Foto van: wim-same

Same Minitauro 50

Foto’s
219
Video’s
6
Topics
6

Documenten

Data sheet

2 pagina’s, 1.02MB

Informatie over de Same Minitauro 50

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Minitauro 50.

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Minitauro 50, gezamenlijk zo&apos;n 430 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Vooraanzicht
Zijaanzicht

Gebruikerservaring

Taaie trekker

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Same Minitauro 50 - Injectorbus wel of niet vervangen

Hoi, ik ben nieuw op dit forum!

32 jaar geleden kocht mijn pa een gebruikte Same Minitauro 50. Helaas is hij enkele jaren geleden overleden en heb ik de Same gehouden, omdat ik er als 12 jarig jochie toen(32 jaar terug) op heb leren tractor rijden.

De Same heeft letterlijk in 32 jaar geen onderhoud gehad en het is sleutel om en lopen.

Maar, hij rookt als een goeie! Zelf vermoed ik de verstuivers (grijze rook en overduidelijke dieseldamp), daar het olieniveau na 32 jaar nog steeds hetzelfde is op de pijlstok!

Nu heb ik nieuwe verstuivers besteld en de oude gedemonteerd. Via onderandere dit forum kwam ik erachter dat de verstuiver in een bus zit. Dus het kan kloppen dat er dan geen koperen afdichtring hoort te zitten?

Verder vroeg ik me ook af of die bussen vervangen dienen te worden bij een verstuiver wissel? Enzo ja, hoe zijn deze dan te verwijderen?

Aangezien er nog veel aan de tractor moet gebeuren, ben ik ook op zoek naar een werkplaatshandboek met eventueel ook de onderdeelnummers.

Mvg joep

9 reacties


Same Minitauro 50 - Welke ploeg gebruiken achter Same Minitauro 50

Ik overweeg om een ploeg te gaan gebruiken achter mijn Same Minitauro 50.
Heeft een van jullie ervaring en of suggesties welk merk en type?

15 reacties


Same Minitauro 50 - Gezocht: Motoronderdelen same DA953 motor

Ik ben voor een motor revisie op zoek naar nieuwe cilinders en zuigers voor de DA 953 motor. Ik ben al bij de lokale dealers geweest maar deze zijn hier dus niet meer te krijgen dus als iemand een idee of suggestie of uberhaupt onderdelen heeft liggen hoor ik het graag !!

3 reacties


Same Minitauro 50 - Achteruitkijkspiegel vervangen ivm trillen

Bij mijn Same Minitauro trilt de achteruitkijkspiegel behoorlijk tijdens het rijden. Zijn er leden die hier ervaring mee hebben en dit hebben opgelost?
Dick

15 reacties


Same Minitauro 50 - Hydrauliek ventielen monteren en aansluiten

Hallo forumleden
Een stiekeme wens is in vervulling gegaan.
Ik ben de gelukkige bezitter geworden van een Same Minitauro 50. Deze gaat mijn, veel te grote, John Deere 2130 vervangen. Mijn vraag aan jullie is nu hoe ik op deze minitauro50 drie dubbelwerkende ventielen kan monteren en aansluiten. Deze haal ik van mijn JD 2130 af en wil ze gaan gebruiken op mijn Same Minitauro 50 voor mijn verstek klepelmaaier en verstelbare topstang.
Vast bedankt voor jullie reacties,
Ik heb intussen afscheid moeten nemen van John Deere 2130.
Wel met een beetje pijn in het hart, was een fijne trekker om mee te werken.
Dick

140 reacties


Same Minitauro 50 - Lekkage aan buisjes stoterstangen

Hallo,

Ik heb een Same Minitauro 50. De trekker lekt olie aan de buisjes van de stoterstangen. Nu was mijn idee om deze o-ringen te vervangen. Ik heb de tuimelaars gedemonteerd en de stoterstangen eruit gehaald. Probleem is dat de buisjes niet tussen cilinderkop en motorblok uit willen. Moet ik nu echt de cilinderkoppen demonteren om de de o-ringen van de stoterstang buisjes te vervangen? Iemand hier ervaring mee? Tevens ben ik ook benieuwd wat de klepspeling zou moeten wezen. Gaat om motortype DA 953

Groeten Arjan.

24 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Same machines