Case ih 745xl cabrio ombouw

Hallo, ik ben aan het overwegen om de 745 xl om te bouwen naar cabrio, omdat er aan de cabine eigenlijk veel moet gebeuren, en ik hem toch meestal alleen bij mooi weer gebruik, hebben mensen hier ervaring mee of voorbeelden van, alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

jo845xl
XL is al een beetje moeilijker omdat de cabine 1 geheel is , dus zul je hier en daar de slijptol moeten gebruiken .
Zelf heb ik een 1055 waarvan ik de cabine gedemonteerd hebt ; is veel simpeler omdat de cabine hiervan op de vloerplaat en de spatborden geschroefd zit .
Ik zou toch overwegen als jou cabine nog goed is om deze dan te verkopen en een cockpit cabine te zoeken of alleen de vloerplaat samen met het dashboard .
Heb je wel wat werk met de elektriciteit maar dat moet ook lukken en dan weet ik niet of de trekker sens-o-draulic heeft want dat komt er ook nog bij dan .
Zelf ben ik aan het denken om bij mij de cabine terug te monteren want in het begin is dat wel leuk om de hele dag rond te crossen met een echt "inter" geluid maar na een tijdje word je er echt horendol van . 😄
+1
1046
@jo845xl haha waarom denk je da ik een hokkie er weer op gezet heb????
SJB533
@jo845xl
Zo'n groot probleem is dat niet. De B-stijlen laten staan, de rest strippen. Heb je de vloerplaat en de bediening nog gewoon. Ooit heeft de firma Meekes uit Groenlo zo'n ombouw (als 845) te koop gehad. Kan zijn, dat er op TF nog een foto van is te vinden
deutz keal
@SJB533 klopt meekes heeft nu een 745 zonder cabine staan
SJB533
@deutz keal
Dat is geen vergelijkbare
+1
Wimsumar
Beste Henno-Boenink: Na ook pakweg 15 jaar cabrio te hebben gereden ging het te vaak tegenstaan werkzaamheden te staken, te onderbreken en/of de ontbering te lijden doordat weer eens de weersomstandigheden "buiten" zitten oncomfortabel maakte en heb ik de 'cabrio' (laten) vervangen door een cabine.
henno-boenink
Nou is mijn voordeel dat hem niet gebruik voor langdurig gebruik bij slecht weer, maar ik snap jullie adviezen, die ook hout snijden, ik zou toch graag foto's van een dergelijk projekt zien, onder het motto, beter goed gejat, dan slecht bedacht 😉
T6020 power
Haal gewoon alle ramen en deuren eruit 😉
Husqvarna
Onze voertrekker 956xl heeft ook geen voorruit meer, is wel makkelijk, ruiten beslaan/bevriezen nooit, alleen als het regent even uit de windrichting parkeren..
deerejohn
Hier een 844 s met 2000 kap alle ramen en deuren op zolder gezet. Makelijke trekker geworden om snel op te stappen
jan-broekate
Moet je even kijken tussen de trek en trek trekers staan er ook wel een paar tussen met afgeslepen cabine
GP733
Gisteren zag ik in Steggerda een (volgens mij) Case 845 XLA met voorlader en omgebouwd tot cabrio. Dus nog wel de zwarte stijlen achter en het rode dak. Had helaas geen tijd om te stoppen en beter te kijken.
Wel interessant topic, overweeg hetzelfde te doen met onze 845 waarvan de cabine best rot is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden cabrio en zonder cabine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN