Illustratie van:

Tehnos Klepelmaaier - Heeft er iemand ervaring met een tehnos mu170lw klepelmaaier

Beste,
ik ben van plan om een degelijke klepelmaaier te kopen.
hij moet zowel gras kunnen maaien als takken tot+-5 cm kunnen hakselen.
de tehnos mu170lw lijkt me wel een geschikte machine, alsook de berti af 180.
heeft er iemand ervaring met deze klepelmaaiers of een goed altrernatief ?

alvast bedankt,
niels

Deel dit topic

Reacties

RobinBos
Ik ken het merk niet en de maaiers zelf ook niet, kan heel goed spul zijn maar ik heb niet heel erg het idee dat ze heel veel goedkoper zijn als een A merk zoals Votex bijvoorbeeld. Mocht je de maaier ooit weer in willen ruilen dan is er altijd wel wat vraag naar Votex maaiers en houden ze altijd nog wel iets van waarde over.
Bij staatsbosbeheer hier in de buurt rijden ze met seppi maaiers, ken ik opzich ook niet zo goed maar heb wel het idee dat dit wat professioneler spul is voor de bosbouw.

Bij machines die niet de wereld kosten vind ik het prijsverschil tussen een A merk en de rest altijd wat aan de kleine kant.
MASSEY-MOOI
Quote Reactie van @RobinBos:
Bij machines die niet de wereld kosten vind ik het prijsverschil tussen een A merk en de rest altijd wat aan de kleine kant

ligt eraan het verschil tussen de klepelmaaier wat wij hebben gekocht en die van een a merk scheelde ongeveer 3000,- allebijde 220 breed
RobinBos
@MASSEY-MOOI dat is nog wel de moeite dan ja! Kun je weet mooi in de pocket houden.
Boerenjongen16
Tehnos is in een test van Boerderij (dacht ik) of een ander blad, gekozen tot beste klepelmaaier. En een meevaller is dat hij ook nog eens goedkoper is tegenover andere merken. Voordeel van Tehnos klepelmaaiers is dat ze op hoge toeren draaien en daarmee het gewas vele male korter slaagt tegenover anderen. Ze ogen en zijn oerdegelijk, net als de klepels zelf... een groot maaibedrijf hier in de buurt maait inmiddels 3 jaar met zo'n maaier en heeft er enorm veel mee gemaaid, en heeft onlangs pas de klepels vervangen.

Bij mij in de buurt zit ook de importeur van Tehnos voor Nederland; Perdaems Landbouwtechniek. Even een belletje wagen; 06-50579665 (Mathieu Perdaems), website: perdaems.com .
NH T3030
@Boerenjongen16 bedankt voor uw reactie !
Weet u ook een dealer van tehnos in belgie?
Boerenjongen16
@NH T3030 Volgens mij is dat ook Perdaems Landbouwtechniek.
NH T3030
@RobinBos dank u voor uw reactie
HolderB12
Johneshuis.nl (Beboma importeert ze ook)
MASSEY-MOOI
Volgens mij is dit haast gelijk aan beboma, het kwalitijd maakt ook veel uit voor waar je hem voor wilt gebruiken wil je hem gebruiken om een keer een stukje te maaien of dagenlijks gebruik
Boerenjongen16
Beboma is totaal geen importeur van Tehnos. Koopt ze slechts bij een Duitse dealer en verkoopt ze dan ook weer door... Perdaems Landbouwtechniek is de erkende importeur en dealer Zuid en West Nederland, i.s.m. LMB Timmerman.
NH T3030
De klepelmaaier moet dienen om wekelijks +- 2ha gras te maaien en om tijdens het snoeien van de kerzen de takken te hakselen.
Weet er iemand tot hoeveel cm deze klepelmaaier kan hakselen?
Boerenjongen16
@NH T3030 Gewoon Perdaems even bellen... die kan je er het fijne over vertellen. 😉 Heeft eventueel ook een demo beschikbaar.
Wimsumar
Beste NH T3030:

Quote Reactie van @NH T3030:
De klepelmaaier moet dienen om wekelijks +- 2ha gras te maaien

Dit wekelijkse maaien moet je niet gaan doen met een klepelmaaier! Het duurt veel te lang. Bovendien is het er een veel te zware en kostbare machine voor. Dit werk 'gewoon' blijven doen met de cirkelmaaier en neem de weides dan gelijk mee in deze wekelijkse maaibeurten om te lang gras te voorkomen.
Voor het takkenversnipperen huur je een machine of besteedt dat werk uit.

P.S.: Als je echt snel de paden in de kersenplantage wilt maaien én je wilt een machine die geschikt is voor lang gras, neem dan (t.z.t.) een maaier uit de catagorie hooibouwmachines. Met een zogenaamde frontmaaier in de achterhef van je trekker race je door de lanen.
NH T3030
Bedankt voor de info aan alle leden,
Met perdaems zal ik zeker nog contact opnemen
valmet 605
Als je een stuk gras wekelijks wil maaien (netjes dus) en ook nog takken wil verkleinen kom je wel heel erg op een compromis uit. Voor de takken wil je een zware hamerklepel en voor het gras een yklepel... Ik zou zelf voor een cirkelmaaier en een klepel gaan. Anders gaan voor een klepelbak met dezelfde klepels als in een herderbak.
NH T3030
@valmet 605 wij hebben een circlmaaier voor de plantages te maaien .
Maar we heffen een paar weides die onderhouden moeten worden en dat hoog gras is niet zou heel erg goed voor hem.
Wij hebben een tractor ban 47 pk (new holland t 3030)
Hurli356
@NH T3030 dan lijkt een maaier van 170 cm me best enthousiast met deze trekker
NH T3030
@Hurli356 hij os 145 cm breed dus veel minder breed kan je niet gaan.
Op de site van tehnos stond min. 35 KW
Hurli356
@NH T3030 zou ik nakijken als ik jou was. Ik vind alleen 170 voor dit model en minimaal 35 kw, dus als het wat pittiger is met takken ga je te kort komen
NH T3030
@Hurli356 onze tractor is 145 cm breed .
De klepelmaaier is idd 170 cm breed
+1
NH T3030
Voor wie het wil weten,
We hebben ons een tehnos mu 170 lw aangeschaft.
We zijn zeer tevreden over het maai/hakselresultaat van deze klepelmaaier .

Deze klepelmaaier is zeker een aanrader voor iedereen die een goede ,degelijke klepelmaaier die scherp geprijst is zoekt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tehnos Klepelmaaier en hebben de trefwoorden tehnos , klepelmaaier en berti geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
133
TREFWOORDEN