Voor de voorbereidingen van onze Retro Oogstdag op 23 september 2018 schakelde we heel wat loonbedrijf uit de buurt in. Om de plaatselijke loonwerkers elk een snede van de koek te geven, werden de ver

Fendt 614

MMaarten
Voor de voorbereidingen van onze Retro Oogstdag op 23 september 2018 schakelde we heel wat loonbedrijf uit de buurt in. Om de plaatselijke loonwerkers elk een snede van de koek te geven, werden de verschillende werkzaamheden uitbesteed. Zo kregen we 7 bedrijven op het bezoek. Van het ploegen tot de gewasbescherming.
Loonwerker Van Hullebusch uit Knesselare werd ingeschakeld met zijn prachtige Fendt Favorit 614 LSA en 5 schaar Steeno ploeg. Een combinatie die compleet bij onze gedachtengang past en gelukkig die van de loonwerker zelf ook!
Die zomer was het verschrikkelijk heet en amper regen. Regen die broodnodig was voor de maïs en de bieten die we toen staan hadden om op het evenement te rooien met oude machines.
Het was zelfs zo erg dat we op een zomernacht het hoorden onweren en ik met plezier opstond en naar het bietenveld ging kijken naar de regen en nakijken hoeveel het juist had geregend.
Helaas hadden we op de dag van ons evenement zelf minder geluk, toen geen één straaltje zonneschijn maar wel 33l water die met bakken uit de lucht kwam gevallen.
Met een deelnemerveld van 57 machines opgesteld, kwamen er 54 opdagen, waarvan de meeste nog zonder cabine.
Voor onze volgende editie op 27 september 2020, hebben we alvast beter weer besteld!

Meer weten over vorige editie van de Retro Oogstdag? deoudedoos.be/ 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 614 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!