Same Minitauro 50 accukabels vervangen voor 50mm2. Geplaatst door Dick van Driel op 01-03-2020 om 13:51:58, met 11 reacties.

Same Minitauro 50

Same Minitauro 50 accukabels vervangen voor 50mm2

Reacties

yoohan
Moet je zo lang vasthouden met starten met de Minitauro, dat zelfs de kabels dikker moeten 😁
+1
wim-same
@yoohan Hoe minder weerstand in je kabels, hoe beter het is.
+1
wim-same
@yoohan @Dick van Driel Adrie en Martin hebben toch ook zwaardere kabels gemonteerd.
yoohan
@wim-same
Weet ik Wim, was ook maar een grapje.
+1
wim-same
@yoohan Deze kabels waren standaard aan de lichte kant. Italië is een warm land, en daar starten ze makkelijker.
Dick van Driel
Ok was eerst van plan om er 70 mm2 op te zetten maar dan wordt het weer zo grof, ik neem wel een busje ether 🤣🤣
wim-same
@Dick van Driel Ja, maar dan help 70 mm ook al niet meer hoor. Soms wil een 9 volt anker in de startmotor ook wel eens helpen zodat hij net even iets sneller draait met starten.
+2
Dick van Driel
@wim-same ja maar hij start vlot hoor. Maar ik merkte dat alleen al het vervangen van zo’n gevlochten massa strip voor een 50 mm2 kabel al verschil maakte en toen heb ik de plus ook maar vervangen en nu gaat hij helemaal vlot rond.
+1
wim-same
Ik startte de 360 verleden week voor het eerst nadat de verstuivers gereviseerd waren, en de vonken kwamen van de kabels af. Dus daar mogen ook wel nieuwe kabels op.
+1
Dick van Driel
@wim-same ja je vergist je soms in de hoeveelheid ampère zo’n startmotor trekt. En als de kabels lang en of dun zijn en de startmotor zelf heeft inwendig weerstand door vuil ed zakt de spanning in elkaar en is de stroom nog hoger.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!