Aanhanger met koeien door de brandweer gekoeld


Deel dit topic

Reacties

+5
Adri-JD850
Wat een knurften om die beesten zo te laten staan, de veehouderij en de transport sector hiervan staat al onder een vergrootglas dit is weer koren op de molen voor dierenwelzijn actie groepen,stelletje @#$%^. Dit voorval word weer breed uitgemeten in de persberichten al die andere keren dat ze wel goed bezig zijn laten ze niet zien natuurlijk.
+3
@Adri-JD850 dat vind ik ook altijd zo jammer... Die paar waar het niet goed gaat zien ze en scheren zo de hele sector over een kam.
walker1
Ja met dat soort zaken lijden de goede altijd onder de slechte.
De eigenaar van de trailer en de koeien achterhalen lijkt me niet zo heel moeilijk met een kenteken en oornummers?
Gerron
Als dit soort transporten 's nachts zouden gebeuren dan zouden er denk ik veel minder problemen zijn.
Wimsumar
Beste T.F.-ers: Vanwege (de te verwachten) tropische temperaturen heb ik begin deze week een aanbieding van een recent gekalfde (aankoop)vaars geannuleerd. Zo ook is een dier wat ik wel graag bij mij vandaan zag vertrekken, in afwachting van 'menselijker' omstandigheden, vandaag hier gebleven.
Ik wil de de actie met de "topicaanhangwagen" niet goedpraten, maar vanwege de aanwezigheid van ventilatoren in de zijwand denk ik toch dat er redelijkerwijs zorg is gedragen voor de koeien.

Meer info + fotoreportage (klik op een kleine foto):

waldnet.nl/wn/nieuws/…
echte844
Hallo. ik heb weinig verstand van koeien. maar als ik zie dat de zij ventilatoren aan de schaduw zijde zitten is daar al over nagedacht. 10 koeien op zo een wagen is niet vol.
Nu is mijn vraag wat hebben koeien liever droge warme lucht of koelere lucht met hoge luchtvochtigheid. Ik wil hiermee niets goed praten maar is de actie van de politie en brandweer zo veel beter. De burger weet beter hoe je met dieren omgaat dan de boeren.(of toch niet.)
p.s. ik ben kippen boer en weet als de luchtvochtigheid plus temperatuur boven de 95 a100 uit komt dat de dieren problemen krijgen met de temperatuur afvoer. dus vandaag met 30+ graden max 65 a' 70 % rv.
Wimsumar
Beste Echte 844:

Quote Reactie van @echte844:
wat hebben koeien liever

Een koe is net een mens: In de zon, bij deze temperaturen maar wel met een beetje wind vinden ze het goed vertoeven buiten op het veld. Zoals je aangeeft, de r.l.v. is cruciaal.
ilja
@Wimsumar daar ben ik het niet mee eens naar mijn weten hebben de koeien beter koudere temperaturen kijk in de winter wij zitte bij de stoof en zij lopen liever in de winter buiten en zien er veel mooier uit dan die dat al op stal staan. ze kunnen ook veel beter tegen koudere temperaturen.
Loeideutz
@ilja De vraag is niet of een koe liever in de winter leeft. De vraag is: wat is beter voor de koe bij temperaturen boven de 25. Droog en warm, of minder warm maar een hele hoge luchtvochtigheid.
julian2003
@echte844
Bij mij op het werk kunen de koeien zelf weten of ze de stal in willen maar er zaten er maar 5 in de stal en dat terwijl t buiten rond de 34 graden
Wimsumar
Beste Julian2003 e.a.:

Quote Reactie van @julian2003:
34 graden

Ik zit iets noordelijker en zal de 34 niet gehaald hebben (overigens wel eenzelfde type landschap waar door boomsingels de wind geen vrij spel heeft.
De koeien hadden het vandaag duidelijk warmer dan gisteren (ook m'n eigen persoonlijke ervaring trouwens).
Vanavond na het melken temperatuurde ik een koe met uierontsteking (sinds gistermorgen in behandeling) en mat "lichte verhoging" van 39,2.
Voor de gein ook een paar koeien gemeten die de hele dag buiten zijn geweest: er waren bij van meer dan 40(!) graden.

(P.S.: Het vertrouwen in het thermometertje, zo'n digitale die ik ooit van de dierenarts heb gekregen, daalde natuurlijk wel enkele graden. 😉 )
newholland6640
@echte844

Vandaag nieuwe kippen gekregen. Een uurtje eerder begonnen. Om kwart over tien zaten ze erin. Het is vooral opletten dat een auto niet stil komt te staan in de zon. Levensgevaarlijk.

Om 3 uur was het nog een relatief aangename 28 graden in de stal. viel me alles mee.
Wimsumar
Beste T.F.-ers: Bij L.T.O. (hoofdzakelijk melkveehouders als lid) heerst ook hittestress. In de nieuwsbrief van vandaag (huhhh, nu pas? ) maakt men ook bericht van dit voorval. Terloops ('bijgebeunde' foto) neemt men een ander transporteur, en, (nog zo veel erger) een andere veehouderijsector op de korrel(!)

nieuweoogst.nu/nieuws/2016/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden koeien en brandweer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN