Nieuw gras rollen met lekker weinig gewicht.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 28-03-2017 om 20:17:56, met 14 reacties.

Fordson Super Dexta

GerbertXL
Nieuw gras rollen met lekker weinig gewicht.

Reacties

+1
oldtimergek
Dit is een super dexta.
jirmo850
440 achterop?
+1
GerbertXL
540/65r28 met een halve centimeter profiel.
@oldtimergek hoe zie je dat? De jas zit over het schildje, meende dat het een dexta was.
jirmo850
@GerbertXL kun je zien aan het frontje. maar beste banden heb zelf 440 maar dit is nog gaver
+1
oldtimergek
@GerbertXL aan het voorfront te zien is het een super dexta. ( embleem super dexta)
Arnoldvd
@GerbertXL super dexta
GerbertXL
Ah oke.
Ik hou meer van wat smallere banden, een beetje zoals in de tijd van die trekker. Maar het is wel ideaal met dit werk, zolang je grip hebt. Zou eigenlijk wielgewichten moeten hebben want met een beetje vettigheid slipt ie.
+1
jammermaarhelaas
Mooi om te zien dat er dergelijke tractoren nog worden ingezet. Ik werk hier voor een groot deel van het werk aan het grasland met een Ford 2600 op 13.6R28. In het voorjaar en met zaaibedbereiding op dubbellucht. Je kunt probleemloos rijden op stukken waar ze met groot, zwaar en breed doorheen zakken.
GerbertXL
Mijn lichtste trekker is krap 5 ton, deze is goed anderhalf. Ik heb jaren bij een akkerbouwer gewerkt en daar heb ik wel wat geleerd, niet onnodig met gewicht slepen.
Ik leen deze van m'n oom want ik zou er verder niks mee kunnen, alleen rollen en weideslepen. Het is ook wel erg wennen, geen handgas, eigenlijk geen ruimte om m'n maatje kano voeten te laten en een schakelpatroon waarbij je je hoofd er wel bij moet houden.
Arnoldvd
@GerbertXL hoe zo geen handgas?
GerbertXL
@Arnoldvd oeps bedoel voetgas.
Arnoldvd
@GerbertXL oja ja dat moeten we zelf knutselen
jammermaarhelaas
@GerbertXL

Dat is even onthaasten, terug in de tijd. Moet zeggen dat ik destijds op onze SuperDexta het voetgas na een tijdje niet meer gemist heb.
Wel vond ik het ontbreken van een brandstofmeter altijd lastig, Had daarvoor een stokje in de gereedschapskist liggen om het te kunnen peilen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!