Bm volvo 400 slaat af bij warme motor

Mijn bm 400 is gereviseerd. Nieuwe bussen, zuigerveren kleppen gesteld enz. Kop is professioneel gevlakt. Nieuwe koppakking, nieuwe brandstof filters, nieuwe olie.
Koude start: perfect. Hij loopt mooi en trekt ook goed. Wanneer de motor warm wordt gebeurt het dat hij bij stationair toerental afslaat en niet meer aan wil slaan. Na een half uur afkoelen: starten en lopen als een zonnetje. Ik sta voor een raadsel. Verstopping wil er bij mij niet in, want dan zou hij bij een redelijk koude motor ook moeten haperen. Zou er iets met de brandstofpomp kunnen zijn. Heeft iemand ervaring met een vergelijkbaar probleem?

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Oendert: Ik vraag me af of de afgeslagen motor nog brandstofinspuiting heeft bij een volgende startpoging. Waarschijnlijk niet. Als oorzaak denk ik toch eerst aan een verstopping in het brandstofsysteem.
Dit kan zijn een dicht ontluchtgaatje in de tankdop waardoor de tank vacuüm trekt. Ook kan vuil zich rond het tankkraantje/zeefje verzamelen nadat de motor enige tijd heeft gelopen. Ander aandachtspunt is het brandstofopvoerpompje. Ook hierin kan een zeefje dichtslibben.
Oendert
@Wimsumar Wimsumar,
Dank voor je reactie ik heb er zeker wat aan. Ook de reactie over de tankdop, zonder ontluchtinggaatje is belangrijk. Er zit nl een vreemde (auto) tankdop op
valmet6400power
Ik sluit me bij @Wimsumar aan inderdaad 😄
+1
Arnoldvd
Of een verkeerde tank dop zonder gat dat kan ook als je bij histoparts besteld......
newholland6640
@Arnoldvd

Hahah histoparts
Arnoldvd
@newholland6640 jup bestel dr ook nooit meer
Oendert
@Arnoldvd Arnold.
Dank voor je reactie. Ik ga de oude, niet originele tankdop vervangen. Kijken wat hij dan doet.
Oendert
@Arnoldvd Slechte ervaringen met histoparts Arnold?
Arnoldvd
@Oendert ja dat wel helft niet kompleet dan mail je ze wat je mist doen ze er niks mee.....
En past meestal niet lekker op het orginele of houd het niet lang vol, keer super dexta uitlaat daar vandaan half jaartje toen was deze door...
Heb het gehad met een verstuiver.de naald ging haperen bij warme motor. Er stond euro diesel op .nog noooooit van ge hoord.ook niet meer bestellen dus.
jammermaarhelaas
Zoals @Wimsumar zegt.

Wanneer de startmotor de motor nog gewoon rond krijgt als bij een koude motor (dus niet duidelijk langzamer, met veel moeite of helemaal niet) dan ligt het ook allicht niet aan vastlopen van een of ander bij een warme motor.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , brandstofpomp , motor , toerental , starten , ervaring , Koppakking , brandstof en slaat af geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
488