Foto van een Fendt 280S met een Reck plantar kuilverdeler.  Dit is de toekomstige inkuil combinatie. Nu nog een dik gewicht in de hef die dicht bij de achteras ligt. Nu staat de trekker op cultuurwieltjes voor het schoffelen en wiedeggen. Spoorbreedte 1500mm.

Fendt 280S

Foto van een Fendt 280S met een Reck plantar kuilverdeler. Dit is de toekomstige inkuil combinatie. Nu nog een dik gewicht in de hef die dicht bij de achteras ligt. Nu staat de trekker op cultuurwieltjes voor het schoffelen en wiedeggen. Spoorbreedte 1500mm.

Reacties

Fendt926Driver
Trekker weegt kaal nog geen 3000kg. Onze 305 weegt al meer maar zelfs dat schiet niet op met vastrijden.
Hoe wil je dat gaan doen met 3 taarup vrachten per uur?
+1
Fendt280S
@Fendt926Driver
Gewicht van plus 1500kg achterin en de verdeler weegt ook 500kg. Dan is de combinatie 5 ton met weinig wiel print. Maken we er 2 taarup vrachten per uur van, maak ik mij geen zorgen. Zolang er maar in laagjes gewerkt wordt.
Fendt926Driver
@Fendt280S ok. Als je het zo bekijjkt kun je met 5000 kg natuurlijk ook wel ver komen
+2
Fendt280S
@Fendt926Driver Maar de praktijk zal het uitwijzen. Die gene die de bult aanrijd bepaalt de kwaliteit groten deels.
+1
valmet6400power
Gaat je koppeling wel een beetje licht? Als je op de kuil rijdt moet je ook elke 30 seconden de koppeling intrappen lijkt me. Dan kun je je knie ook wel afschrijven na een dag?
+1
Fendt280S
@valmet6400power Niet heel licht maar te doen. Is inderdaad een punt van aandacht.

Ik heb voor een bosbouw bedrijf gewerkt in Almere waar ik met een Valmet 465 hout aan het slepen was met een sleeptang. Die koppeling ging zo zwaar dat ik last kreeg van mijn knie. Vervolgens met de baas erover gehad maar die nam mij niet serieus, toen heb ik ontslag genomen. Vooral de hoek van het been bepaalt de belasting van de knie.
+2
valmet6400power
@Fendt280S
Had je destijds je baas even een dag moeten laten rijden om het zelf te ervaren. Dan had ie je helemaal gelijk gegeven vermoedelijk! Maar wat je zegt klopt wel, de koppeling van onze 6400 gaat ook zwaar maar doordat je relatief hoog zit is dat geen vervelende hoek om druk te zetten. Denk dat een hele dag op een kuilbult wel wat anders is evengoed.
@Fendt926Driver heeft z’n goede knieën ook weggegooid met een koppeling bedienen icm met een voorlader. Vandaar dat die nu ook twee varios heeft 😄
Bakker S
Heeft deze trekker wel genoeg pk's voor deze verdeler? Heb zelf een Mammut verdeler met 115 pk. Deze heeft er al werk van.
Fendt280S
@Bakker S
Het is een kleine verdeler 173cm breed en 98cm doorsnede. Advies vanaf tachtig pk.
Bakker S
@Fendt280S De verdeler leek wel een type groter. Maar dit is de kleine variant van Reck. Succes met het kuilen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 280S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!