John Deere Meerdere

Laatste 1 reacties (3 totaal)

Deutz D4005

Laatste 1 reacties (8 totaal)

Trekker of vrachtwagen kopen voor bedrijf?

Gewoon hier even een opinie peiling, en hierbij ook mij situatie schets: ik ben een kleine zelfstandige, actief als algemene klusdienst (alles bouw gerelateerd), met 1 vaste werkkracht en 1 persoon op zelfstandige basis (af en toe) waarbij we vele renovatiewerken doen van dak tot vloer, maar ook heel regelmatig terrassen, opritten, tuinomheiningen enz.. Nu ben ik aan het plannen om op (lange) termijn te investeren in grotere werk- en transportmiddelen, naast onze bestelwagen (3,5ton trekkracht), pick-up (2,4T trekkracht), 2 aanhangwagens (2T en 2,4T). Maar ik ben er nog niet uit wat het beste is, een trekker of een vrachtwagen… Om te beginnen zal dit zeker ook geen nieuw materiaal zijn (zo kapitaalkrachtig ben ik nog niet). En heb al wat rondgekeken en de voor- en nadelen (naar mijn situatie) eens opgesomd rekening houden met een budget van bv. €50.000 louter indicatief om ergens te beginnen: - Prijs: een occassie vrachtwagen (met bv. containersyteem) loopt de leeftijd en kilometers al aardig op eer het betaalbaar wordt volgens budget. Een trekker met ongeveer 150-180PK is veel recenter en met ongeveer 5000u op de teller - Afstanden: ik doe regelmatig projecten 20-40km van mijn bedrijf, met een vrachtwagen is dit sneller te doen als met een trekker - Vrachtwagen met kipbak/vaste bak/container, is direct klaar voor gebruik. Kiezen voor een trekker daarintegen moet ik nog extra investeren in iets (aanhangwagen) om eraan te hangen. Een containerwagen, haaksysteem kost 2dehands ook al snel weer 20K - Geen tachograaf of kilometertracing in de trekker, wel in de vrachtwagen (België). Maar denk in mijn geval dat dit niet veel uitmaakt. - Trekker is veel veelzijdiger en inzetbaar dan een vrachtwagen (hakselaar aanhangen, kipper, frees enz..). Eventeel kan ik een trekker ook makkelijker in onderaanneming laten rijden in bv. Grondverzet of loonwerk als ik hem zelf niet nodig heb.

New Holland T 6.180

Laatste 1 reacties (11 totaal)

Deutz-Fahr 5090

Laatste 1 reacties (2 totaal)

John Deere 6530

Laatste 1 reacties (2 totaal)

John Deere 410

Laatste 1 reacties (3 totaal)

Agria 4800

Laatste 1 reacties (3 totaal)

John Deere 6430 Premium

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Cebeco Giertank

Laatste 1 reacties (127 totaal)

Ford TW 35

Laatste 1 reacties (4 totaal)

Landini 8860

Laatste 1 reacties (13 totaal)

inspecteurfendt


Foto’s
372
Video’s
7
Topics
41
Reacties
3.018
Stemmen
11.043
Volgers
15

Over mij

Woonplaats: Brucom, Sint-Pieters-Leeuw (nabij Brussel)
Leeftijd: 19jr
Laatst online: 3u geleden

Hallo,
Ik studeer Landbouwmechanisatie in Geel, daarnaast ben ik zaakvoerder van Heylen Groenonderhoud. Onze voornaamste werkzaamheid is klepelmaaien. Als er ruimte op de planning is werk ik als technieker in een tuinbouw- en grondverzetmechanisatiebedrijf of als machinist/chauffeur in de bosbouw.

Mijn grootouders waren de laatste generatie landbouwers op "Hof Sint-Elooi". Ze hadden een gemengd bedrijf en hadden 5 Ford tractoren.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering