Foto van een Mercedes-Benz Sprinter, opgebouwd voor dierenvervoer.Het samenwerkingsverband NL Mobility, Verhagen Zonnepanelen en Mobilita Bedrijfswageninrichtingen verzorgde voor de Dierenbescherming

Mercedes-Benz Sprinter

Alex Miedema
Foto van een Mercedes-Benz Sprinter, opgebouwd voor dierenvervoer.

Het samenwerkingsverband NL Mobility, Verhagen Zonnepanelen en Mobilita Bedrijfswageninrichtingen verzorgde voor de Dierenbescherming deze week een 100% duurzame aanvulling op het bestaande wagenpark met een vloot nieuwe auto's die volledig opereren op groene stroom. Een gift van 2,7 miljoen euro door de Nationale Postcode Loterij bood de Dierenbescherming de mogelijkheid om dertig volledig elektrische dierentransporters en 7 Animal Rescue Vehicles aan te schaffen. NL Mobility faciliteerde vervolgens een infrastructuur waarbij het volledige elektrische wagenpark het hele jaar door op zonne-energie en groene stroom opereert.

Rijden op de zon! Dat is de gedachte achter het gedeeltelijk vernieuwde wagenpark van de Dierenbescherming, bestaande uit dertig volledig elektrische Nissans e-NV200 en zeven Mercedes-Benz Sprinters Bluetec. Voor dit doel arrangeerde het samenwerkingsverband NL Mobility, Verhagen Zonnepanelen en Mobilita Bedrijfswageninrichtingen een infrastructuur van oplaadpunten (27 laadpalen en drie supersnelladers) bij de vestigingen van de Dierenbescherming die door zonne-energie worden gevoed. Die zonne-energie wordt opgevangen door 624 zonnepanelen verspreid over de daken van zes vestigingen van de Dierenbescherming. De opbrengst daarvan volstaat om het elektrische wagenpark van 30 elektrische auto's het gehele jaar door te laten rijden.

Duurzame klimaatregeling
Rijden op de zon gaat voor Mobilita Bedrijfswageninrichtingen echter verder dan enkel het opladen van auto's. Om de batterijen de aandrijving van de auto's zoveel mogelijk te sparen, heeft Mobilita een speciale opbouw en interieurinrichting voor de dierentransporters ontwikkeld.

Om de temperatuur en lucht aangenaam te houden voor de dieren wordt de klimaatregeling van de auto's, evenals de interieurverlichting en zwaailampen gevoed door zonnecellen op het dak van de auto's die Mobilita Bedrijfswageninrichtingen middels een aluminium frame op het dak van alle voertuigen monteerde. De actieradius van de auto wordt dus nooit beperkt door extra stroomgebruikers

Samenwerking Fastned
Om de elektrische auto's van de Dierenbescherming een landelijk bereik te bieden, is bemiddeld in een samenwerking met Fastned, het landelijke netwerk van supersnellaadpunten op basis van groene stroom. Voor deze gelegenheid heeft Fastned voor alle elektrische auto's van de Dierenbescherming twee maanden lang gratis laden toegezegd.

Om het woord bij de daad te voegen werden alle nieuwe auto's afgelopen donderdag in Spijkenisse overhandigd aan de Dierenbescherming. Medewerkers van de Dierenbescherming-vestigingen kwamen uit alle windstreken naar Spijkenisse om daar hun nieuwe dierentransporter op te halen. Op de terugreis deden ze direct de diverse Fastned-vestigingen aan om zich het opladen met de supersnelladers eigen te maken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mercedes-Benz Sprinter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!