Foto van Deutz F6L712, cilinders, cilinderkoppen en zuigers met drijfstangen. Bezig met uit elkaar halen.

Deutz Motoren

Foto van Deutz F6L712, cilinders, cilinderkoppen en zuigers met drijfstangen. Bezig met uit elkaar halen.

Reacties

+1
Albert Peters
Succes
+1
MF 2725
Mooi klusje! Complete motorrevisie?
+1
Kramer U800
@MF 2725 Ja! Alles (bijna alles dan) gaat uit elkaar! Zo zijn we erachter gekomen dat we de cilinders en zuigers moeten vervangen. Er moeten nieuw drijfstanglagers in en nieuwe pistonbussen/ pennen, en natuurlijk moeten alle pakkingen vervangen worden en zo kan ik nog wel ff doorgaan! Niet gek voor een motor van ruim 50 jaar oud!
stephan-inter
@Kramer U800
Krukas ook opnieuw slijpen?
+1
Kramer U800
@stephan-inter We hopen van niet! Gewoon nieuwe krukaslagers erin en dan gaat ie wel weer. Vandaag heb ik 5 van de 7 krukaslagers los gehaald en ze zijn allemaal meer dan 1 mm ingelopen. 😞 Maar de krukas zelf ziet er nog goed uit! Maar we gaan hem er toch onderuit halen.
Hiervoor was hij van een boer geweest die bij zijn Unimog de olie aftapte en het bij een ander voertuig erin gooide, en dan krijg je dit wat helemaal niet nodig hoefde te zijn!
+1
Kramer U800
@stephan-inter We zijn inmiddels 6 maanden verder en de motor ligt al een tijd bij een revisie bedrijf en die hebben de krukas, cilinderkoppen en nokkenas goed bevonden. De krukas hoeft alleen gepolijst te worden, de kleppen geslepen te worden en de klepgelijders vervangen te worden. Voor de rest moeten er zoals eerder gezegt allemaal nieuwe onderdelen op.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz Motoren en hebben de trefwoorden kramer , deutz , belgi?? , belgi?? , diesel , kramer U800 , Kramer Allrad , F6l712 , Deutz f6l712 en 💪 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!