14

Wat voor lampje is dit?

Als de motor na een poosje draaien warm is,gaat bij een hoog toerental een lampje branden,als ik de toeren verminder gaat hij uit of flikkert soms flauw op.
oliepeil is goed dus wat voor een functie heeft dit lampje?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Dit is het lampje,waar waarschuwt hij voor?

Reacties

Ik denk smeerolie druk in de versnellingsbak.
Staat er onder, kan je dat niet lezen ?
De gebruikershandleiding zal wel in de zelfde taal zijn 😂
+1
Beste Horsthoek: Ik denk het oliepeil van de versnellingsbak. (vanwege het "volle'' en "lege" oliedruppeltje in het (tandwiel)icoontje).

B.T.W.: Welk merk (mini?)trekker is het?
@Wimsumar hoi,het is een shibaura d 26 f,zonder handleiding dus das lastig.
Beste Horsthoek:

Quote Reactie van @horsthoek:
zonder handleiding dus das lastig

In een andere (Shibaura) handleiding vond ik onderstaande overzicht van betekenis van symbolen. Mijn vermoeden dat het lampje voor het oliepeil in achterbrug/versnellingsbak is lijkt logischerwijze goed mogelijk:

(Versnellingsbakoliedruk wat Ferdinand noemt is anders).


manualslib.com/manual/991751/…
Beste @Wimsumar :

Ik waardeer het enorm dat u zo goed uw best doet om behulpzaam te zijn, maar ik heb het vermoeden dat u het in dit geval niet geheel bij het juiste eind heeft.

Bestudeert u de symbolen in de door u geplaatste link maar eens zorgvuldig.
Bij zowel 'Coolant Level' als bij 'Brake Fluid Level' is een duidelijke pijl zichtbaar in het symbool.
Die pijl is in het lampje op bovenstaande foto afwezig.
+7
Je moet er even mee naar de plaatselijke afhaalchinees rijden, mogelijk dat hun kunnen lezen wat er op dat dashboard staat 😄
Ik denk: Transmissie oliefilter vervuilt.
Transmissie vanwege het tandwieltje.
Olie vanwege het druppeltje.
En filter vanwege het stippellijntje in het midden.
(dat stippelijntje zie ik ook in het lampje ernaast: Die gaat waarschijnlijk branden als je luchtfilter vol begint te geraken)
@hobbyboer o.k,zit wat in denk ik,bedankt!
Zn lampje doet me idd meer denken aan een versnellingsbak filter dan een of ander oliepijl... net zoals @hobbyboer al zegt
Bij Ford wordt (werd) hetzelfde teken gebruikt voor een verstopt filter. Tandwiel geeft aan dat het om de transmissie gaat.
+1
@jammermaarhelaas Verstopt?
Dat moet wel een wel een 'helder licht' geweest zijn die daar een lampje voor bedacht heeft, had beter zijn energie kunnen steken in het op een betere plek plaatsen van het desbetreffende filter.
+2
@hobbyboer soms is het beter als iets verstopt is 😄
+1
@hobbyboer

Laat ik het zo stellen: het waarschuwingslampje is een hulp voor wie een goed werkend filter wil en storingen wil voorkomen. In geval van een oliefilter zal bij een verstopt filter een by-pass ventiel (bedacht door een helder licht) in het filterhuis openen. Ook in dat geval lijkt me dat het waarschuwingslampje aan gaat.
+1
@jammermaarhelaas "verstopt" als in: zie reactie @walker1 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie bijvullen en lampje brandt in dash board geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
37