Foto van onze John Deere 6220 trike, zijaanzicht.. Foto is geplaatst door hobbyboer op 26-01-2008 om 20:00:56, met 38 reacties.

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

hobbyboer
Foto van onze John Deere 6220 trike, zijaanzicht.

Reacties

IH power in dk
Nog wel 4 wheel andrijving of?
hobbyboer
Ja natuurlijk 4 wielen aangedreven ...........
...............................de achterste 4
DESLAGERURRE
Beetje ielig of niet dat " stokje " tussen de voorwielen en het draaipunt ??
me
Zo koker gaat meestal nooit kapot .. als er ooit is iets stuk gaat is dat altijd op een las ofzo 😛 !
DESLAGERURRE
Klopt .. maar hoe groter , op hoe meer je plekken je het vast kan lassen 😉
DESLAGERURRE
Nou zou hij kunnen knappen net voor die schoren .
DESLAGERURRE
Maar k vint ut wel een mooi systeem
hobbyboer
Het is zelfs een massieve as, had ik toch over van de vooras inkorten. is een oude giertankas
ts-power
Hehe een brom deere vind ut ook wel een beetje ielig lijken maja zal wel sterk zijn 😉

mag ik hopen voor jullie 😉
anders zien we het terug in de topic : john deere stuk ?
hobbyboer
Ik zal wel een foto maken als ik hem in tweeeen krijg.... ooit vlak voordat ik em weer vast bak
me
Heel zwaar frame onder de complete trekker door .. dat is bij je ts niet zo .. daar zit vooras gewoon aan het blok .. zelfde geld voor als je er een frontlader op laat zetten
ts-power
Das waar 😉

maaare het frame is mooi werk van een jd maar aleen het kokertje naar de wielen lijkt me wat ielig 😉 ik had er zelf liever een plaat van 30 bij 250 mm 😉 das ff wat sterker als een koker ..
DESLAGERURRE
Die as zou wel sterk genoeg zijn maar het las-punt vin ik wat aan de kleine kant ..... had je nou 2 van die stukjes as op elkaar gezet had het anders geweest 😉
hobbyboer
Hoe bedoel je dat slagerurre? dit houdt toch wel?
hobbyboer
Ik krijg de foto uit klembord er niet bij
DESLAGERURRE
Het punt waar die as op het schanier punt zit dat is het zwakste ... als je nou 2 van die stukjes op elkaar had gezet zou het hou-vast op de schanier-bus groter worden en die zou door het veren (torsen) minder snel scheuren .. dag ik zo .. 😉
DESLAGERURRE
Klopt da werkt nog niet
hobbyboer
Kijk dan maar even op de linkse foto rechtsboven
hobbyboer
Sterk genoeg????? de tijd zal het leren ik ben in iedergeval mooi bezig geweest met lasapparaat en slijptol en vind het prachtig om met m'n eigen creatie rond te toeren
DESLAGERURRE
Doar kan ik je geen ongelijk in geven ... 😃 mooi gemaakt
me
Jammer dat je niet op kan stemmen .. vontd ik mooier dan dat gebatle 😃 .. ander had je de volle 5 gehad
hillmanje
Is de trekker nog wel stabiel bij het draaien van het neuswiel?
JJ
Waar is dit eigenlijk voor?
hobbyboer
@hillmanje. ja dat was nog wel een puntje waar ik over twijfelde tijdens het bouwen en ook een van de redenen waarom ik de stuuruitslag heb beperkt tot 45 graden, maar het valt reuze mee omdat je dan toch altijd de dubbellucht er aan hebt zitten en meestal ook nog wat in de hef
hillmanje
Kan je voldoende kort draaien met een stuuruitslag van 45 graden?

Welke bandenmaat (voor- en achteraan) zit er op de 6220? Wordt de volledige breedte(3 meter?) aangedrukt of zijn er nog strepen?

Wordt de besturing van de vooras uitgeschakeld of draait ze gewoon mee met het neuswiel?

Kun je nog voldoende het motorvermogen overbrengen als je geen 4WD meer hebt?

Is de vooras geremd?

Wat is het kleine staafje dat onder de steunas naar de voorwielen loopt?
hobbyboer
Bant, 25 feb 2008

Betreft; antwoorden op uw vragen.

Beste Hillmanje.

Hij zal, denk ik, een tikje ruimer draaien als standaard, dit heb ik echter niet nagemeten. Voor mijn gevoel daait i even scherp als normaal. Dat komt waarschijnlijk omdat i nu iets spoorvolgend stuurt. Je kan dus lekker dicht langs de sloot draaien omdat de voorwielen nu geen grotere draaicircel meer maken.

Voorop zit 2X 14.9R24 en achter 4X 16.9R38.Dit is dus 2 X 38cm + 4 X 43cm = 248cm. 300cm - 248cm = 52cm. 52cm gedeeld door 5 tussenruimtes is een goeie 10 cm die niet aangedrukt wordt tussen de verschillende banden en dat lijkt mij een aanvaardbare waarde want, tussen de dubbelluchtwielen en in het midden van het neuswiel heb je die ruimte toch nodig.

De besturing van de vooras staat uit omdat de slangen losgekoppeld zijn om plaats te maken voor de slangen van het neuswiel.

Motorvermogen over brengen is geen probleem bij 15 á 16 km per uur met de sneleg en mochten we ooit nog eens aan de kopeg gaan dan breng je toch de meeste pk's over via de aftakas.

Nee.

Dat is een schoorstang omdat ik wat twijfelde of het wel sterk genoeg was. Dus uit voorzorg maar wat verstevigd.

Hopende U hierbij voldoende te hebben geinformeerd met vriendelijke groet Joris.

p.s. Wat heb je vragen keurig getypt met hoofdletters, leestekens en dergelijke. Dus heb ik ook maar een beetje mijn best gedaan.
hillmanje
Waarom heb je gekozen voor een knikbesturing i.p.v. een besturing met een draaikrans?
hobbyboer
Ik wou zo goedkoop mogelijk bouwen en kon geen tweedehands draaikrans vinden. bovendien heb je zo minder ijzer nodig en ik denk dat het aan- en afbouwen zo sneller gaat. ik heb wel eens gras gezaaid met de combi van de achterbuurman en toen viel het mij op dat het neuswiel zo'n gigantische grote zwaai maakte en als laatste nu heb ik wel iets aparts, van die driewielers met een draaikrans rijden er hier al zat rond
hillmanje
Ik vind het ook wel iets aparts hebben. Het is een "sjieke bak" zoals ze hier bij ons in de streek zeggen.

Nooit gedacht om je creatie eens in zenden voor de rubriek "De sleutelaar" in het blad Trekker & Werktuig? Momenteel zijn ze blijkbaar dringend op zoek naar mensen die een originele, ingenieuze of speciale creatie hebben gemaakt. Geïnteresseerden kunnen mailen naar trekker@reedbusiness.nl . Als jarenlange lezer van Trekker & Werktuig denk ik dat jou knikbesturing wel zou kunnen in aanmerking komen.

Nog veel plezier met de 6220 en als je nog actiefoto's hebt van jou "John Deere-trike" aarzel dan niet om ze op Tractorfan te plaatsen.

Hillmanje
_-jd6820-_
Ik wil niet veel zeggen, maar op dat balkje zou nou echt niet zo veel kracht rusten, hoogstens het gewicht van de motor, maar dat zal wel niet zo veel zijn bij een 6220, dus het lijt mij reuze mee te vallen
Siebenga
Moet je paar boeken voor statica en sterkteleer lenen?
_-jd6820-_
Graag 😄 als jij ze over hebt
tommie
Hij zal het makkelijk houde denk. maar mooi bedacht en gemaakt
Siebenga
Over over 😃 heb me diploma nog niet 😛
hobbyboer
Ik, hobbyboer en Siebenga hebben dit object verplaatst van Tractoren John Deere 6220 (Poseren) naar Tractoren Zelfbouw Zelfgemaakte constructies (Poseren)
De IHC 733 E
Die voorlader die voorop moet heb je nu ook niks meer aan ????
Ford 7810
Kun je niet beter een fronthef maken met 2 of 3 wielen er tussen voor het land aan te drukken? Is misschien iets minder riskant voor de trekker om te mislukken? Voor de rest wel knap gemaakt 😉.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!