Foto van: chucky5o

Onbekend Ploegen

Foto’s
92
Video’s
5
Topics
7

Informatie over de Onbekend Ploegen

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Ploegen.

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Ploegen, gezamenlijk zo&apos;n 204 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Onbekend Ploegen - Ervaringen verschillende merken van wentelploegen

Hallo allemaal,

We ploegen al heel wat jaren met een Kuhn Huard TR 3-schaar. Wel altijd tevreden mee geweest, is nog een ploeg die mijn vader indertijd tweedehands heeft gekocht. Na verloop van jaren zijn alle slijtdelen ondertussen serieuze slijtage gaan vertonen. We kunnen nu zeggen, dat we de ganse boel eens gaan vernieuwen, maar ik denk aan een vierschaar, als deze versleten is. En ik wou eens kritische ervaringen horen bij verschillende merken. Ik heb 2 trekkers waarmee ik mijn ploegwerk doe. Beiden 105 pk, de ene een 6 cilinder, de andere een 4-cilinder. Mijn bedrijf ligt in de Belgische provincie West-Vlaanderen, en ik heb verschillende grondsoorten, gaande van een vrij lichte naar een zware zandleemgrond.
In tegenstelling tot heel wat mensen die een variabele ploeg willen, wil ik gerust nog een vaste ploeg kopen. Ik moet jaarlijks een 20 ha ploegen. We kunnen ook kijken naar een nieuwe ploeg, maar hoogstwaarschijnlijk zal het een tweedehandse worden.
Als ik kijk welke merken rondom mij het meest zijn vertegenwoordigd, dan zijn dit Steeno, Kverneland, Kuhn, Lemken en Aerts. Wat verderop zie je eens een Baeke, Rabe, Amazone of Gregoire Besson.
Ikzelf heb ploegervaring met Steeno, Kverneland, Kuhn, Lemken en Rumpstadt. Van Rumpstadt is de dealer er niet meer, en het merk bestaat ook niet meer, dacht ik. Was wel een ploeg die mooi ploegde.
Op een 30 km bij mij vandaan is een aantal jaren terug iemand begonnen met de import en verkoop van Ünlu ploegen. Iemand hier ervaring mee; ik hoor goedkoop, maar is dit wat? Je komt ze niet veel tegen.
Steeno wil ik niet meer, heeft mijn vader vroeger jaren mee gewerkt, maar slijten enorm. Op vandaag hoor ik dit nog steeds. Die Kuhn die we daarna tweedehands hebben gekocht, zijn we altijd véél tevredener over geweest.
In de laatste jaren zijn hier ook enkele dealers begonnen met aanbieden van de merken Pöttinger, Unia en Regent. Maar in de praktijk zijn er nog heel weinig tot geen te zien. Iemand ervaring met deze merken? Ik hoor ze graag.
Over Aerts hoor je goede dingen, maar ikzelf heb er geen ervaring mee. Ook met Rabe, Baeke en Gregoire Besson heb ik geen ervaring. Ook hierover hoor ik graag de ervaringen.
Van de merken waar ik wel ervaring mee heb, heb ik toch een lichte voorkeur voor Kuhn of Kverneland. De Lemken (Europal) waarmee ik heb geploegd bij de loonwerker was ook niet verkeerd, maar om één of andere reden ben ik er net iets minder voor te vinden. Ik heb in het verleden bij 2 bevriende collega-landbouwers wat mindere ervaringen met Lemken gehoord.
Wat betreft ploegen hoeft het voor mij niet één bepaald merk te zijn, ik wil gewoon een degelijke, voldoende slijtvaste ploeg die mooi ploegwerk aflevert. Ik sta open voor andere merken, zeker als je wil uitkijken naar een mooie tweedehandse ploeg.
Laat gerust zowel jullie positieve als negatieve ervaringen weten. Wel graag een kritisch en eerlijk oordeel, en niet enkel: "mijn merk is het beste...".

Met vriendelijke groeten,
David.

89 reacties


Onbekend Ploegen - Kun je goed ploegen met een 2 schaar 12 inch ploeg achter een trekker met een spoorbreedte van 1,50 meter

Kun je goed ploegen met een 2 schaar 12 inch ploeg achter een trekker met een spoorbreedte van 1,50 meter
En met welke spoorbreedtes kun je anders ploegen?
Met een 12 inch ploeg.

6 reacties


Onbekend Ploegen - Wat is het verschil tussen een Kverneland Hydrein en Kverneland Super Hydrein

Wat is het verschil tussen een Kverneland Hydrein en Kverneland Super Hydrein?

0 reacties


Onbekend Ploegen - Miniploegje- loopwiel-hoogte - loopvlak

Beste iedereen,

is er iemand die mij kan vertellen hoe hoog boven de ploegschaar ik een loopwiel moet monteren,.. of misschien anders uitgedrukt: waar ligt het loopvlak van een dergelijk wiel bij een eenscharig ploegje.

is dit halfweg de breedte van de ploegschaar of op 1/3 boven de grond?? of .....
waar ligt dus het loopvlak van een dergelijk wiel..

dank voor de info.
patrick vda

1 reactie


Onbekend Ploegen - 3 schaar ploeg met losse 3e schaar (2+1 ploeg), eenvoudig om te bouwen?

Hallo allen,

Regelmatig zie ik 3-schaar wentelploegen te koop staan, waarvan het frame tussen de 2e en 3e schaar gedeeld is en daar met een grote flens en een paar bouten aan elkaar zit.
Is zo'n ploeg makkelijk om te bouwen van 2 naar 3 scharen en andersom? Of moet hij dan helemaal opnieuw afgesteld worden?

Bij voorbaat dank!

19 reacties


Onbekend Ploegen - Diepte ploeg en afstellen

Beste forumleden,

Ik ben vandaag begonnen met oefenen voor een veldje om te ploegen.
Zowel tractor als ploeg zijn een oud beestje en eigenlijk weet ik niet hoe ik er goed mee moet werken. Tractor is een deutz d25, ploeg weet ik niet.

Nu is mijn probleem dat mijn ploeg helemaal niet diep in de grond gaat waardoor ik eigenlijk gewoon het gras afschraap maar niet de grond omploeg.
Ik heb reeds de wielen maximaal naar boven gedraaid, maar volgens mij is er nog iets verkeerd?

Volgens mijn schoonfamilie waar het gerief ooit vandaan kwam moeten de wielen gemonteerd blijven.

Moet ik de eerste keer verschillende keren dezelfde geul ploegen om diepte te creëren?
Of is er nog iets anders wat ik over het hoofd zie?

27 reacties


Onbekend Ploegen - Weet iemand wat voor merk ploeg dit is en of er nog slijtdelen van te krijgen zijn?

Goedendag,

Weet iemand wat voor merk ploeg dit is en of er nog slijtdelen van te krijgen zijn?

Er werd door een kenner gesuggereerd dat het een Dearborn ploeg zou kunnen zijn, maar hij twijfelde sterk.

20 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Onbekend machines