Nuffield 4 DM

Ford 2000 - Accu laad niet op

Beste mensen, Ik heb een Ford 2000 uit 197? Met een gelijkstroom dynamo. Helaas, de accu laad niet op. Heb eerst de spanningsregelaar (Lucas) vervangen, maar dat loste het probleem niet op. Na wat Googlen ontdekte ik dat je die eerst moet polariseren, en dat heb ik gedaan door de draad van Field even kort te sluiten op Batt. Geen resultaat. Toen met een los draadje van de pluspool accu naar Field. Nog steeds niets. Vervolgens de motortest van de dynamo gedaan, riem los en rechtstreeks op de accu. Dynamo draaide, maar niet overtuigend. Vervolgens de boel weer vastgezet, maar de draden op de dynamo losgelaten. Motor gestart, rechtsreeks op de aansluitingen van de dynamo gemeten, was minder dan 1 volt, 1.6 volt bij hogere RPM. Dynamo vervangen, gepolariseerd, en..... Nog steeds niets. Wel is nu het laadlampje uit, maar bij stationair gaat die na ongeveer een minuut weer aan. Bij gasgeven gaat het dan weer uit, maar zie je het laadlampje flikkeren. Bij meten op de accupolen zie ik dat bij hogere RPM juist het voltage zakt, van 12,3V naar 12,1V. Bedrading uiteraard doorgemeten, daar zie ik niets aan. Ik ben een beetje uitgedacht qua oplossingen. Zijn hier nog mensen met suggesties?

Nuffield 4 DM

Freggel


Foto’s
16
Video’s
0
Topics
0
Reacties
109
Stemmen
62
Volgers
0

Over mij

Woonplaats: Maldegem
Leeftijd: 33jr
Laatst online: 23min geleden

Hoi, ik ben Frederik, geboren in het jaar 1986 en woonachtig in Maldegem (België, Oost-Vlaanderen)
Al van kindsbeen af gek op alles wat met tractoren te maken heeft, maar (helaas?) nooit echt wat mee gedaan. Ook ging ik als kind al naar tractorpulling kijken, iets waar ik ook nooit mee gestopt ben.
Ik werk als industrieel onderhoudstechnieker, dus ook de techniek onder de carrosserie spreekt me aan. Hoewel het nieuwe materiaal mij wel kan boeien heb ik toch grotere interesse in het oudere, klassieke spul waar je nog aan kan werken zonder er een computer aan te hangen. Vandaar dat ik zelf uiteindelijk in 2019 de stap gezet heb en een Nuffield Universal Four (4DM) uit 1957 gekocht heb om aan te sleutelen en toertochtjes mee te doen.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering