Ford 4000 - Na 1,5 stilstaan kan ik geen enkele versnelling meer nemen

Door omstandigheden heeft mijn Ford 4000 1.5 jaar niet gereden. Ik heb hem onlangs gestart, en heb hem voorzien van een stuurbekrachtiging. Ik wou dat nu eens testen, maar ik krijg hem niet in versnelling;
- Ik kan hem in L of H zetten, maar dan niet in 1-2-3-4-R wat dan voel ik de tandwielen ratelen.
- Ik kan hem in 1-2-3-4-R, maar dan niet meer in L of H

Als ik hem er dan per toeval in 1L krijg, is er geen reactie op het indrukkien van de koppelingspedaal. Niettegenstaande heeft deze weerstand zoals voorheen.

Iemand een idee?
Ford40001969

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Ford40001969: De trekker heeft een vastgekleefde koppelingsplaat (gebeurd veel vaker bij "langparkeren").

Zoek de ruimte waar je (veilig) eindeloos rond kan rijden (weiland, groot parkeerterrein o.i.d.) .
Start de trekker met ingeschakelde versnelling (draadjes van de startonderbreker bij de gearingpook doorverbinden) en rijdt naar het geschikte terrein. Vervolgens blijven rijden en dan bij ingetrapt koppelingspedaal krachtig remmen (pulserend). Hierdoor zal vroeg of laat de koppelingsplaat weer losraken.

P.S.1: Noodstoppen door "vrij" te schakelen of door de stopknop uit te trekken.

P.S.2: Volgende keer bij langparkeren (enkele maanden en /of langer) het koppelingspedaal onderin vastbinden zodat de koppelingsplaat "los" ligt en niet onder druk kan verkleven op het vliegwiel.
Ford40001969
@Wimsumar
Tips om deze los te krijgen zonder gans de tractor te demonteren?
Wimsumar
Beste Ford4001969:

Quote Reactie van @Ford40001969:
Tips

Staan er inmiddels bijgeschreven.
nhmonteur
Er is inderdaad grote kans dat je koppelingsplaat vast zit aan je vliegwiel of drukgroep. Je zou kunnen proberen om hem los te krijgen door de trekker aan te trekken met de stop knop uit en koppelingspedaal in getrapt. Soms wil een een beetje horten en stoten wel helpen, lukt dit niet dan zou de trekker overmidden moeten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden koppeling en versnelling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!