Foto van een Pottinger Eurohit 10.11 Nieuwe aanwinst vanochtend opgehaald. Kunnen we, als we er geen paaltjes mee gaan schudden, weer een paar decennia mee vooruit.😄

Pottinger Eurohit

Foto van een Pottinger Eurohit 10.11 Nieuwe aanwinst vanochtend opgehaald. Kunnen we, als we er geen paaltjes mee gaan schudden, weer een paar decennia mee vooruit.😄

Reacties

+1
worteljcb
Fijne schudders zijn dit
Herbert
@worteljcb ja, dat heb ik al van meer gehoord. We gaan het beleven.
worteljcb
@Herbert Wij hebben zelf een 12 meter en ding doet zijn werk goed. Het mooie is dat de schudder eerst achterover gedrukt wordt voordat hij opgetild wordt op de kopakker. Daardoor happen de tanden nooit in de grond.
+1
Albert Peters
Succes ermee
+1
ronald-deutz-fahr
Mooi Ding. Kan het deutzje mooi aan voor💪🏻
+1
Herbert
@ronald-deutz-fahr ja, zal wel mooi gaan zo.
Fendt926Driver
@Herbert ik heb een 14m brede lely en daar staat een 62pk voor op 750 toeren aftakas en 1400 motortoeren.
Dus 68 pk moet dit op 540 makkelijk kunnen.

Toch maar geen hef machine gekocht?
Je was toen aan het kijken met een 800 kg blok bijop de oude schudder of het kon.....
Herbert
@Fendt926Driver klopt ja, maar een 8 elements was ons toch te weinig extra capaciteit en we dachten dat die niemeyer dan nog maar een paar jaar langer door moest. Ik vertrouwde de hoofdaandrijving eigenlijk niet meer en heb gelijk gekregen, die is de laatste snede kapot gelopen. Ik wou er nog mee bezig maar je weet wel hoe dat gaat..😅 Dus nu moesten we wel wat en hebben we maar meteen een 10 elements gekocht zodat ik mij in de toekomst ook alleen kan redden met het gras.
casejxu
@Herbert je vader al van die leeftijd dat ie wat rustiger aan doet??
+1
T6040
@Herbert Nooit een 8 element kopen. Bij een 6 10 0f 14 elements. gaat een zwad midden onder de trekker door. Bij een 8 element moet je over het zwad rijden.
sjonnies
@T6040 onzin hier 8 element en 6 m maar combi kan 3 zwaden pakken en niet over t gras rijden
+1
T6040
@sjonnies Met 8 rotors 3 zwaden. Ergens klopt het dan niet kun je beter met een 6 rotor rijden van 6 meter breed. Dan heeft iedere rotor even veel gras te verwerken.
jehan
@T6040 welke zwad breedte ga jij vanuit dan ?
+1
T6040
@jehan maai met twee keer 270 trommelmaaier. Netto maai je dan 2,50 meter. Dan ligt er ongeveer 1,25 zwad en dan 1,25 niets. schudder is 7,60 meter past mooi waardoor je goed door kunt rijden. in een geer komt moet je vaak over het gras rijden. rij dan langzamer en blijft er voor mijn gevoel nog gras liggen. Ben op zoek naar een 10 elements schudder. maar 12,5 meter 10 elements zijn zeldzaam. Heb een 1123 van vicon op proef gehad. breedte paste maar had wel een aantal problemen. Bleken er tandarmen van een vicon 1400 in deze schudder te zitten. waren dus veel te lang. volgend jaar nieuwe poging.
jehan
@T6040 ja is altijd niet even makkelijk om schudder op maaier mooi op elkaar af te stellen ..daarom zeg ik maaien met kneuzer en breed afleg..scheelt zobiezo een keer schudden
jehan
@T6040 rij jij met schudden ook altijd tegen het geaaide in ?
+1
T6040
@jehan nee. eerst twee keer rond. en dan sla ik er iedere keer 3 over als ik aan de andere kant van het perceel ben weer terug.
sjonnies
@T6040 dat kan bij ons niet 3 zwaden is 9 meter werkt beste en 8 meter aan zwad op zn breedte kan dan precies 8 element schudder schuddeb
dx11
Quote Reactie van @T6040:
Succes

Iedereen maait tegenwoordig al met breedspreid, dus moet je toch al over je gras hern, en heb je geen zaden meer ja
+1
jasper-santing0
Quote Reactie van @dx11:
Iedereen maait tegenwoordig al met breedspreid,

🤔kuch🙈
+1
T6040
@dx11 Dan maakt het inderdaad minder uit. Had even bij herbert in zijn foto's gekeken en dat te zien dat ze zonder breedspreid maaiden. Maar dan nog ben ik van mening dat een 8 rotor niet goed is. Je draait het gras van onder de trekker na de trekker sporen toe. Hierdoor wordt het gras wat met de kamen van de banden naar beneden geduwd wordt (zeker in periodes wanneer de ondergrond nattig is) minder makkelijk op gepakt dan de rotor de andere kant op draait. De tanden zijn dan nog "leeg"en pakken het gras makkelijker mee.
Herbert
@T6040 ik wissel nog wel eens. Kan wel op breedspreid iig. Ik verwacht wel over de zwaden te gaan rijden en dan 4 banen te pakken. Je trekt de zwaden dan veel mooier uit elkaar dan anders.
hobbyboer
Quote Reactie van @T6040:
Hierdoor wordt het gras wat met de kamen van de banden naar beneden geduwd wordt (zeker in periodes wanneer de ondergrond nattig is) minder makkelijk op gepakt

Grote banden, lage spanning, weinig profiel en het liefst een schudder met grote rotors zodat de de rotorafstand zoveel mogelijk overeenkomt met de spoorbreedte van de trekker.
+1
dx11
Quote Reactie van @hobbyboer:
Grote banden, lage spanning, weinig profiel

Hoeft ook geen trekker met 8 ton eigengewicht voor zon schudder. Een trekker can 2,5 ton met gladde 540banden gaat hier best.

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@T6040 jij hebt de hark natuurlijk voor de trekker zitten dat je niet over het gras hoeft te rijden?
en het 2e keer schudden?
eerst banen harken?

man man wat zeuren. capaciteit gaat het om. en elke keer als je een ander maaier hebt ook direct een bij passende schudder kopen? en dan mag je ook wel cultuur banden op de trekker doen anders heb je niet genoeg aan de loze ruimte tussen 2 gemaaide swaden.

en met harken direct laden dat je niet over de geharkte wiersen hoeft te rijden...
+1
T6040
@Fendt926Driver verkeerde been uit bed gestapt? Mag ik mijn mening niet meer geven.
Eerst keer moet alles van de grond. Als het wat gedroogd is rijd je het niet zo makkelijk in de grond. Zijn er hier in de buurt die maaien met breedspreid. maar schudden eerst nog een keer net voor het harken omdat het anders slecht harkt.
+1
ronald-deutz-fahr
@T6040 hier een 100% breedsprijd op de maaier, maakt weinig uit hoe breed de schudder is.
Maar ik begrijp dat jullie vroeger van een strela naar een 6element zijn gegaan?
Al ik eens bij een boer schud zonder breedsprijd, denk ik, heerlijk, schudden zonder op te letten, gewoon het spoor blijven volgen 😅
+1
T6040
@ronald-deutz-fahr begrijp dat jullie vroeger van een strela naar een 6element zijn gegaan

klopt gelijk een 6 element een fanex 730. Maar je zult vast niet een 4 elements strela bedoelen 😎
ronald-deutz-fahr
@T6040 haha, ohja die bestaat ook nog. Heet die ook strela? Of ander naampje?
+1
T6040
@ronald-deutz-fahr super strela
Fendt926Driver
@Herbert ja hier ook. Sta voor de 40 ha eerste snede alleen voor.
Moet maaien schudden harken en laden alleen doen. Dan moet het voor mij ook opschieten
casejxu
@Fendt926Driver maar dat komt omdat je graag alles in eigen beheer wil doen. Theoretisch zou je niet moeten maar dat wil je wel graag ( net als ik graag alles zelf doe overigens 🙈)
Fendt926Driver
@casejxu nou ik denk dat jij na 1 jaar laten doen en de rekeningen die daar op volgen ook wel zit te kijken wat kan ik zelf nog doen om dat te verminderen
casejxu
@Fendt926Driver t liefst alles.... Maar dat duurt mij veel te lang op t oppervlakte wij hebben. En hakselen is bevallen dus aankomend jaar weer. Loonwerker met triple ook. Alleen de sleepslang bemester laten we niet meer komen. Die was ons te duur. 2e snee hebben we geen werk aan. iig. Deels al verkocht en mest word er zelfs op gereden
+1
ford8630power
@Fendt926Driver Zit er dan bijna niks op ofzo? Ik heb soms het idee dat onze 8 elements toch aardig wat vermogen trekt als je ook aardig door wil rijden
Fendt926Driver
@ford8630power zit dan wel een nette snede op.
Bultje op moet ik in de eerste snede wel eens naar 540 toeren en 2000 motortoeren maar kan dan wel ruim 10 kmh halen.
johndeere6230
Quote Reactie van @ford8630power:
Ik heb soms het idee dat onze 8 elements toch aardig wat vermogen trekt als je ook aardig door wil rijden

Hier dezelfde ervaring met de 2250 ervoor, die krijg je er wel smorend voor als je wat te snel wilt rijden. Zoals afgelopen 1e snee hoefde je niet harder dan 6 kmh te rijden, moest je ook niet willen, maar goed daar gaat het nu niet om 😜
case 745 xl
@Fendt926Driver staat ook een muder werktuig frame op mp met 2 lely 675 erin
+2
Herbert
@casejxu haha jaa die heeft al wel zoveel pensioen binnengehaald dat we daarvan nog wel een nieuw setje maaiers erbij kunnen kopen😝 Maar aangezien een reanimatiecursusje van een uurtje het beste is wat ik in mn schoolcarrière geleerd heb kun je wel stellen dat ik al ervaren heb om het werk alleen te moeten doen. Gelukkig is dat allemaal weer helemaal goedgekomen en werkt hij weer veel mee, maar wil nu wel zo investeren dat ik het bedrijf alleen kan doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger Eurohit en hebben de trefwoorden nieuw en schudder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!