de vering weer omhoog pompen. Dat hoort normaliter niet...

Nou kunnen er mijn inzien drie dingen aan de hand zijn:

- stikstofballen raken van druk, wordt daardoor zenuwachtig... al geloof ik hier zelf toch niet erg in...
- potmeter voor de positiemeting van de vooras is stuk
- één van de ventielen blijft open staan, maar dan zou hij constant moeten corrigeren denk ik

Hoe zien jullie dit? hebben jullie weleens zoiets gehad? Heb wel dit topic gevonden, maar daar komt ook weinig uit qua oorzaak: tractorfan.nl/topic/68365/

Weet iemand toevallig de code om de voorasvering te kalibreren? Dacht zelf dat het 7666 was, maar weet het niet zeker.

Alvast bedankt voor het meedenken.
Gr. Ralph

Deel dit topic

ralphhonda

Reacties

nhmonteur
Ik zou het toch in die stikstofballen zoeken. Want zijn die niet gewoon kapot? Als de druk erin nu al weer laag is, dan moet de pomp eerder gaan reageren als er een hobbel komt. Zal toch de stikstofballen of na laten meten of nieuwe erop gooien. Die er nu op zitten waren niet voor niks leeg.

Over het calibreren kan ik je helaas niks vertellen
casejxu
@nhmonteur als ze lek zouden zijn zou er tijdens het vullen juist gas uit komen. En verwacht dat er wel 60bar+ in zit dus hoor je ze wel lekken lijkt me.
josje
7666 klopt inderdaad
ricooo12
hans515
Ik heb nog nooi bollen laten vullen! Zet er altijd nieuwe op ze zijn niet voor niks leeg toch?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 515 C en hebben de trefwoorden voorasvering kalibreren , stikstofballen , accumulator en potmeter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!