Foto van een Same Panther 90Cwv miste Winterswijk. Foto is geplaatst door FONHOF op 24-01-2017 om 11:13:50, met 20 reacties.

Same Panther 90

FONHOF
Foto van een Same Panther 90
Cwv miste Winterswijk

Reacties

+2
wim-same
Prachtige foto. De Same Panter was wel de eerst Same met een gesynchroniseerde versnellingsbak. Hele fijne trekker met zijn 5 cilinder motor.
+1
mklok
@wim-same dezelfde motor die @a3vandiejen in zijn trekker heeft zitten ?
+2
wim-same
@mklok Niet helemaal Marco Adrie heeft al een P motor. een verschil is dat een P motor al een olie sproeier onder de zuiger heeft voor smering en koeling. De Panter heeft nog een L motor. Zijn wel allebei 5 cilinders. versnellingsbakken zijn ook anders.
a3vandiejen
@mklok @wim-same TF lid @yoohan heeft een Panter. Mooie foto trouwens
wim-same
@a3vandiejen Dat is Johan, Adrie die in Hengelo met mijn Puledro reed.
Misschien rijd hij dit jaar wel mee met zijn eigen Panter.
a3vandiejen
@wim-same Ja wist ik Wim, zins dien heb ik hier wel eens een praatje met hem. Zou leuk zijn als hij mee doet met de Panter.
+1
yoohan
@wim-same @a3vandiejen
Prachtige foto dit. Echt werkpaard zo met de ketting aan de neus. Ik had exact dezelfde cabine erop zitten. Bij mij staat er alleen Panther op met een 'H'. Wel ook net als deze met de uitlaat aan de zijkant en niet door de motorkap heen. De naam is tijdelijk met een H geweest in verband met copyright volgens @joop-same
Joop vertelde tevens dat deze Panter of Panther ook allemaal al een P-motor hadden? Misschien kan hij hier duidelijkheid over geven. Volgens mijn documentatie zou dat ook zo moeten zijn.
Motor loopt trouwens hartstikke mooi, had nooit een 5 cilinder van dichtbij horen lopen voordat ik de Same had. Maar het loopt naar mijn mening rustiger als een 6 cilinder.

Als hij op tijd af is kan ik wel meerijden ja met de toertocht, alleen vervoer zal wel ff puzzelen zijn, waar en wanneer was het ook alweer dit jaar?
a3vandiejen
@yoohan 17 juni in Delden weet ik van Wim.. Zou weer leuk zijn Johan. Tegen die tijd even kijken met vervoer idd. Leuk verhaal hier boven.Jij hebt een 985P toch?. In die van mij zit een 1055P.
+1
yoohan
@a3vandiejen
Zover ik weet is het inderdaad een 985p motor. Maar ik ben absoluut geen kenner en heb meerdere verhalen gehoord. Volgens mijn werkplaatshandboek is het inderdaad een P-motor.

17 juni staat in de agenda. Ik ga me best doen 😄
+1
wim-same
@yoohan De Panter die ik gehad heb was volgens mij ook een P motor, maar ik heb het ook nog nagevraagd bij Kamping en ook hij kon mij geen duidelijk antwoord geven.
Wat betreft 17 juni, Ik kan eventueel een Tiger en een Panter te gelijk vervoeren. kan mijn eigen trekker op een aanhanger. Geen gewichten eraan hangen, dan word je niet te zwaar, maar wel te lang.
a3vandiejen
@wim-same Dat zou weer super zijn Wim, mag je met je nieuwe auto ook iets meer laden?.
+1
wim-same
@a3vandiejen Ik mag 11300 kg laden en 2800 kg op de aanhanger. Ik heb de maten op de folders al opgezocht en als er geen veel grotere wielen of frontgewichten enz. op gekomen zijn zou het net moeten kunnen. De klep kan niet helemaal dicht, maar wel bijna. Die kan ik vastzetten met een spanband.
+1
yoohan
@wim-same
Bedankt voor het aanbod Wim, erg aardig.
Mijn trekker weegt precies 3,5ton dus gewicht valt mee. Frontblokken en alles is eraf. Wel grote achterwielen (600/65r38) dus is wel breed. Zal wel ff maten opmeten.
Maar ben juist met plaatwerk begonnen, dus ben benieuwd of dan alles af is 😄
+1
wim-same
@yoohan Breedte is niet zo'n probleem. Bak is 255 cm breed, en de rongen kunnen eraf. Dus aan weerskanten kan best iets oversteken. Gewicht van beide trekkers is ook geen probleem.
mklok
@yoohan @wim-same @a3vandiejen een 5 cilinder loopt mooier als een zes cilinder omdat ze beter in balans zijn ? Althans van horen zeggen.
poech prut
Bij ons op dorp rijd er ook 1, barre mooi. 4wd eronder vandaan en nu mee trekken in 3,5ton klasse.
+2
wim-same
@poech prut Dat is het meest zonde wat je ermee kunt doen, de vierwielaandrijving eraf halen.
mklok
@wim-same het originele is weg, ieder voor zich maar wel zonde.
+1
Fendt926Driver
Ik heb een deutz 5 cylinder voor mijn aggregaat zitten maar due loopt ook zeer rustig omdat elke zuiger een andere plek op de krukas heeft. Een ster krukas noemde een monteur het eens.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Panther 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!