Van de week onze nieuwe maaier opgehaald een discmaster 632t farmer. Foto is geplaatst door deutz431dx op 30-04-2017 om 22:42:15, met 33 reacties.

Deutz-Fahr Meerdere

deutz431dx
Van de week onze nieuwe maaier opgehaald een discmaster 632t farmer

Reacties

+1
erik9831
Veel werkplezier ermee 😄
trean
Deze maaier maait slecht las ik in een reactie van jou?

Welk type is dit in vicon?

Dan weten ik welke maaier we in ieder geval niet moeten kopen.
+1
SJB533
@trean
Extr^ 632
deutz431dx
@trean was zelf ook geen voorstander van deze maaier... maar scherp geprijsd en verlichte versie(te lichte achterbrug voor een kuhn 313) maakte de beslissing.. maar de oude claas maaide vele malen netter
trean
@deutz431dx ik denk dat wij voor krone gaan. Frontmaaier van kuhn 313 kan het zwad niet smal genoeg maken voor stalvoeren en van fella is het frame niet zwaar genoeg. Vet bijvullen bij lely kost te veel tijd, daarnaast kan er water in de maaibalk komen.
bikkertie
@trean blijft de pottinger nog over... 😀
@bikkertie die is net zo zwaar 😜
bikkertie
@ronald-deutz-fahr staal kwaliteit zegt meer dan de dikte, oog wil wat maar verder kijken is soms wel handig
@bikkertie ik bedoelde op net zo zwaar als de krone/kuhn... dat was bij ons de reden om voor de Deutz te kiezen, daarnaast heeft de vorige Deutz het prima gedaan
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr op één of andere manier doet die hooibouw lijn van deutz fahr het niet zo goed als vroeger. 20 jr geleden reed iedereen met fahr maaiers en f570 opraapwagens en was er niks te klagen.
@mdoornekamp ja dat klopt, zal de kwaliteid echt minder geworden zijn? Of word er meer gevraagt van de machines? Merken als pottinger en Claas waren ‘vroeger’ ook minder bekend, dus de keus was beperkter..
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr denk dat we sowieso meer van gevraagd wordt . Misschien hebben de andere top merken van nu wel sneller door ontwikkeld
dx11
Quote Reactie van @mdoornekamp:
denk dat we sowieso meer van gevraagd wordt

de deutz KM22 maaiers zijn de enige die bij ons bijna nooit stuk gaan. Terwijl we er voor nood ook nog wel vele hectares mee maaien. Af gelopen jaar hebben ze ook wel minstens 100 per maaier voor de kiezen gehad. Daarom wilde ik ook weer terug van schijvenmaaier naar trommelmaaier. Toch draaien de Vicon cm 268 en 298 ook nog niet zoals gehoopt.
casejxu
@dx11 onze 269 gaat nu t 11e seizoen in. Door een stuk ijzer n keer n tandje van een tandwiel af gehad. Verders altijd maaien
dx11
@casejxu hier verliezen we complete trommels en scheurt de bak van de hoofdaandijving open
casejxu
@dx11 die zijn bij zijn bij mij niet bekend!
mdoornekamp
@dx11 vicon met 3 mesjes had mijn pa 30 jaar geleden. Toen wat het echt een ramp
bikkertie
@mdoornekamp khd is gestopt en toen is de kverneland groep er verder mee gegaan. Sdf heeft niet voor niets de hooibouw afgestoten afgelopen jaar.
mdoornekamp
@bikkertie er wordt nog wel deutz fahr hooi bouw verkocht toch?
bikkertie
@mdoornekamp nee, allemaal in vicon of kubota kleur nu. Deutz verkoopt nu alleen nog maar trommelmaaiers en de persen van kuhn in deutz kleur
+1
trean
@bikkertie inmiddels al een krone combinatie besteld.
bikkertie
@trean met kneuzer en stekende bok?
trean
@bikkertie ja duwbok met kneuzer
bikkertie
@trean en daar wil je ook mee stalvoeren? Waarom gekozen voor een stekende bok icm kneuzer als ik vragen mag?
trean
@bikkertie in het najaar ook stalvoeren.
Gekozen voor stekende bok omdat dat compacter is (meer gewicht op achteras met lege opraapwagen) en meer bodemvrijheid op de kopakker. Dat is handig op de oude zeedijk.
daan knol
@trean Waarom nu voor kneuzer gekozen? oude maaiers waren zonder toch?
trean
@daan knol achtermaaier had wel een kneuzer. Kneuzen gaat sneller als maaien en schudden achter elkaar.
@deutz431dx waar hangt bij jullie de messenwissel sleutel?
deutz431dx
@ronald-deutz-fahr heb ik er afgehaald omdat die anders de lak beschadigd. Wel jammer dat ze er bij de fabriek een te grote poelie op de kneuzer hadden gezet.. was de lak er afgebrand..... Zit al weer nieuwe aan service van de zaak😁
@deutz431dx welke lak eraf gebrand? Ben benieuwd, na hoeveel hectare krijg je daar last van? 😜
+1
deutz431dx
@ronald-deutz-fahr 1e snede nog geen 1,5 hectare gemaaid was de lak al weggebrand. heb toen gewoon hele 1e snede mee gemaaid daarna heeft dealer de goede erop gezet en nieuwe kappen. uhm welke? die op de foto de onderste met al die hoeken waar de aftakas van de kneuzer overgaat naar de V-snaren van de kneuzer.
verwijderd
dx11
@jasper-santing0 nee dat was niet het geval

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!