John Deere 6130 M OOS met Sauter fronthef van vof Fokkert-Tielbeke uit lemele. Geplaatst door inter1055 2 op 25-09-2017 om 19:17:19, met 49 reacties.

John Deere 6130M

John Deere 6130 M OOS met Sauter fronthef van vof Fokkert-Tielbeke uit lemele

Reacties

john deere 7810
Mooie bijzondere trekker! Door jdw geleverd?
ZetorTwente
Wat een machine zo 👌🏼
boegie
Dit is wel bijzonder inderdaad, waar gaat ie voor gebruikt worden?
Jasperfendt
Zo kan je gps scherm wel lekker natregenen
+2
walker1
@Jasperfendt Inderdaad, ik vind het een vreemde trekker zo, als het nou een kale basistrekker was, kan ik me nog voorstellen dat je die zonder cabine neemt, maar nu zit er een duur gps systeem op. Dat zit er vast ook niet op voor maar 100 uur per jaar, dus ze zullen er echt niet alleen met mooi weer mee gaan werken.
inter1055 2
@walker1 gps zit er niet vast op kan ook op de andere trekkers kijk maar eens onder inter 1055
walker1
@inter1055 2 Maar waar gaat deze trekker allemaal voor gebruikt worden en vanwaar de keuze om zonder cabine te nemen?
john deere 7810
@walker1

Dit is een "kale" basistrekker 😉 het is een M. En scherm pak je er toch zo af?
+2
walker1
@john deere 7810 dat kaal zal wel meevallen. Je koopt geen 130 pk trekker om alleen in de zomer een beetje mee te schudden. Naast gps zit er ook nog fronthef en aftakas op, dus dat ding zal best wel wat uren gaan maken, dan snap ik echt niet waarom je niet gewoon met cabine neemt. Voor het voeren in een lage stal lijkt deze mij ook niet bedoeld, want dan hadden ze die beugel er wel afgelaten. Naar het gebrul van de motor luisteren is ook de eerste 10 minuten leuk, daarna zit je de rest van de dag in de herrie en verder in de hete zon en een hoop stof, of in de regen en wind.
john deere 7810
@walker1

Een M begint kaal bij john deere...
tja wij hebben ook wel een paar klanten met zoiets 😉 Misschien is de eigenaar wel een dikke 2 meter lang.... En waarom niet als 2de trekker erbij? Of voor het stalvoeren? Hij zal wel een speciale functie krijgen want als ik goed kijk zitten er voorop nog minstens 2 extra hydroliekaansluitingen. Ik zou het zelf ook wel serieus overwegen. Veel sneller met op en afstappen. op het bedrijf ben je toch al vaak op het weer gekleed. En hoevaak regent het nu in nederland?
+2
walker1
@john deere 7810 Gemiddeld per jaar schijnt het zo'n 5% van de tijd te regenen, is globaal toch 18 dagen per jaar. Maar ik had ook niet alleen over regen, ook kou en warmte, wind, stof, lawaai.
Wat ik al aangaf, zonder cabine kan ik nog wel snappen voor puur de voertrekker, of voor de kleine klusjes. Maar ik vind dit niet echt een kleine klusjes trekker.
john deere 7810
@walker1

Gelukkig zijn alle mensen verschillend 😄
+1
ken-adams
@john deere 7810 Lijkt me idd, zoals @walker1 al zegt, nogal een grote trekker voor de kleine klusjes 😄
john deere 7810
@ken-adams

gewoon een 4 cilindertje hoor;) bij menig boer is dat de "kleine" trekker
walker1
@john deere 7810 Ja, hier koopt ook elke boer een 130 pk trekker met gps om het voer aan te schuiven en in de zomer het gras mee te schudden....
+1
ken-adams
@walker1
Quote:
hier koopt ook elke boer een 130pk trekker met gps om het voer aan te schuiven

Tja het voer moet recht liggen he! 😂
ken-adams
@john deere 7810 Haha ja, dat wel maar lijkt me maar met die banden en draaihoek van de voorwielen heeft wat meer weg van de grotere trekkers, maar dit is misschien niet de maximale stuuruitslag (met deze banden), dat weet ik niet. Vind ook nergens online een draaistraal van deze trekker, dus ik kan mijn mening maar moeilijk opmaken. 😁
walker1
@ken-adams "gewoon een 4 cilindertje" slaat tegenwoordig ook nergens op, volgens mij bouwen ze al 4 cilinders van 180 pk.
ken-adams
@walker1 Klopt, veel merken (als JD) leggen 4 cilinders in een 6 cilinder basis, dus met lengte, wielbasis en gewicht van een 6 cilinder.
+1
walker1
@ken-adams Klopt, 4 cilinders zijn de laatste jaren veel krachtiger geworden. Bij een kleine klusjes trekker denk ik zelf eerder aan een 5M serie, om maar ff bij JD te blijven.
john deere 7810
@walker1

de vervanger van de 6030 serie is de 6mc/6rc of de 6R serie
ken-adams
@walker1 Inderdaad, maar een 6 pitter gaat volgens mij toch nog beter trekken en langer bijten, tegen de kost van een wat hoger verbruik.
+2
john deere 7810
@walker1 @ken-adams

nogmaals: gelukkig zijn alle mensen verschillend he 😉 Die boer/eigenaar moet toch weten of hij er een met cabine koopt of zonder? jullie hoeven er toch niet op te zitten? En de een vind dit een grote trekker en de andere een kleine. Maar dat is ieder z'n mening...

Dit is een 4 cilinder in een 4 cilinder frame.. dat gaat door voor een "small frame 6 serie"

En daarbij als je deze boer even natrekt zie je dat hij gek op machine's is en wel meerdere dingen anders heeft dan een gemiddelde boer...
ken-adams
@john deere 7810 We geven geen kritiek hoor 😉 We discussieren gewoon wat over de voor en nadelen die we denken over deze configuratie 😀
walker1
@john deere 7810 Ik heb de topic plaatser ook al om wat meer uitleg gevraagd.
Verder geef ik gewoon mijn mening hoor. Voor een gemiddelde veehouder vind ik 130 pk een behoorlijke trekker en zeker geen kleintje. Dat is ruim genoeg voor bv 2 maaiers, stalvoeren, mest injecteren, etc. Lichtste trekker waar de loonwerker hier mee in de mais rijd is ook zo'n 130 pk.
john deere 7810
@walker1

Dat mag 😉 Het kwam alleen een beetje kortzichtig over 😉
+1
inter1055 2
@walker1 heb een 844s ingeruild van 40 jaar oud.Dat was toen een flinke trekker. Nu niet meer kan dus zoiets weer kopen maar wil er graag weer 30 jaar mee vooruit. Je ruilt zo'n trekker niet snel weer in. En omdat deze wat zwaarder is is hij breed inzetbaar en kan jaren mee. Zet er zo nog wel een paar foto's op
walker1
@inter1055 2 Ja oke, dat je een wat grotere en sterkere trekker neemt als wat je inruilt snap ik, zeker als je er 30 jaar mee wilt doen. Maar wat is nou precies de reden om zonder cabine te nemen?
inter1055 2
@walker1 je hebt enorm goed zicht.
En gebruik hem vooral voor de weidebouw en klussen op en rond het erf. Als het regent dan pak ik er wel één met cabine
+1
Fendt926Driver
@inter1055 2 had je al eerder met een open station trekker gewerkt?
Ik heb er wel 2 jaar met een gewerkt. En toch regen je wel een keer of 5 nat omdat het begint te regenen bij een klus of hij zit voor een machine die je tijdens een regenbui nodig bent.
Maar vond het altijd heerlijk om mee te werken
+1
SJB533
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Ik heb er wel 2 jaar met een gewerkt. En toch regen je wel een keer of 5 nat omdat het begint te regenen bij een klus of hij zit voor een machine die je tijdens een regenbui nodig bent.Maar vond het altijd heerlijk om mee te werken

Ik ben er ook wel voorstander van, al heb ik wel graag een dakje er op. Zit je niet in de regen, maar ook niet in de brandende zon
Ties6210
@inter1055 2 en waarom eigenlijk geen john deere fronthef???
+1
@Jasperfendt Daar zullen ze wel aan gedacht hebben hé 😉
Er bestat een speciale behuizing van JD voor daarrond tegen de regen.
international533
Super machine, Waar heb je hem weg? Hoeveel vermogen heeft deze?
john deere 7810
@international533

130 pk nominaal 😉
gator
Ik kan nie anders zeggen prachtige tractor.
Zeer knappe en unieke trekker! (y)
Hurli356
Heel bruut. Heerlijke trekker zo. Nu nog voorlader erop en dan is hij helemaal compleet
a3vandiejen
Vind het zeker niet misstaan, mooi.
+1
Henk 1120
Prachtig, om met zo'n John Deere te kunnen werken!
Staat ook goed, zo'n mooi setje wielgewichten!
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Henk 1120:
Staat ook goed, zo'n mooi setje wielgewichten!
meestal wordt dat vergeten. maakt hem inderdaad heel compleet
geerts 88
Grootste nadeel zou ik het geluid vinden
Vooral met 2 maaiers eraan
Fendt926Driver
@geerts 88 het geluid valt enorm mee omdat alles open is. in een kabine hoor je het brommen tussen de ramen. los erop heb je natuurlijk meer kabaal maar ik vondt het altijd heerlijk. had er zelfs een open pijp op gezet. gaan er binnenkort weer een bouwen als open station voor allerlei klussen
geerts 88
@Fendt926Driver ja principe van open lijkt mij ook handig
Fendt926Driver
@geerts 88 je hebt ook vrachtwagen chauffeurs met een v8 Scania en een open pijp. dat geluid vindt ik fantastisch en op de trekker kan ik daar ook niet genoeg van krijgen. gewoon een tik denk ik maar met open station kun je dat zo heerlijk horen.
in het voorjaar de maispoter erachter en op 1000 aftakas toeren maispoten en iets spelen met het gas met draaien op de kopakker.
de kop zwart aan het eind van de dag maar wel prachtig
met een 12000 liter tank transport doen en dan eigenlijk 15 keer moeten schakelen voor de heerlijke brom. in praktijk had de trekker de tank met 2 keer schakelen op topsnelheid
+1
geerts 88
@Fendt926Driver mijn broer heeft een Ford 8730 met open pijp. Maar stonden soms fietsers met vingers in de oren langs de weg.
+5
walker1
Wat mij betreft is dat motorgeluid ff leuk, maar daar de hele dag naar luisteren, daar wordt je wel een beetje simpel van. Dat zie je ook wel aan die typische Scania V8 types...
Doe mij maar gewoon de radio.
Jasperfendt
Quote Reactie van @walker1:
Wat mij betreft is dat motorgeluid ff leuk, maar daar de hele dag naar luisteren,

Haha idd, daaroom is het ook zo mooi dat je je voorraam open en ook weer dicht kan doen, zijraampje zelfde verhaal 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6130M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!