Mijn pake in 1968 met de miedema LT20 uit de oude doos, weet iemand dit type nog te staan al zal dit moeilijk worden hoor ik dat graag.

Fordson Super Dexta

Mijn pake in 1968 met de miedema LT20 uit de oude doos, weet iemand dit type nog te staan al zal dit moeilijk worden hoor ik dat graag.

Reacties

+3
a3vandiejen
Mooi hoor met zo,n tandemasser achter de Dexta. Maar geen wiersen zie ik.
+1
wim-same
@a3vandiejen Dat was mij ook al opgevallen Adrie. Ok mooi met die oude DAF op de achtergrond.
+2
a3vandiejen
@wim-same Zeker , en ondanks dat hij niet scherp is zie gelijk dat het een Daf is.
+1
wim-same
@a3vandiejen Ook dat zie jij toch ook gelijk Adrie, met jou achtergrond.
+1
a3vandiejen
@wim-same Zeker, m,n Opa had ze bij tanktransport Wemmers
+4
wim-same
@wim-same Eelt op je ellebogen met zo'n DAF, De versnellingspook zat achter je stoel ongeveer, en je kwam met schakelen met je ellebogen tegen de achterwand van de cabine. en.... vooral nog dubbel klussen en tussengas geven. Mij noemden ze toen ook Wimpie tussengas. ha ha.
a3vandiejen
@wim-same hahaha, goed dat ik het weet...
+1
wim-same
@a3vandiejen ha, ha
+1
wim-same
@wim-same Is ook met een Drago hoor.
+1
newholland-
@wim-same kikkerdaf toch?
wim-same
@newholland- Klopt helemaal. Kikker DAF
SJB533
@wim-same @newholland-
Maar is het een 7 of een 4streper? 😉
+1
wim-same
@SJB533 Dat was nog weer een serie eerder. Deze heeft geen strepen meer in de grill.
newholland-
@wim-same dat waren chroome strepen toch?
wim-same
@newholland- klopt, dat waren chroom strepen.
+2
olro 61
Prachtig zoiets te zien!
newholland-
Had je pake geen harkmachine in die tijd?
+8
langeslagdiesel
Zonder weerzen rapen deden wij in een ver verleden ook heel soms. En niet zonder reden.als het land erg nat was en het zat er erg dik op dan kreeg je het niet droog. Als er dan te kort dagen waren dan greep je naar noodoplossingen. Trommelschudder omhoog en alleen de toppen schudden. En rijden tot het je neus uit kwam. Dan aan het eind van de middag schudder er af, ladomat er achter. Koffie in het baasie. Diesel in de tank. En dan begon je met je pick-up op 15a 20 cm boven de grond te laden op de hoge rugen in het perceel. Dan lade je alleen het ( droge) bovenhooi. Het nattere bleef dan liggen. Ging je door een del. ( laagte) dan zette je je aftakas uit en waar het hooi weer wat boller lag zette je hem weer aan. En zo spoor aan spoor laden. Kon je na de regen met een beetje mazzel de laagtes en greppelkant zwaden omhoog harken en was het droog te maken paket hooi wat beter te doen. Het was zuiver een nood oplossing. De tweede ronde lukte ook wel eens niet en moest je eerst weer maaien. En hopen dat je nergen er door ging of erger vast kwam. Over de kwaliteit van het gewonnen hooi zullen we het maar niet hebben. Het moest drogen in de pijp van het hooi kanon. Ventileren met de blazer tot begin september en in de winter zo hard als een spijker en 1 bonk stof. Maar goed zo ging dat toen. Denk dat op deze foto reeks een zelfde soort situatie is. Slof oud gewas, geen zon, en het greppelkant zwad ligt ongeroerd.
+1
MF 2725
@langeslagdiesel Die goeie ouwe tijd! 🤔😄
+1
a3vandiejen
@MF 2725 Gek eigenlijk, als je er aan terug denkt heeft het wel wat, maar was niet altijd beter.
+2
jehan
@a3vandiejen maar wel gemoedelijker denk ik
+2
a3vandiejen
@jehan Mijn vader zei, er werd vroeger hard en lang gewerkt ...maar geen stress.
+2
MF 2725
@a3vandiejen De boeren hielpen elkaar met kuilen en hooien en het was zoals jehan zegt gemoedelijker en gezelliger. Er was naar mijn idee vroeger minder stress
+1
a3vandiejen
@MF 2725 Ben het helemaal met je eens.
+2
wim-same
@a3vandiejen Kan ik mij ook nog wel herinneren hoor Adrie, dat de buurt elkaar allemaal hielpen met inkuilen in een betonnen silo, en met hooien in een hooiberg, nog met een hooi grijper. Helaas heb ik daar geen foto's van.
+1
a3vandiejen
@wim-same @jehan [@MF 2725 ja ik kan me ook herinneren dat alle broertjes van Diejen op geroepen werden bij de buren....1500 pakken rijden en dan tot s,nachts 2 uur aan het bier, en gewoon weer om 5 uur uit bed naar je werk.
Had het voor geen goud willen missen.
+2
jehan
@a3vandiejen juustum eerst poos hard werken en dan aan het vlees of frikandellen en potjes bier ..oh oh wat mis ik dat
+1
jehan
@a3vandiejen vroeger als er een koe moest kalven ging je ook de buurt in om te helpen ..tborreltje drinken na de tijd ging nogal tijd in zitten ..vooral als de veearts of veeverloskundige bij moest komen liep het weleens aardig uit de hand ..het is weleens gebeurt dat we thuis kamen en dan eerst het werk maar deden en dan naar bed gingen
+1
a3vandiejen
@jehan hahaha, nu we toch bezig zijn.......mijn vader kwam ons vroeger roepen als de top 1000 begon op veronica, die werd altijd s,nachts afgespeeld.
Je kan het je niet meer voorstellen.
Ook als mohammed Ali moest vechten ,s nachts kwam hij roepen.
+1
jehan
@a3vandiejen daar riep mn vader me niet voor ..die riep me wel van he johan buurman heeft gebeld moet een koe melkworden
+1
a3vandiejen
@jehan hahaha, mijn twee oudste broers werden door m,n vader uit bed getrommeld als er zout gestrooid moest worden voor de gemeente....laaien met de hand haha.
Ze hebben er nog een trauma van haha.
jehan
@a3vandiejen oh das minder ja..willen ze erover praten dan
a3vandiejen
@jehan ze kunnen er inmiddels om lachen...maar hebben er niet het trekker virus aan over gehouden.
jehan
@a3vandiejen waar heb jij het virus vandaag dan
a3vandiejen
@jehan Mijn vader had een loonbedrijfje met twee Guldners [staat nog een zwart wit foto bij mijn foto,s] en later Landini,s.
Ik scheel 12 en 15 jaar met mijn oudste broers [groot gezin ] maar mocht als jochie begin jaren 70 al vaak mee op de trekkers en heeft me nooit meer los gelaten.
a3vandiejen
@jehan Later bij een boer veel met Ford gereden.
catfan55
Prachtige foto, dat was een flinke wagen voor die tijd lijkt het
jan-reitsma
Prachtig!
+1
jehan
Mooi vroeger toen er nog mensen waren die met handhark door de wei liepen
+3
eicher4048driver
@jehan Doe ik nu nog steeds gauw ff de hoeken uitharken. Kan je wel aan uit bij een zware eerste snee zijn zo enkele kleine pakjes meer 😀

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!